Kamperen bij de boer in de zomer: Kom zwemmen bij deze boerderijen!

28 mei 2024
Vier je zomervakantie dit jaar op een BoerenBed boerderij! Daar is altijd wel iets te beleven en de rust en natuur doet iedereen goed. Bij deze boerderijen is het extra leuk in de zomer; je kunt er heerlijk zwemmen!

Zomervakantie bij de boer

Een vakantie op een BoerenBed boerderij is een waar feest voor natuur- en dierenliefhebbers! Je leeft eventjes een 'simpeler' leven. Met tijd en aandacht voor elkaar. Je ervaart er hoe het leven op een boerderij er aan toe gaat en je kinderen zijn heerlijk de hele dag buiten aan het ravotten, spelen en de boer aan het helpen. 


Zwemmen bij de boerderij

Kom je in de zomer overnachten bij de boer? Extra leuk zijn dan onderstaande boerderijen, met hun ligging aan het water! Lekker zwemmen of varen maakt je vakantie op de boerderij nóg specialer. 

1. TaarTenTuin | Aarlanderveen

Boer en boerin Anton en Marisca zorgen hier elke dag met veel plezier voor hun boerderijdieren en gasten. Deze boerderij in het Groene Hart heeft een heerlijk zonnig terras en is omgeven door water. Bezoek de Zegerplas, het Venegat of het Braassemermeer om lekker te gaan zwemmen of huur er een fluisterbootje, kano of sup om de omgeving te verkennen. Bijzonder weetje: de boerderij ligt vier meter onder het Normaal Amsterdams Peil. Je droge voeten heb je te danken aan de nog enig werkende Molenviergang ter wereld; leuk om deze molens te bezoeken! 


2. Botterheerd | Oostwold

Ontdek de spiksplinternieuwe BoerenBed-boerderij in Groningen! Het boerengezin woont met veel plezier op de boerderij, samen met hun ruim 70 melkkoeien en ongeveer 40 stuks jongvee. Het hele jaar door worden er kalfjes geboren, dus kom gezellig op kraamvisite! De boerderij is omgeven door water, je kunt lekker zwemmen bij de Lettelberterplas of het Ruskenveen. Vanaf de boerderij kun je ook zó het water op in een kano of met een sup. 


3. Het Wesselink | Salland

Op het idyllische melkveebedrijf Het Wesselink, vlakbij Deventer, beleef je het boerenleven in al zijn glorie. Bewonder de pasgeboren kalfjes en breng een bezoek aan de knuffelschuur, waar konijntjes wachten om geaaid te worden. Begin je dag met uitzicht op grazende reeën en een vers ei van de kippen. Loop mee met boer Henk en leer hoe de melkrobot werkt, of geef zelf een kalfje de fles. De boerderij ligt tussen Nationaal Park De Hoge Veluwe en Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug. Er is een brede sloot vlakbij de boerderij waar je kunt zwemmen en visjes kunt vangen. 4. Landgoed Volenbeek | Veluwe

Ontdek het betoverende Landgoed Volenbeek, waar je kennis maakt met het boerenleven en meer. Hier kun je niet alleen getuige zijn van kalfjes die geboren worden, ook knuffel je hier met alle diertjes in de grote knuffelschuur en mag je wandelen met alpaca Speech. De tenthuisjes staan op een prachtige plaats met aan de achterkant bos en aan de voorkant uitzicht op de weide waar de koeien vaak grazen. Geniet met de kinderen van boswandelingen, hutten bouwen en klimmen in bomen - er zijn tal van avonturen te beleven! Op een warme dag kun je lekker zwemmen bij Strand Horst, het Woldstrand of Strand Nulde. 


5. De Kalverweide - Kop van Overijssel

Aan de rand van het betoverende natuurgebied de Weerribben, en vlak bij het schilderachtige Giethoorn, ligt De Kalverweide. Hier krijgen kleine avonturiers een echte melkveehouderij-ervaring. Na een heerlijke dag zwemmen in de 'Tussenboerslanden', bootje varen in Giethoorn of de Weerribben en spelen in de overzichtelijke waterspeelplaats op de boerderij, ontspan je bij het kampvuur onder de sterrenhemel. Vergeet niet om langs de boerderijwinkel te gaan voor verse melk en zelfgemaakte kaas van eigen boerderij voor bij een gezellige borrel.


6. Hoeve de Betuwe - Betuwe

Verken het betoverende landschap van de Betuwe vanaf Hoeve de Betuwe in Gelderland. Hier kun je een onvergetelijke boerderij-ervaring beleven. Wandel met een van de drie alpaca's, knuffel met de kalfjes, pony's en ezels. Deze bestemming is perfect voor gezinnen met jonge kinderen die willen genieten van het buitenleven. In de zomer zijn een bezoekje aan openluchtzwembad De Zeven Morgen in Dreumel of aan recreatieplas de Lithse Ham leuke uitjes. Of ga met een kano de Wetering op!


7. De Lange Weide - Zuidwest Drenthe

Ontdek de rust en schoonheid van Drenthe op De Lange Weide, gelegen nabij Nationaal Park Dwingelderveld. Op deze biologische boerderij worden koeien grootgebracht. Er heerst een ontspannen sfeer: 'niets moet, alles mag'. Bestel vers brood, een pannenkoeken kookkrat of kampvuurkar in het boerderijwinkeltje en geniet hiervan bij je tenthuisje. De kinderen kunnen binnen- en buiten spelen, slootje springen en knuffelen met de konijntjes, twee keer per week mogen ze een ponyritje maken. Je boekt hier een hottub naast je tenthuisje met uitzicht op de grazende koeien. Vlakbij de boerderij vind je de populaire zwemplas Het Blauwe Meer; heerlijk voor een verkoelende duik! Je slaapt op deze kleinschalige boerderijen in gezellige, ruime tenthuisjes met privé sanitair, bedstee, houtkachel en olielampen. Er is geen electra, dus geen WiFi en schermpjes; alle tijd om te genieten van elkaars gezelschap, de rust en de waanzinnige uitzichten! Nog nooit gedaan? Snel boeken!