Vakantie in de natuur!

3 mei 2021
Campings en vakantieparken met mooie, groene kampeerplaatsen en fijne natuurhuisjes; heerlijk voor een vakantie of weekend weg met je kids in de natuur!
Vakantie in de natuur | De mooiste vakantieparken en natuurhuisjes
Zelf zijn wij echte Randstedelingen. We houden van de stad, maar voor onze gezinsvakanties gaan wij juist op zoek naar mooie plekken in de natuur om even lekker te onthaasten en om onze kinderen te laten zien wat voor moois Nederland te bieden heeft. Met wel 20 Nationale Parken en een diverstiteit aan bos, hei en duinen heeft ons kleine landje zo ontzettend veel natuurschoon; voorlopig zijn wij nog niet uitgekeken! 

Onderstaande campings en vakantieparken liggen midden in de natuur en hebben naast kampeerplaatsen in het groen ook mooie natuurhuisjes te huur!

1. Vakantiepark Sallandshoeve

Wanneer je kiest voor de safaritent aan het water waan je je echt op safari! Ook het natuurgebied waar dit vakantiepark aan grenst doet bijna on-Nederlands aan; De Sallandse Heuvelrug is één van de grootste aaneengesloten heidegebieden van Europa. Wie weet tref je in dit natuurgebied wel een groepje Schotse Hooglanders! Lees meer over Vakantiepark Sallandshoeve




2. Camping Ommerland

Direct vanaf deze familiecamping loop of fiets je door kilometers Overijssels heide en bos. Door de molens en boerderijen die je onderweg tegenkomt is het Hollandse plaatje compleet! De camping verwelkomt gezinnen met hun hond en ook paarden zijn welkom op de eigen manege van dit vakantiepark. Lees meer over Camping Ommerland



3. Huize Hulshorst

Dit fantastische vakantiehuis met wel 20 slaapplaatsen en privé zwemvijver in de giga- tuin ligt op loopafstand van het bos, waar je heerlijk kunt wandelen, fietsen en mountainbiken. Het Veluwemeer met zwemstrandje ligt op maar 4 km fietsen en voor de ultieme natuurbeleving is het blotevoetenpad een aanrader! Lees meer over Huize Hulshorst



4. Netl Camping Kallumaan

Netl is een uit de kluiten gewassen landschap met een wirwar van strandjes, bamboejungle, olifantenpaadjes en eilanden. Daar vind je de familievriendelijke Camping Kallumaan. Hier overnacht en recreëer je midden in de natuur; een heerlijke plek in het groen van de Noordoostpolder! Lees meer over Netl Camping Kallumaan.



5. Camping Adelhof

Ontdek de mooie natuurgebieden Holtingerveld, Drents Friese Wold, Weerribben en Dwingelderveld vanaf deze fijne familiecamping in Drenthe. Er zijn ruime kampeerplekken en huuraccommodaties in het groen, sommige zelfs ook aan het water. Wat dacht je van een boerderijtje of een echt natuurhuisje; met een groen dak!

Op de camping vermaken kinderen zich  opperbest in de 'Speelstee'; een binnenspeeltuin met apart peutergedeelte en een ruimte met verschillende spellen voor grotere kinderen. In de grote visvijver mag je vissen op verschillende soorten vis en naast de camping is een verwarmd openluchtzwembad waar je heerlijk kunt zwemmen. In het hoogseizoen is er animatie voor de kinderen. Lees meer over camping Adelhof


 

6. Kampeerterrein Stortemelk

Verscholen in het bos op Vlieland ligt Kampeerterrein Stortemelk. Hier staan houten huisjes die specifiek zijn ontworpen om in de natuur op te gaan. Ze zijn duurzaam gebouwd en worden verwarmd met een pelletkachel. Vanuit het huis kijk je zo het bos in, wie weet spot je wel wat wilde dieren! Sommige boshuisjes hebben een raam in het dak, zodat je onder de sterren kunt slapen..

De camping is maar 1 duinrij verwijderd van het Noordzeestrand; je hebt dus niet alleen het bos, maar ook de duinen en de zee binnen handbereik! Lees meer over Kampeerterrein Stortemelk




7
. Camping de Wildhoeve

Je kinderen worden echte 'Woudlopers van het Loo' tijdens een verblijf op 5-sterren camping de Wildhoeve aan de rand van de Veluwe. Ze ontvangen bij aankomst op de camping een opdrachtenboekje; 'ontdek de kleine wonderen'. Genoeg opdrachten voor een vakantie vol avontuur! De camping organiseert daarnaast nog meer natuurexcursies; 'natuurdetective', 'spieden, speuren en sporen' en de speurtocht 'zwijnenmanieren'. 

