Vakantie met kinderen in Limburg; Tips en adressen!

9 juli 2021
Limburg is een héérlijke provincie om je vakantie te vieren met de kids. De prachtige natuur en het mooie heuvellandschap in het zuiden van ons land zijn de perfecte ingrediënten voor een geweldige vakantie met het hele gezin!
Vakantiepark Breebronne

Vakantie in Limburg

Een vakantie in Limburg staat garant voor genieten. Zeker voor kinderen is het de perfecte plek om lekker buiten te kunnen spelen in het prachtige landschap van onze zuidelijke provincie. Limburg heeft veel leuks te bieden op het gebied van campings, vakantieparken, leuke uitjes en fijne restaurants.

Wij hebben een aantal leuke kindvriendelijke vakantieparken in Limburg en de leukste uit-tips voor jou op een rijtje gezet!

Overnachten met kinderen in Limburg 


1. Recreatiepark De Leistert 

Geniet van het lekkere Limburgse buitenleven in dit gezellige vakantiepark! Je kunt er kiezen of je wil kamperen, of liever verblijft in één van de toffe bungalows of vakantiehuisjes. De Leistert heeft een waterspeelzone en een subtropisch zwemparadijs, een golfslagbad in de open lucht, een roeivijver met strandje en een waterspeeltuin. Hoe leuk is dat! De leistert heeft alles in huis voor een heerlijke vakantie met het gezin, vrienden of familie! Lees meer over recreatiepark De leistert




2. Hoeve De Plei

In het uiterste zuiden van Limburg ligt het mooie dorpje Mechelen. En daar is het gezellige kleinschalige familiehotel Hoeve De Plei te vinden. Het ligt lekker dichtbij het gezellige Valkenburg, Maastricht en de grens van Duitsland en België. Een top plek dus voor veelzijdige vakantie met de kids! Deze Hoeve heeft een geweldige gastheer- en vrouw. Sinds zij zelf kinderen hebben is het voor hen nog belangrijker geworden om een echt familiehotel te worden waar kinderen van harte welkom zijn! Lees meer over Hoeve De Plei




3. Vakantiepark BreeBronne

Een strandvakantie in Limburg? Je zou het niet verwachten maar het kan! Dankzij de ligging aan 'De Bron', een recreatieplas met een zandstrandje, kun je in dit park heerlijk zonnen, zwemmen en spetteren in het water. Deze 5-sterrencamping ligt lekker in de natuur en een perfecte plek voor kinderen om lekker te spelen. BreeBronne is een echte gezinscamping en ideaal voor gezinnen met kinderen tot 12 jaar. Je kunt er lekker kamperen of verblijven in één van de luxe glampinglodges. Lees meer over vakantiepark BreeBronne




4. Center Parcs Het Meerdal

De kinderen hebben het voor het zeggen in dit geweldige vakantiepark in Limburg! In dit familiepark zijn er talloze toffe activiteiten te vinden voor kids zoals een zwemparadijs, een aquapark, een indoor speelparadijs en nog héél veel meer! Je kunt er verblijven in 1 van de gezellige huisjes of je kunt kiezen voor een 'Kindercottage'; die zijn voorzien van speelgoed en een omheind terras met speeltoestel. Voor kinderen die van pony's houden is Center Parcs Het Meerdal ook fantastisch; Lees daarover meer! 




5. Oergezellig Kamperen & Logeren

Kom lekker logeren in 'Harrie de Hut' of 'Kaatje de pipowagen' op deze gezellige Limburgse kampeerboerderij! Deze boerencamping ligt op 500 meter van de Belgische grens in het gezellige Molenbroek. Kinderen kunnen er lekker de pony's en kleinvee verzorgen en hebben de mogelijkheid om een leuk ritje op de tractor te maken. Ook is er een leuk moestuintje, een vlindertuintje en een toffe speeltuin. Stap met het gezin lekker in het boerenleven en kom lang bij Oergezellig! Lees meer over Oergezellig Kamperen & Logeren




6. Dormio Maastricht

Op 10 minuten fietsen van het gezellige centrum van Maastricht ligt dit resort met prachtige vakantiehuizen waar je je na de drukte van de stad lekker kunt terugtrekken in de prachtige bosrijke omgeving van Limburg. Een echte aanrader voor gezinnen is het Kidskwartier: een apart gedeelte op het resort dat volledig is ingericht voor ouders met jonge kinderen. Er zijn diverse speeltoestellen waar de kinderen lekker los kunnen gaan en waar Mio de mascotte te vinden is. Mio houdt van speurtochten, luieren en nieuwe vriendjes maken en staat altijd klaar om lekker te spelen met de kids! Lees meer over Dormio Maastricht 




7. Familiecamping 't Hemelke

Een fijne gezinscamping voor de echte kampeerder. Je treft er geen alleenreizende, feestende jongeren, wél veel jonge gezinnen die komen genieten van de vele activiteiten en voorzieningen. De hond kan gezellig mee op vakantie; er is een uitlaatveldje, een hondentoilet en de omgeving nodigt uit tot lange wandelingen. De kids zullen zich hier heel goed vermaken; er is een zwembad, een basketbal- voetbal- volleybal- en speelveld, er zijn tafeltennistafels, een jeu de boules baan, een 18-holes midgetgolfbaan en er zijn verschillende speeltuinen. Als klap op de vuurpijl is er een kinderboerderij waar kinderen dieren kunnen knuffelen en een recreatieteam dat altijd wel iets leuks weet te organiseren. Lees meer over 't Hemelke.


