8x Bijzondere vakantiehuizen voor deze zomer

5 juni 2023
Wil je deze zomervakantie een keer iets bijzonders? Bekijk dan één van deze acht leuke vakantiehuizen voor een weekendje of weekje weg.
Foto: Europarcs Vakantiepark Ruinen
'Gewoon' kan altijd nog! Vakantiehuizen komen in alle soorten, maten en vormen, je kunt het zo gek niet bedenken. Kun jij uit deze 8 bijzondere vakantiehuizen kiezen? 

1. Monumentale boerderij

De boerderij, stallen en schuur van Buitenverblijf Huiskenshof in Limburg zijn verbouwd tot hippe, lichte vakantiewoningen met veel buitenruimte waar speeltoestellen voor kinderen staan. Fantastisch voor een vakantie met het gezin maar ook voor een familieweekend!
📍 Klimmen - Limburg
# 2-6 pers. (of huur alle appartementen als groepsaccommodatie) 2. Art Deco Landbouwschool

In een typisch Fries terpdorpje tussen Dokkum en de Waddenzee ligt dit voormalig jaren '30 schoolgebouw dat is omgebouwd tot 'BinnenInn'; sfeervolle appartementen en familiehuis met een grote tuin met speelgoed en veel dieren. 
📍 Metslawier - Friesland 
#  4-12 pers.3. Middeleeuws kasteel

Kasteel Doorwerth is een middeleeuws kasteel dat nu in gebruik is als museum. Superleuk om te bezoeken met kinderen. Nóg gaver is het dat je er kunt blijven slapen; precies boven de poort is een mooie vakantiewoning gemaakt! 
📍 Doorwerth - Gelderland
#  Max 4 pers.4. Slapen in het stro

Slapen in stro in Stro-Hotel Hayema Heerd is nostalgisch, comfortabel en bijzonder! Wat vroeger de hooizolder was is nu een slaapkamer, wat vroeger de hooikarren waren is nu onderstel voor de huifkarren waarin je hier ook kunt slapen! 
📍Oldehove - Groningen 
# 2-40 pers.5. XXL Boomhut met hottub

Dit prachtig ruim opgezette vakantiepark met natuurspeeltuin en binnenzwembad heeft een unieke ligging; dichtbij drie Drentse nationale parken. Onze favoriete accommodatie op vakantiepark Ruinen is deze mooie boomhut voor 6 personen! 
📍Ruinen - Drenthe 
# Max 6 pers.6. Slapen in een... helikopter!

Vakantiepark `t Akkertien ligt aan het waterrijke natuurgebied Weerribben en Wieden. Naast de kampeerplaatsen, luxe groepsaccommodatie en moderne vissershuisjes tref je hier ook een heuse helikopter om in te overnachten! Om nooit meer te vergeten!
📍Vollenhoven - Overijssel
# 2 pers.7. KidsSpecial vakantievilla

Parc Maasresidence Thorn heeft luxe vakantievilla’s voor 4 tot 20 personen. Heel bijzonder voor jonge gezinnen zijn de ‘KidsSpecial woningen’. Compleet met kinderstoel, babybed, speelmeubel, omheinde tuin en toegang tot speelveld. 
📍 Thorn - Limburg
# 4 - 12 pers.8. Watervilla

RCN de Potten is een paradijs voor watersporters; het ligt in Friesland en is aan alle kanten omgeven door water. Vrijwel alle vakantiehuizen bieden uitzicht over de Friese Meren. Boten zijn te huur en er worden zeillessen gegeven. Bekijk de verschillende huisjes 
📍
Sneek - Friesland 
# 4- 10 pers. 
We hopen dat je onze tips leuk vindt! Wil je 2 keer per maand onze tips in je mailbox? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrieven! (geen spam, alleen leuke inspiratie!) 

Op vakantie of een weekendje weg met kinderen in Nederland? Bekijk ook eens de bijzondere overnachtingsplekken, meer vakantieparken aan de kust, fijne vakantie adressen aan het water, boerderijen waar je kunt logeren bij de boer, de mooiste natuurhuisjes, familiehotels in de grote steden en overnachtingsadressen vlakbij een pretpark of dierentuin op Kidsproofvakantie.nl!