6x Familieplezier op de Veluwe

11 maart 2024
Ontdek de leukste uitjes met kinderen op de Veluwe! Van een schateiland tot een enórm overdekt tropisch regenwoud; een vakantie op de Veluwe lijkt wel een avontuurlijke wereldreis met al deze toffe uitjes. Ken jij ze allemaal al?
De Veluwe is echt een geweldige regio voor een fijne vakantie met je gezin. Het ligt centraal in Nederland, je vindt er de prachtigste natuur, veel kindvriendelijke overnachtingsplekken én er zijn super veel leuke dingen te doen. Wat dacht je van onderstaande musea, natuurgebieden, dierentuinen en andere leuke uitjes op de Veluwe?


1. Koninklijke Burgers' Zoo

Met een bezoek aan dit Arnhemse dierenpark maak je van je vakantie op de Veluwe een avontuurlijke wereldreis! Je vindt hier de grootste overdekte mangrove ter wereld, een enorm tropisch regenwoud, een ongerept oerwoud met metershoge watervallen, een rotswoestijn vol cactussen, yucca’s en agaves, een tropisch strand met koraalrif en een Oost-Afrikaanse savanne. De dieren verblijven hier in nauwkeurig nagebootste natuurlijke leefgebieden, waar ze vaak in grote vrijheid leven.


2. Nederlands Openluchtmuseum

In dit toffe museum maak je een reis door de tijd! De mensen van het museum lijken zó uit het verleden te zijn weggelopen. Samen met de 100 museale gebouwen, boerderijen en molens die je van binnen en van buiten kunt bekijken komt de geschiedenis heel dichtbij en beleef je het verleden. In een nieuwe tentoonstelling ontdek je in het museum hoe mensen in verschillende tijden en culturen duurzaam samenleven met hun omgeving. Welke keuzes maken zij? Welke gevolgen hebben die keuzes? En hebben ze eigenlijk wel een keuze? Ga op expeditie, bezoek de mini-expositie of ga zelf aan de slag in de Ambachtenwerkplaats.


3. Apenheul

Beleef het leukste dagje uit tussen de apen in Apenheul! Sta oog in oog met loslopende apen, bezoek de voederpresentaties door de dierverzorgers, hang de aap uit in een van de speeltuinen en ontmoet de nieuwe zilverrug-gorilla Banjoko. In de schoolvakanties en tijdens geselecteerde (feest)dagen kunnen kinderen meedoen aan de leukste activiteiten, zoals ontbijten in het park vóór openingstijd, een rondleiding door een gids die álles van de apen weet of te gekke na-aap opdrachten voor de kinderen. In Apenheul is altijd wat te beleven!


4. De landschappen van Heerde

Vossen, herten, hazen, roofvogels en andere dieren; Heerde is the place to be om wild te spotten! Ontdek het landschap via een van de klompenpaden of vanuit een kano op de IJssel. Wist je dat er over deze rivier veel pontjes gaan? De omgeving is dus ook wandelend of fietsend leuk om te verkennen; steek de IJssel hier en daar met een voet-fietsveertjes of pontje over, dat vinden kids leuk!

Als je tijdens je wandeling even wilt uitrusten kun je dat doen op een van de 'luisterbankjes' die langs de klompenpaden staan. Scan de QR-code op de bank en luister naar een kort verhaaltje over het gebied.

Ook De Beleefplekke kun je niet overslaan; dit is een speelplek met modderpoel, boomstammen en hutten. Heerlijk toch!
.

5. Veluwe aan zee

Leisurelands biedt met een aantal van haar recreatiegebieden een enorm aanbod aan activiteiten aan de 'Veluwse kust'. 

Een ideale plek voor gezinnen is Veluwe aan Zee Speelstrand. Een makkelijk bereikbaar, overzichtelijk strand met een speelzone met attracties en speeltoestellen. Trek gekregen van het spelen? Haal dan een lekker ijsje bij Strandpaviljoen Nulde. 

Nog een aanrader is Recreatiegebied Zeumeren in Voorthuizen. Daar is een strand met speeltoestellen en je vindt er het Avonturenpark Schateiland Zeumeren. Hier kunnen kinderen úrenlang klimmen en klauteren, schatgraven en goudzoeken. Ook voor tieners is er genoeg te doen. Bij Expeditie Zeumeren is plezier gegarandeerd. Daag elkaar uit tijdens een potje midgetgolf, footgolf of shortgolf.


 

6. De Regio Barneveld

Denk je bij Barneveld aan kippen? Die zijn er ook. Heel veel zelfs. Maar er is natuurlijk meer dan dat, zéker voor een uitje met kinderen zit je hier helemaal goed. Trek een paar dagen van jullie vakantie uit voor dit deel van de Veluwe, want je kids worden dolenthousiast van een bezoekje aan Klimbos Garderen, het maisdoolhof in Voorthuizen en het Nederlands Pluimveemuseum waar je de kuikentjes uit het ei ziet komen. Houd ook de evenementen agenda in de gaten want deze regio houdt wel van een feestje!


Wij schreven dit blog in samenwerking met VisitVeluwe. We weten dat ze nog veel meer leuke tips hebben voor familieplezier op de Veluwe. Klik dus vooral even door naar hun website voor meer leuke uitjes! Naar de website