De hond mee op vakantie!

5 maart 2020
Hoort jouw trouwe viervoeter helemaal bij het gezin en nemen jullie je hond óók graag mee op vakantie? Op deze campings, vakantieparken en hotels in Nederland zijn honden welkom!
Fijn met het héle gezin een nachtje weg of op vakantie! Op deze leuke kindvriendelijke vakantieadressen zijn honden van harte welkom!

Hoeve Zeeland Collection - Boerenbed

Vanuit de mooie safaritenten van Boerenbed ervaar je het boerenleven van dichtbij! Op deze boerencamping zullen vooral de jongeren kinderen tot ongeveer 10 jaar het geweldig naar hun zin hebben. Dit agrarisch boerenbedrijf houdt 75 koeien en enkele akkers met mais, bloemkool en aardappelen. Kinderen leren hier wat het leven en werken op een boerderij inhoudt en waar die bloemkool die zij regelmatig eten nou vandaan komt. Naast koeien zijn er op het erf ook schapen en kippen. Op slechts 1 km van de camping is een manege waar je paardrijles kunt krijgen of een ponyritje kunt maken. Hoeve Zeeland ligt op slechts 15 minuten fietsen van het strand. 

Lees meer over Hoeve Zeeland Collection >>> 

Camping de Rotonde Westhove in de Betuwe

Niet aan de kust, maar toch aan het strand! De ligging van deze camping, in de Betuwe dus heel centraal in Nederland, en aan de rivier de Linge, maakt dit een heerlijke vakantieplek voor gezinnen met kinderen tot ongeveer 12 jaar. Fijn voor het héle gezin, dus ook voor de hond; langs het voetbalveld vind je een hondenuitlaatpad, een speciaal terrein voor honden. Ook zijn er op diverse plaatsen depodogzakjes te verkrijgen. Kom hier kamperen met je eigen tent of caravan of kies voor één van de fijne vakantiechalets. 

Lees meer over Camping de Rotonde >>> 

Camping Besthmenerberg in Ommen- Overijssel

En óf deze camping hondvriendelijk is! Niet alleen zijn de beestjes welkom om met de vakantiegasten mee te komen, er wordt zelfs elk jaar een hele dag aan ze gewijd met workshops, activiteiten en demonstraties! Dat moeten dus wel echte hondenliefhebbers zijn daar in Ommen. Niet alleen voor honden is de Besthmenerberg een geweldig vakantie adres trouwens; kijk eens naar alle faciliteiten die er zijn en vooral naar het in 2019 geopende 'NuNature' outdoor centrum! Fantastisch voor de wat grotere kids en hun ouders! 

Lees meer over Camping Besthmenerberg >>> 

Vakantiepark 't Hooge Holt in Twente 

In deze mooie vakantiehuizen op het Overijsselse bungalowpark mogen ook huisdieren lekker vakantie vieren. Dat lukt vast in deze mooie groene omgeving! Ook de kinderen zullen hier genieten; met een animatieteam, kinderboerderij, 'Mad Monkey' binnenspeeltuin, buitenspeeltuin en meer zullen zij tijd tekort komen! Hadden we al gezegd dat ook Plopsaland, Slagharen en Wildlands Zoo dichtbij zijn? Boek maar een paar extra dagen ;-) 

Lees meer over 't Hooge Holt >>> 


Camping Geversduin - Castricum

Logeren in het groen én vlak bij zee; de ligging van deze familiecamping kan bijna niet beter! Als de hond mee gaat op vakantie kun je terecht op het gedeelte van de camping dat 'De Hoepse Beek' genoemd wordt. De kampeerplaatsen van de Hoepse Beek liggen vooraan op de camping waardoor je met jouw hond direct het Noordhollands Duinreservaat in wandelt. Vieze voetjes na het wandelen? Er is een speciale hondendouche! Op de website van de camping wordt heel duidelijk aangegeven waar en wanneer honden op het strand zijn toegestaan. 


Lees meer over Camping Geversduin >>>


Familiehotel in Leiden

Tot slot noemen we een hotel, want je wilt ook wel eens een nachtje of weekendje weg met het gezin! In het gezellige Leiden is van alles te beleven. Op Kidsproof Leiden vind je een overzicht van de leukste Kidsproof musea en andere kinderactiviteiten en gezinsuitjes in de stad. Een top plek voor een weekendje weg in de Randstad dus! In dit hotel slapen kinderen gratis bij je op de familiekamer en ze eten ook nog eens gratis in het gezellige hotelrestaurant! Honden zijn welkom, lees wel even goed de regels omtrent huisdieren op de site door. 


Lees meer over Holiday Inn Leiden >>> 


Wil jij nou liever GEEN honden tegenkomen op vakantie? Lees dan dit blog met tips voor hondenvrije vakantieadressen in Nederland!