Kidsproofvakantie.nl blogTerug

Vakantie in de natuur!

26 juni
Campings en vakantieparken met mooie, groene kampeerplaatsen en fijne natuurhuisjes; heerlijk voor een vakantie of weekend weg met je kids in de natuur!
Wij van Kidsproofvakantie.nl zijn echte Randstedelingen. We houden van de stad, maar voor onze gezinsvakanties gaan wij wél op zoek naar mooie plekken in de natuur om onze kinderen te laten zien wat voor moois Nederland te bieden heeft. Met wel 20 Nationale Parken en een diverstiteit aan bos, hei en duinen heeft ons kleine landje zo ontzettend veel natuurschoon, voorlopig zijn wij nog niet uitgekeken! 

Onderstaande campings en vakantieparken liggen midden in de natuur en hebben naast kampeerplaatsen in het groen ook mooie natuurhuisjes te huur!

Kampeerterrrein Stortemelk

Verscholen in het bos op Vlieland ligt Kampeerterrein Stortemelk. Hier staan houten huisjes die specifiek zijn ontworpen om in de natuur op te gaan. Ze zijn duurzaam gebouwd en worden verwarmd met een pelletkachel. Vanuit het huis kijk je zo het bos in, wie weet spot je wel wat wilde dieren! Sommige boshuisjes hebben een raam in het dak, zodat je onder de sterren kunt slapen..

De camping is maar 1 duinenrij verwijderd van het Noordzeestrand; je hebt dus niet alleen het bos, maar ook de duinen en de zee binnen handbereik! 
Camping de Wildhoeve
Je kinderen worden echte 'Woudlopers van het Loo' tijdens een verblijf op 5-sterren camping de Wildhoeve aan de rand van de Veluwe. Ze ontvangen bij aankomst op de camping een opdrachtenboekje; 'ontdek de kleine wonderen'. Genoeg opdrachten voor een vakantie vol avontuur! De camping organiseert daarnaast nog meer natuurexcursies; 'natuurdetective', 'spieden, speuren en sporen' en de speurtocht 'zwijnenmanieren'. 

Op de camping kun je kamperen of een accommodatie huren. De nieuwste natuurhuisjes zijn de boshutten; sfeervol ingericht, goed uitgerust en omgeven door wild en natuur! Landschapscamping Bij Ons

In het Gelderse Groesbeek, áán 'de Groesbeek', ligt deze landschapscamping. In en om de kabbelende beek kunnen kinderen zich úren vermaken. Op de camping is een veld om te voetballen en er zijn diverse fijne hangplekken, lekker relaxen!
Omgeven door groen vind je hier 40 kampeerplekken en diverse bijzondere overnachtingsaccommodaties en natuurhuisjes. Bijvoorbeeld de 'dome' die je op onderstaande foto ziet; door het transparante dak kun je 's nachts de sterren zien! Wil je meer inspiratie? In de categorie 'In de natuur' hebben wij nog veel meer prachtige natuurcampings en vakantieparken met natuurhuisjes voor je op een rij gezet!