Lammetjestijd bij BoerenBed!

14 februari 2024
Overnachten op het platteland is het leukst in het voorjaar. Waarom? Om de pasgeboren lammetjes natuurlijk! Op deze BoerenBed boerderijen heb je grote kans lammetjes, kalfjes en andere schattige baby-dieren te zien en te knuffelen!
Overal jonge dieren bij BoerenBed in het voorjaar
In de lente groeit en bloeit alles, én worden er veel dieren geboren! Zo'n lammetje of kalfje; schattiger wordt het toch niet? Boek een weekendje weg op één van deze BoerenBed boerderijen om je te omringen met koddige jonge dieren!


Lammetjes op de Waddeneilanden

We kennen allemaal de Texelse schapen, maar ook bij de BoerenBed locaties op Ameland en Terschelling wonen veel schapen. Die als je geluk hebt nét lammetjes hebben gekregen als jullie komen! Een vakantie naar een Waddeneiland is al vanaf het begin bijzonder; met de boot over naar je vakantie-adres en daarna genieten van natuur, strand en het leven op de boerderij.


Lammetjes in België

Hebben jullie zin in een buitenlands boerderij-avontuur? Kom dan overnachten op het Belgische platteland! Bijvoorbeeld in het Belgische Poperinge, vlak bij de Franse grens. Daar ligt Hoeve Den Overdraght. Hier worden Jerseykoeien, ezeltjes en schapen gehouden. Of wat dacht je van deze BoerenBed boerderij; Landgoed ter Wijnendale. De tenthuisjes staan op deze boerderij verdeeld over het terrein, mídden tussen de schapen!

Over koetjes en kalfjes

Onder de BoerenBed locaties zijn ook melkveebedrijven. Logeer bijvoorbeeld bij koeienboerderij Botterheerd in het Groningse Oostwold. Boer en boerin Bartjan en Bertha wonen hier met veel plezier samen met hun dochters, honden en ruim 70 melkkoeien en ongeveer 40 stuks jongvee. Het hele jaar door worden er kalfjes geboren, kom gezellig op kraamvisite!

Ook zo leuk; Alpaca’s!

Ook BoerenBed Landgoed Volenbeek is een melkveeboerderij met ongeveer 50 melkkoeien, zowel zwart- als roodbonte. Omdat hier zoveel koeien wonen, worden er ook regelmatig kalfjes geboren. Als het zover is zal de boer je roepen om te komen kijken! De 'vreemde eend' in de bijt op deze boerderij is de Alpaca, Speech heet hij, die gaat graag met je mee uit wandelen!
 

Kunnen Julia en Rens opgehaald worden uit de Knuffelschuur? Op alle boerderijen van BoerenBed tref je diertjes om te aaien en om mee te knuffelen. Op de meeste boerderijen is zelfs een knuffelschuur met bijvoorbeeld konijntjes, zoals bijvoorbeeld bij het kleinschalige BoerenBed de Kalverweide in Overijssel. Tja, probeer je kind dáár maar weer eens weg te krijgen!
 


Een overnachting, weekend of vakantie op een BoerenBed boerderij is een waar feest voor natuur- en dierenliefhebbers! Je leeft eventjes een 'simpeler' leven. Met tijd en aandacht voor elkaar. Je ervaart er hoe het leven op een boerderij er aan toe gaat en je kinderen zijn heerlijk de hele dag buiten aan het ravotten, spelen en de boer aan het helpen. 

Je slaapt op deze kleinschalige boerderijen in gezellige, ruime tenthuisjes met privé sanitair, bedstee, houtkachel en olielampen. Er is geen electra, dus geen WiFi en schermpjes; alle tijd om te genieten van elkaars gezelschap, de rust en de waanzinnige uitzichten! Nog nooit gedaan? Snel boeken! Naar de website