Campings met eigen zandstrand

10 december 2022
Strandvakantie in Nederland, maar dan níet persé aan de kust. Hoe? Wij vonden 8 campings met een eigen zandstrand. Lekker zwemmen en natuurlijk spelen op een zandstrand; dat wordt een top vakantie!
Vakantiepark De Vledders
Terwijl jij op een kleedje van de zon geniet, maken de kids zandkastelen op het zandstrand. Met zand tussen jullie tenen lopen jullie na een heerlijk dagje weer terug naar jullie tent of accommodatie. In deze blog komen de 8 leukste familiecampings voorbij die een eigen zandstrand hebben!

1. Waterpret bij Camping De Rotonde in Gelderland

Midden op de Betuwe, in het hart van Nederland, ligt Camping De Rotonde. Omringd door de natuur genieten jullie van de lodges, luxe chalets of comortabele kampeerplaatsen. Op de camping is van alles te doen, zoals zwemmen in de zwemvijver, spelen op het zandstrand, van de 30 meter lange glijbaan afsjoeven, vissen in de visvijver of crossen op de fietscrossbaan. En als jullie een dagje uit willen is er genoeg leuks te doen in de buurt. Met een halfuurtje staan jullie al tussen de olifanten en tijgers in Ouwehands Dierenpark en met 40 minuten rijden zitten jullie in een attractie in de Efteling. Ook Utrecht en Den Bosch zijn lekker dichtbij. Lees hier meer over Camping De Rotonde.



2. Strandvakantie bij Camping Stoetenslagh in Overijssel

Op Camping Stoetenslagh in Overijssel is van alles te beleven. Huur een volledig ingerichte stacaravan of een kampeerplaats. Op de camping is een fantastisch waterpark én een recreatieplas mét zandstrand te vinden. Er zijn ook verschillende glijbanen! Toch iets te koud buiten? Op Camping Stoetenslagh kunnen jullie ook binnen zwemmen in het overdekte, verwarmde zwembad, helemaal in strandthema. Ook is daar een indoorstrand te vinden waar voor iedereen iets leuks te doen is. Denk aan beachvolleyballen en zelfs bowlen. Als jullie de omgeving willen verkennen is attractiepark Slagharen ook zeker een aanrader (10 minuten rijden). Lees hier meer over Camping Stoetenslagh. 



3. Spelen in het zand bij Vakantiepark 't Broeckhuys

Dit gezellige vakantiepark, in het Land van Maas en Waal, heeft jullie van alles te bieden. Verblijf in een sfeervolle, strak gerestylede bungalow voor 4-16 personen. In de ontzettend mooie omgeving zijn er genoeg leuke uitstapjes te bedenken, maar als jullie toch liever op de camping blijven, is ook daar het aanbod aan activiteiten groot. Er zitten op de camping onder andere een kinderboerderij, een bowlingbaan, een indoor speeltuin (met een springkussen en een speelkooi), een midgetgolfbaan en een tennisbaan. En niet te vergeten natuurlijk de recreatieplas met een zandstrand! Naast het zandstrand zit de buitenspeeltuin met een speelkasteel, een airtrampoline, tafeltennistafels en nog veel meer. Ook is er het hele jaar door een entertainmentteam op de camping te vinden. Lees hier meer over vakantiepark 't Broeckhuys. 


4. Vakantie aan de Friese wateren bij Camping en Vakantiepark Bergumermeer

Beleef een onvergetelijke vakantie bij Camping en Vakantiepark Bergumermeer. Van het huren van een kampeerplek tot het huren van lodges of vakantiehuizen, deze camping biedt het! Midden in het watersportcentrum van Nederland zijn er allerlei leuke dingen te doen. Huur een bootje, ga de natuur in of bezoek een gezellige stad, zoals Dokkum en Leeuwarden. Op de camping zijn onder andere een animatieteam, een sportveld, een midgetgolfbaan, een speelparadijs, een indoor zwembad en een zeilschool te vinden. Ook kunnen jullie heerlijk zonnebaden en zwemmen bij één van de twee stranden die aan het zogenoemde 'Burgumer Mar' vastzitten. Lees hier meer over Camping en Vakantiepark Bergumermeer. 