8. Camping 't Geuldal

Tussen het bourgondische Maastricht en het oude Mergelstadje Valkenburg ligt deze familiecamping met mooie groene kampeerplekken, maar ook chalets en safaritenten te huur. Een professioneel animatieteam staat klaar om de kinderen te verrassen met supergezellige activiteiten; van leuke dansjes tot uitdagende spellen. Niet alleen voor de kleine kinderen, maar ook voor de tieners! Wanneer het animatieteam even uitrust voor de volgende activiteit kunnen de kinderen zich vermaken op de kinderboerderij, in de speeltuinen of in het openluchtzwembad dat op 5 minuten van de camping ligt. Lees meer over Camping 't Geuldal in Limburg.


9. Parc Maasresidence Thorn

In Thorn zijn bijna alle huizen wit geverfd, het wordt daarom ook wel 'Het witte stadje' genoemd. Een prachtig plaatsje, heel leuk om te bezoeken! Het ligt op de grens met België en ook Duitsland is super dichtbij. Een leuk stedentripje is dus zo gemaakt! De ligging aan de Maasplassen maakt dit vakantiepark met prachtige, luxe vakantiehuizen geweldig voor liefhebbers van watersport. Het park heeft een eigen jachthaven en je kunt er een sloep, sup, kano of waterfiets huren. Lees meer over Parc Maasresidence Thorn.



10. Vakantiepark Gulperberg

Vanaf een heuvel geniet je vanaf deze Limburgse camping van een fenomenaal uitzicht over leuke dorpjes in Limburg. Gezellige steden als Maastricht en Valkenburg zijn niet ver weg. Het vakantiepark heeft veel te bieden voor gezinnen op vakantie; een fijn buitenzwembad, een vrolijk animatieteam tijdens schoolvakanties, leuke speeltuinen en fietsverhuur. En natuurlijk hebben de bourgondische Limburgers gezorgd dat er een goed restaurant is! Lees meer over vakantiepark Gulperberg


11. Vakantiepark Hoge Kempen

Net over de grens bij Maastricht ligt in Belgisch Limburg het prachtige Nationaal Park 'Hoge Kempen' (het enige Nationaal Park van België!), met aan de rand ervan het gelijknamige vakantiepark met mooie vakantiehuizen en kampeermogelijkheden. Rondom het terras bij het gezellige restaurant van het park ligt een grote speeltuin waar de kinderen veel plezier beleven en bij koud of nat weer zullen de kinderen zich ook vermaken op de speelzolder boven het restaurant. Lees meer over vakantiepark Hoge Kempen 



12. Vakantiepark Limburg

Een vakantiepark met een dergelijke naam kan in dit rijtje natuurlijk niet ontbreken! In het smalste stukje van de provincie, op 10 minuten rijden van zowel België als Duitsland, ligt EuroParcs Limburg; een vakantiepark met Limburgse vakwerkhuizen en een gezellig dorpsplein waar elke dag wel iets gezelligs te doen is voor jong en oud. Het park heeft veel faciliteiten voor vermaak van de kinderen en je kunt er verblijven in een Tiny House, chalet, bungalow of mooie groepsaccommodatie met max. 16 slaapplaatsen.


Leuke dingen doen met de kinderen in Limburg
 

Uittips en meer op Kidsproof Zuid-Limburg

Susanne, sitemanager van Kidsproof Zuid-Limburg, weet als geen ander wat de echt leuke plekken in Limburg zijn om met kinderen te bezoeken. Zij verzamelde op de website Kidsproof Zuid-Limburg alle tips voor een dagje uit naar een pretpark, speeltuin, kidsproof museum, zwembad of natuurgebied, maar ook voor de fijnste kindvriendelijke restaurants in Limburg.

Op de site vind je nog véél meer tips, maar volgens Susanne zijn dit de dingen die je tijdens een vakantie met kinderen in Limburg écht gedaan moet hebben:

- Verwen al je zintuigen bij het Blotevoetenpark in Brunssum
- Klim als een aapje tussen de bomen door bij Fun Forest in Venlo
- Een actieve, avontuurlijke dag beleef je bij Avonturenpark Valdeludo in Echt 
- Bij het Discovery Museum leer je op interactieve wijze hoe de wereld in elkaar zit 
- Weer of geen weer; bij Mosaqua in Gulpen zit je goed voor een hele dag spetterpret! 
- Limburg heeft een aantal kastelen; ga even mee terug in de tijd, bijvoorbeeld met een speurtocht in Kasteel Hoensbroek, een potje midgetgolf in een echte Kasteeltuin in Arcen of een augmented reality tour door de kasteelruïne van Valkenburg.

Geniet van jullie vakantie in het veelzijdige Limburg!

Op kidsproofvakantie.nl vind je nog veel meer luxe campings en kindvriendelijke vakantieparken waar je een staanplaats voor je tent of camper, een safaritent, een caravan, chalet of vakantiehuisje kunt huren. Vaak verzorgt een animatieteam hier een mooi recreatieprogramma, zijn er binnen- en buitzwembaden, grote speeltuinen en is er een restaurant, snackbar én supermarkt op het terrein.

Weekendje weg of op vakantie met kinderen in Nederland? Bekijk ook eens de bijzondere overnachtingsplekken, de vakantieparken aan de kust, fijne vakantie adressen aan het water, boerderijen waar je kunt logeren bij de boer, de mooiste natuurhuisjes, kinderhotels in de grote steden en overnachtingsadressen vlakbij een pretpark of dierentuin. Naar de website