Leuke campings in de Achterhoek

22 november 2021
De Achterhoek; een prachtig stukje Oost-Nederland in de provincie Gelderland; het ontdekken waard! Wat kun je er doen en welke leuke, kindvriendelijke campings en vakantieparken vind je er? Lees het hier!
Camping Jena | Glamping Achterhoek

Camping met zwemparadijs in de Achterhoek

Naar dit kindvriendelijke vakantiepark in de Achterhoek kun je je eigen kampeermiddel meenemen of van het kampeergevoel geniet vanuit een bungalow of chalet. De waterspeeltoestellen van het zwemparadijs zorgen voor veel glij- en spetterplezier voor de kinderen terwijl jij lekker ontspannen een boek kunnen lezen op de één van de ligstoelen. Is iedereen uitgezwommen? Dan kunnen jullie je de rest van de energie nog kwijt op de midgetgolfbaan, het sportveld, het volleybalveld of bij de tafeltennistafel van Camping Eibernest in de Achterhoek.  Deze camping in de Achterhoek ligt trouwens heel dicht bij de Duitse grens; een dagje buitenland is dus ook nog een optie!



Uniek overnachten in de Achterhoek

Vanaf deze camping heb je een prachtig uitzicht op de Montferlandse bossen; een heuvelachtig bosgebied in de Achterhoek. Of je kids er veel oog voor zullen hebben is nog maar de vraag; de súpergave, originele accommodaties (brandweerwagen, helikopter, schoolbus, noem het maar en je kunt erin slapen!) én het naastgelegen pretpark 'Het land van Jan Klaassen' met grote buitenspeeltuin, binnenspeeltuin, waterspeeltuin én het dorp waar Jan Klaassen woont zal ze misschien meer trekken!Bekijk de bijzondere accommodaties op Camping Jan Klaassen Dromenland in de Achterhoek eens!


Glamping in de natuur van de Achterhoek

Met een Geardropper arrangement op deze groene, middelgrote camping in de Achterhoek ervaar je het echte kampeergevoel maar hoef je zelf (bijna) niets mee te sjouwen; de 5-persoons tipi-tent staat instapklaar op jullie te wachten! De kinderen kunnen dus meteen na aankomst in de Achterhoek naar de speeltoestellen, de heerlijke water-/zandspeelplaats, het fietscrossbaantje en de air-trampoline. Lees meer over de Geardropper arrangementen bij Camping Jena 


Familiecamping met binnen-en buitenzwembad in de Achterhoek

Hoewel deze camping in de Achterhoek niet enorm groot is, is hij wel voorzien van alle faciliteiten die jouw vakantie met kinderen tot een succes maken! Zwemmen kunnen ze in zomer en winter; er is niet alleen een buitenbad, met in najaar 2021 nieuw gerealiseerde family-slide, maar ook een fijn binnenbad. Deze familiecamping biedt comfortplaatsen voor je tent of caravan, sommge zelfs met privé sanitair! Op deze camping zijn ook nog 6 plaatsen speciaal voor campers. Kies je liever voor glamping? Ga dan voor een gave lodgetent, safaritent of hotelchalet voor je vakantie. De verhuur accommodaties bieden plaats aan 2 tot 6 personen. Lees meer over de Vreehorst in de Achterhoek.


Er lekker op 'oet' in de Achterhoek

Het lijkt alsof je in Scandinavië bent, maar het is toch echt de Achterhoek! Bij Oetdoor beleef je het buitenleven; kamperen in je eigen kampeermiddel of in een mooie, Scandinavisch ingerichte tent of blokhut, koken op een kampvuurtje en zwemmen in het meer. Met een kano of op de SUP verken je de Achterhoek vanaf deze mini-camping! Lees meer over Oetdoor



Zwemmen, minigolfen en geitjes knuffelen in de Achterhoek

Willen jouw kinderen vooral de hele dag spelen op vakantie, dan kun je verblijven bij EuroParcs De Achterhoek. Je vindt er animatie, een zwembad, speeltuinen, minigolf. Ook kunnen ze varkens en geitjes knuffelen bij de dierenweide. 's Morgens kun je lekker in bed blijven tot de broodjes bezorgd worden, 's middags kun je kastelen bekijken in de buurt en 's avonds gaan de kinderen na een plons in het water weer naar bed. Lees meer over EuroParcs De Achterhoek



Camping 't Wieskamp in Winterswijk- de Achterhoek

Camping Het Wieskamp ligt op fietsafstand van Winterswijk, net naast de Duitse grens. Perfect voor leuke uitstapjes in binnen- en buitenland dus! Op dit vakantiepark in de Achterhoek kun je ruime kampeerplaatsen, ingerichte tenten en accommodaties huren. Het vakantiepark heeft een leuke natuurspeeltuin, een zwembad en een binnenspeeltuin. Ondanks al deze faciliteiten is het wel een rustige camping. Fijn dus voor je gezinsvakantie met wat jongeren kinderen. Een natuurgebied van 22.000 hectare groot ligt op fietsafstand van de camping.




Veel plezier tijdens je gezinsvakantie in de Achterhoek! 

Op Kidsproofvakantie.nl vind je nog veel meer luxe campings en kindvriendelijke vakantieparken waar je een staanplaats voor je tent of camper, een safaritent, een caravan, chalet of vakantiehuisje kunt huren. Vaak verzorgt een animatieteam hier een mooi recreatieprogramma, zijn er binnen- en buitenzwembaden, grote speeltuinen en is er een restaurant, snackbar én supermarkt op het terrein.

Weekendje weg of op vakantie met kinderen in Nederland? Bekijk ook eens de 
bijzondere overnachtingsplekken, de vakantieparken aan de kustfijne vakantie adressen aan het water, boerderijen waar je kunt logeren bij de boer, de mooiste natuurhuisjeskinderhotels in de grote steden en overnachtingsadressen vlakbij een pretpark of dierentuin.