5. Kamperen aan het water bij Recreatiepark TerSpegelt in Brabant

Huur een accomodatie of een mooie kampeerplek op dit vijf sterren park. Hier vermaken jullie je de hele dag! Klimmen, klauteren en kliederen met zand kan in het unieke binnen water- en zandspeelparadijs op het park! Er is daar een tof klim- en klauterkasteel van 8 meter hoog te vinden. Na het klimmen klauteren loop je zo door naar het overdekte zwembad, waar je kan zwemmen, met een boodje varen of sjezen van de glijbaan. Lekker naar buiten? Op het park vind je een compacte plas met zandstrand waar je makkelijk de kids in de gaten kan houden terwijl ze spelen. Of ga samen het water op om te suppen! Ook in deze plas zijn meerdere glijbanen en een waterfontein te vinden. Natuurlijk zijn de speeltuinen, het sportveld, de kinderboerderij en de airtrampolinens ook niet weg te denken van het park. Lees hier meer over Recreatiepark TerSpegelt.

6. Ontspannen aan het strand bij Parc de Witte Vennen in Limburg

Huur een ruime kampeerplaats, een safaritent of een 4 tot 6 persoonsbungalow op Parc de Witte Vennen. Bij dit leuke Limburgse vakantiepark is van alles te doen. Knutselen met het animatieteam, balspellen, een escape room en nog veel meer! Huur (water)fietsen en skelters of ga midgetgolfen voor een actief dagje. En op een hete dag is afkoelen in het recreatiemeer (met zandstrand) ook geen gek idee. Lekker spetteren in het water en van de 30 meter lange glijbaan afsjoeven! Lees hier meer over Parc de Witte Vennen.



7. Sportieve wateractiviteiten bij EuroParcs Bad Hoophuizen

Op een unieke locatie, omringd door water, is EuroParcs Bad Hoophuizen te vinden. Huur op dit vakantiepark een huisje of ga voor een low budget kampeerplek op de camping. Op het vakantiepark zijn meerdere speeltuinen, een overdekt zwembad, een sportveld, een animatieprogramma en nog veel meer leuke dingen om te beleven! De échte waterratjes duiken natuurlijk gelijk het Veluwemeer in dat naast het park zit en gaan spelen op het strandje. Ook is er de mogelijkheid om te gaan windsurfen, kanovaren of een waterfiets te huren voor op het water. En als jullie toch meer van ander soort spannende activiteiten houden, is Walibi Holland ook maar een halfuurtje rijden. Lees hier meer over vakantiepark Bad Hoophuizen.



8. Beleef een ultiem vakantiegevoel bij De Schatberg

Breng een bezoekje aan de drie ezels van het park, ga mee op pad met het animatieteam, zwem in het binnen- en buitenzwembad, roetsj van de glijbanen of ontspan bij het zwemmeer met zandstrand. Hier bij vakantiepark De Schatberg is het nooit saai! Het bungalowpark én de camping zijn het hele jaar door open en in elk seizoen is er wel iets leuks te beleven op of rondom het vakantiepark! Lees hier meer over vakantiepark De Schatberg.



9. Speelplezier aan het zandstrand van Camping de Vledders 

Omringd door supermooie natuurgebieden, met sporen uit een ver verleden, beleef je rondom Camping de Vledders de Drentse natuur op z'n best! Je kunt er kamperen in je eigen kampeermiddel of een fijne accommodatie huren. De kinderen vermaken zich opperbest in de recreatieplas van 30.000 m2, met kwalitatief uitstékend zwemwater, op het strandje, bij de pony's of in de speeltuinen.




Of jullie nou voor de camping of voor een huisje op een vakantiepark aan een zandstrandje gaan, wij wensen jullie in ieder geval alvast een hele fijne vakantie. Geniet van alle leuke activiteiten en met lekker weer natuurlijk vooral van het zwemmeer en zandstrand dat bij jullie verblijf zit!



Op vakantie of een weekendje weg met kinderen in Nederland? Bekijk ook eens de bijzondere overnachtingsplekken, meer vakantieparken aan de kust, fijne vakantie adressen aan het water, boerderijen waar je kunt logeren bij de boer, de mooiste natuurhuisjes, familiehotels in de grote steden en overnachtingsadressen vlakbij een pretpark of dierentuin op Kidsproofvakantie.nl!