Wildplukken en kampvuurkoken

12 juli 2022
In oktober organiseert BoerenBed op maar liefst 8 verschillende locaties een uniek weekend: Wildplukken en kampvuurkoken. Boek je een verblijf, dan is de toffe workshop is inclusief!

Op 15 & 16 en op 22 & 23 oktober komt er bij diverse BoerenBed locaties een wildpluk-expert langs. 

Wist jij dat het plantje de Spaanse Zuring vergelijkbaar is met de smaak van een Granny Smith appel? Heerlijk fris en zuur! Of dat de dennentakjes van de grote zilverspar of de Douglasspar smaken naar rozemarijn? Het is niet voor niets dat sterrenchefs gek zijn op wilde eetbare plantjes, zoals Jonnie Boer van de Librije. En er valt er namelijk nog véél meer te ontdekken.

Daarom heeft BoerenBed 2 unieke weekenden georganiseerd om die sterrenchef in jullie naar boven te halen.Onder begeleiding gaan de gasten de natuur in om op zoek te gaan naar eetbare planten, kruiden en paddenstoelen. Tim, de wildpluk-expert, zal ze alles vertellen over welke planten eetbaar zijn en waar je ze het beste voor kan gebruiken.

Wanneer de jullie terugkomen, wordt gezamenlijk het kampvuur aangestoken en gaan jullie samen de gerechten bereiden, denk bijvoorbeeld aan een pesto en soep. De gerechten blijven een verrassing. Maar verrassend en smullen wordt het zeker!


Klik voor meer informatie of om je weekendje weg te boeken door via naar website van BoerenBed

Naar de website