Híer moet je zijn op de Veluwe! 5x leuke plekken om te overnachten

24 januari 2024
Wil jij met je gezin op vakantie naar de Veluwe? Bekijk dan deze aanraders; de kidsproof vakantieparken, campings en hotels die wij van harte aanraden voor een onvergetelijke vakantie met kinderen op de Veluwe.
Foto: Park Berkenrhode op de Veluwe

Denk je aan de Veluwe, dan denk je al snel aan bos, hei, ravotten in de natuur en wilde zwijntjes spotten. En daardoor ook: blije kinderen, dús blije ouders! De Veluwe vinden wij echt een fantastische plek voor een vakantie met het gezin. Vind hier dé overnachtingsplek voor jullie vakantie op de Veluwe. Wij vinden ze hélemaal Kidsproof en weten zeker dat je er een fantastische vakantie met kinderen zult beleven!

Meer lezen over leuke uitjes en overnachtingsadressen op de Veluwe? VisitVeluwe geeft heel veel tips! 

1. TopParken Resort Veluwe | Garderen

Resort Veluwe is een echt familiepark voor alle leeftijden. Je kids kunnen vast niet wachten om een duik te nemen in het  binnen- of buitenzwembad. Het vakantiepark heeft een mooie, natuurlijke buitenspeeltuin en een gezellige binnenspeelruimte. Als gezin kunnen jullie elkaar uitdagen op de bowlingbaan en in het naastgelegen klimbos. Genoeg te doen dus op dit kindvriendelijke vakantiepark in de Gelderse bossen! 

De vakantiehuizen op dit Veluwse vakantiepark zijn lekker luxe; ze zijn er zelfs met privé wellness! Voor gezinnen zijn ook de vakantiehuizen met directe ligging aan de speeltuin ideaal.


2. Camping De Midden Veluwe | Harskamp

Echte kampeerders vinden op deze Veluwse camping prachtige plekken om hun caravan of tent op te zetten. Zijn jullie meer van het 'glampen'? Dan zit je hier ook goed; zo mooi zagen we glampingtenten nog niet vaak! Er is zelfs een exemplaar met glijbaan IN de tent!

Zowel jonge als oudere kinderen vermaken zich op deze camping opperbest. Er is een zwemmeer met een XXL glijbaan, een overdekte speeltuin, een leuke kidsclub én een 'Playzone' met wel 8 Playstations voor de tieners! 

3. Park Berkenrhode | Wekerom 

Vind hier jouw eigen -duurzame- huis, weg van huis!! Je kunt kiezen voor een lodge aan de bosrand of één met eigen wellnessfaciliteiten. En klinkt een weekend weg met de héle familie niet opeens als een heel goed idee als je de prachtige groepsaccommodatie ziet?

Van familiebingo's, wandeltochten met de natuurgids tot aan kinderanimatie (in vakanties) en op safari met de Veluwe Safari Express. Tijdens jullie vakantie is er van alles te beleven op Park Berkenrhode! Tel daar het verwarmde buitenzwembad, de speeltuin en de leuke app-speurtocht bij op en jullie vakantie op dit vakantiepark op de Veluwe kan niet meer stuk. 

4. Landgoed Oud Beekdal | Otterlo

Op slechts 1,2 kilometer afstand van Park Berkenrhode ligt Landgoed Oud Beekdal. Een uitgestrekt landgoed (eindeloos wandelen, en honden zijn welkom!) met daarop drie gebouwen met werkelijk waar práchtige, luxe vakantiewoningen! 

Wie houdt van nieuw, fris en luxe zit hier goed. Dit kleinschalige complex heeft een verwarmd buitenzwembad, een wellness is in aanbouw, daar kun je binnenkort ook heerlijk van genieten. 

5. Of kies voor een hotel!

Eén van de gezellige steden op de Veluwe is Arnhem. Leuke uitjes zijn vanuit hier nooit ver weg! Je vindt er genoeg fijne hotels; midden in de stad of juist in de natuur. Veel hotels bieden ofwel familiekamers of de mogelijkheid een kinderbedje op de kamer bij te zetten. En dan 's morgens aanschuiven bij zo'n heerlijk ontbijtbuffet; dat is toch feest? Vind hier een overzicht van fijne hotels op de Veluwe! 


Enthousiast geworden over een vakantie of weekend weg naar de Veluwe met je gezin? Lees dan meer over geschikte overnachtingsplekken en leuke uitjes in deze veelzijdige regio. Lees er meer over op de website van Visit Veluwe! 

We wensen je heel veel plezier tijdens jullie vakantie op de Veluwe!


Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met VisitVeluwe: Hier vind je alle informatie over de Veluwe!