Mariahout in de HeiTerug naar het overzicht

Wandelen met alpaca's, pony's borstelen en dieren voeren op een Brabantse boerderij
In het dorp Mariahout in Noord-Brabant vind je deze kleinschalige BoerenBed camping waar de tenten uitzicht bieden op een bos dat in de volksmond ’t Hertenkamp wordt genoemd, omdat het een verzamelplaats is voor de herten die in de omgeving leven. 


Een ware beestenboel op de boerderij

Op de boerderij leven nu dertien alpaca’s, maar al snel zullen dat er meer zijn omdat er veulens verwacht worden. Als het je gezellig lijkt, mag je met enkele alpaca's een wandeling maken.

De alpaca's hebben gezelschap van varkentjes, kippen en de verzorgpony's Zita en Neja die graag worden geborsteld! Wil je meehelpen de dieren voeren? Dan komt boer Jos je 's ochtends ophalen. Ponyrijden is op 4 minuten afstand van de boerderij mogelijk en voor jouw eigen pony is ook een plaatsje op de boerderij! Ook kun je hier een tochtje maken met een oldtimer tractor met huifkar, deze rijdt naar een nabijgelegen boerderij waar door boerin Gerdien het verhaal verteld wordt van kalfje tot volwassen koe.

Culinaire verwennerij!

Boerin Lilian vindt het heerlijk om haar gasten te verwennen. Ze bakt ’s morgens heerlijk versgebakken broodjes of zorgt voor een uitgebreide ontbijtmand. Een complete maaltijdschotel is in overleg ook altijd te regelen. Voor een lekker kopje koffie kun je op het terras terecht! Heel recent is “De oude Veldschuur” gerenoveerd: een gezamenlijke ruimte waar koffie en huisgemaakt gebak klaarstaat.

Leuke uitjes vlakbij Mariahout

Met de bolderkar en picknickmand kun je samen heerlijk op pad in de omringende bossen. Veel mensen gaan er in de omgeving op uit om te 'geo-cachen'. De boerderij grenst aan de Fiets Knooppuntenroute bij knooppunt nummer 26. Ook mountainbikers kunnen zich uitleven met de aangrenzende moutainbikeroute. De boerderij verhuurt elektrische loopfietsen!

Met lekker weer ben je binnen 15 minuten bij Strandbad “Enode” in Nuenen. Voor survivallen, waterfietsen etc. is Billy Bird Park Hemelrijk een heerlijk dagje uit. Tevens zijn De Efteling en Beekse Bergen in 30 minuten te bereiken.

Klik door naar de website voor meer info of om een reservering te maken!

Boerenbed - Mariahout in de Hei

Schaapsdijk 6
5738 RR Mariahout
Faciliteiten - Terras
- Ontbijt en maaltijden te bestellen
- Alpacawandelingen
- Verzorgkonijntje 
- Fietsverhuur
- Paardenboxen
- Kinderbed-box- en stoel te huur
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer Klik hier door naar: Kidsproof.nl voor de leukste uitjes & adresjes in deze regio! Kidsproof_Laptop
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Familieplezier op de Veluwe

Familieplezier op de Veluwe

De natuur is er prachtig, maar wist je dat er nog zó veel meer leuks te doen is in deze mooie regio? Lees hier waarom een vakantie met kinderen op de Veluwe een héél goed idee is!

Bekijk de tips