Glamping: luxe kamperen in eigen land!

3 mei 2022
Denk jij bij kamperen aan met een rol wc papier onder je arm naar het toiletgebouw lopen, slapen op een luchtbed dat vást lek gaat en haak je daardoor af? Kies dan voor glamping! Glamour & camping; een top-combinatie! Je slaapt in een ruime tent met een lekker bed. Met (meestal privé-sanitair en een eigen keuken is je glamping tent net een huisje, maar je ervaart tóch dat unieke kampeergevoel!
Glamping bij Little Canvas Escape


1. Glamping op Laguna Beach Family Camps in Uitgeest

Noord-Holland

Een echt luxe glampingtent vind je op Erfgoedpark De Hoop. Het is eigenlijk bijna een huisje, zo luxe. De glaming-tent beschikt over een knus woongedeelte, gezellige zit- en eethoek en een volwaardige keuken met vier pits gaskookplaat, waterkoker en koelkast. Er kunnen vier, zes of acht personen verblijven in de tent en je kunt douchen in je eigen badkamer. Buiten kun je samen eten op het terras.

Kinderen kunnen op het park in de speeltuinen spelen, volleyballen en voetballen. In de zomer kan het hele gezin verkoeling zoeken in het zwemmeertje aan het park. Ook voor actieve gezinnen is er genoeg te doen; suppen, kanoën, en paddleboarden. 's Avonds plof je neer bij een van de filmavonden. Lees meer over verblijven in een luxe glamping-tent in Uitgeest



2. Glamping op Camping de Lakens in Overveen

Noord-Holland

Vlakbij het strand van Bloemendaal kun je kiezen voor een glampingtent met een bad! En geen zorgen over de afwas, ook een vaatwasser is geïnstalleerd in de keuken met koelkast en combimagnetron. Je zit lekker verscholen tussen de duinen, dus niemand die je stoort. De tent is geschikt voor zes personen.

Camping de Lakens heeft te gekke recreatie voor kinderen, saunafaciliteiten, speeltuinen, fietsenverhuur en natuurlijk het strand in de buurt. Lees meer over slapen tussen de duinen en Nationaal Park Zuid-Kennemerland



3. Glamping bij Little Canvas Escapes in Nes, Ameland

Friesland


Op Ameland slaap je tijdens je glampingvakantie in de De Bell tent. Deze glamping- familietenten zijn geschikt voor twee volwassenen en twee kinderen. De bedden zijn opgemaakt als je komt en er zijn handdoeken aanwezig. Je kunt koken, eten in de koelkast bewaren en heerlijk relaxen in de loungehoek of buiten op de loungestoelen. Het sanitair is op loopafstand en een babybed of -stoel zijn beschikbaar.

De tenten van Little Canvas Escape bevinden zich op strandcamping Duinoord en in het hoogseizoen kunnen kinderen hier genieten van een leuk animatieprogramma. Er is een campingwinkel en er zijn fietsen te huur. Natuurlijk kun je ook gewoon de hele dag op het strand liggen of Ameland ontdekken! Lees meer over slapen in een luxe tent op Ameland



4. Glamping bij Camping 't Weergors in Hellevoetsluis

Zuid-Holland

Ook in Zuid-Holland kun je heerlijk 'glampen'. Verblijf bijvoorbeeld in de Duin Glamp (foto) op Camping 't Weergors. Hierin heb je je eigen toilet, douche en wastafel. Of kies voor de Dijkwachterslodge met eigen sauna! Er zijn verschillende tenten en huisjes en je kunt hier met z'n vieren, vijfen of zessen in verblijven.

Op de camping kun je lunchen in het restaurant, fietsen huren en de was doen. Voor kinderen is er recreatie (vanaf vier jaar oud), een Spetterspeeltuin en een Natuurbeleefpad. Strand Hellevoetsluis is een kwartiertje lopen. Lees meer over glamping in Zuid-Holland



5. Glamping bij Eureca op Schiermonnikoog

Friesland

De gezinstenten van Eureca zijn ingericht voor acht personen, inclusief keuken, sanitair, twee stapelbedden, een tweepersoonsbed én een romantische bedstee voor twee. Buiten kun je overdekt eten of een spelletje spelen aan de picknicktafel in de zon.

Bij Eureca maak je het boerenleven van dichtbij mee. Je kunt kalfjes voeren en kijken bij het melken. Kinderen kunnen spelen in de zandbak, op de schommels of sporten op het trapveldje. Ontdek glamping tussen de koeien 



6. Glamping bij Landrijk De Reesprong in Buurse

Overijssel

Ook in Twente kun je genieten van luxe én het boerenleven tijdens je glampingvakantie. Bij Landrijk De Reesprong mogen kinderen boer en boerin spelen, terwijl ouders heerlijk genieten op het terras voor de lodge of safaritent. De Farmlodge en Safaritent hebben beide een douche, keuken en een vaatwasser. De nieuwste glampinglodge heeft zelfs een oven! Beide zijn geschikt voor zes personen.

Kinderen hoeven zich niet te vervelen bij Landrijk de Reesprong. Er is een speelbos, schuur vol skelters, buitenspeeltuin met trampoline en schommels en nog veel meer. Schuif na een lange dag met het hele gezin aan bij het kampvuur. Ontdek glamping in Twente



Wij wensen je heel veel plezier tijdens je glampingvakantie!

Kidsproofvakantie.nl biedt (groot)ouders inspiratie voor een weekendje weg of vakantie met kinderen in Nederland. Op Kidsproofvakantie.nl vind je de leukste familiecampings, kindvriendelijke vakantieparken en bungalowparken, natuurhuisjes en kidsproof vakantiehuizen voor een lang weekend weg met Pasen, Pinksteren, Hemelvaart, en voor een weekje weg in de meivakantie, zomervakantie, herfstvakantie en kerstvakantie.

Weekendje weg met kinderen in Nederland? Bekijk ook eens de bijzondere overnachtingsplekken, de vakantieparken aan de kust, fijne vakantie adressen aan het water, boerderijen waar je kunt logeren bij de boer, de mooiste natuurhuisjes, kinderhotels in de grote steden en overnachtingsadressen vlakbij een pretpark of dierentuin.