Op de camping kun je kamperen of een accommodatie huren. De nieuwste natuurhuisjes zijn de boshutten; sfeervol ingericht, goed uitgerust en omgeven door wild en natuur! Lees meer over Camping de Wildhoeve



8. Landschapscamping Bij Ons

In het Gelderse Groesbeek, áán 'de Groesbeek', ligt deze landschapscamping. In en om de kabbelende beek kunnen kinderen zich úren vermaken. Op de camping is een veld om te voetballen en er zijn diverse fijne hangplekken, lekker relaxen!

Omgeven door groen vind je hier 40 kampeerplekken en diverse bijzondere overnachtingsaccommodaties en natuurhuisjes. Bijvoorbeeld de 'dome' die je op onderstaande foto ziet; door het transparante dak kun je 's nachts de sterren zien! Lees meer over Landschapscamping Bij Ons 



9. Vakantiepark De Thijmse Berg 

Dit mooie, rustige en veelzijdige vakantiepark ligt aan de voet van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, midden in het bos aan de rand van de Grebbelinie en de Veluwe. Vlakbij culinair Rhenen en het Ouwehands Dierenpark. Je verblijft er in prachtige boslodges, comfortabele chalets of Eco cottages.

Kinderen vermaken zich op De Thijmse Berg in het zwembad, in de binnen- of buitenspeeltuinen en met het leuke animatieprogramma. Met het hele gezin ga je er makkelijk een dagje op uit naar Ouwehands Dierenpark of op ontdekking op de Veluwe aan de hand van de leukste speurtochten! Lees meer over vakantiepark De Thijmse Berg



10. Vakantiepark Beekbergen 

Vanaf het vakantiepark loop je zó de natuur in, naar de Loenense Watervallen en naar nationale parken als Nationaal Park Veluwezoom en Nationaal Park de Hoge Veluwe. Op dit vakantiepark in de natuur vind je vakantiehuizen voor 2 tot wel 24 personen. Vakantiepark Beekbergen heeft een overdekt zwembad en een gezellig animatieteam. Lees meer over Vakantiepark Beekbergen. 



11. Vakantiepark de Achterhoek

De omgeving van dit familievriendelijk vakantiepark neemt je mee terug in de tijd, naar de Middeleeuwen; je bent hier  omringd door kastelen en landgoederen. Prachtig! Naast veel kastelen is er in de omgeving van Lochem ook veel bos en water. Genoeg te doen en te ontdekken dus! Het park ligt aan een mooie recreatieplas, heerlijk zwemmen in natuurwater!
Lees meer over vakantiepark Achterhoek



12. Vakantiepark Hoge Kempen

België heeft 1 Nationaal Park; De Hoge Kempen. Dat is dan wel een héél groot, uitgestrekt natuurgebied, dat al begint bij de Maastricht. Een heel bijzonder stukje natuur in dit  Nationaal Park is De Vallei van de Kikbeekbron. Hier leven veel dieren, zo zul je bijvoorbeeld fjordenpony’s zien. Je kunt hier lekker paardrijden of vissen in één van de forellenvijvers. Vakantiepark Hoge Kempen heeft mooie vakantiehuizen en kampeermogelijkheden, een speeltuin, restaurant met speelzolder en meer!




Zoek je meer inspiratie? In de categorie 'In de natuur' hebben wij nog veel meer prachtige natuurcampings en vakantieparken met natuurhuisjes voor je op een rij gezet! 

Kidsproofvakantie.nl biedt ouders en opa's en oma's  inspiratie voor een weekendje weg of vakantie met kinderen in Nederland. Op Kidsproofvakantie.nl vind je de leukste familiecampings, kindvriendelijke vakantieparken en bungalowparken, natuurhuisjes en kidsproof vakantiehuizen voor een lang weekend weg met Pasen, Pinksteren, Hemelvaart, en voor een weekje weg in de meivakantie, zomervakantie, herfstvakantie en kerstvakantie.

Zoek je een vakantiehuisje of familiecamping voor weekendje weg met Pinksteren met je kinderen in Nederland? Bekijk eens de bijzondere overnachtingsplekken, de vakantieparken aan de kust, fijne vakantie adressen aan het water, boerderijen waar je kunt logeren bij de boer, de mooiste natuurhuisjeskinderhotels in de grote steden en overnachtingsadressen vlakbij een pretpark of dierentuin