Leuke hostels met familiekamers

6 mei 2024
Zoek je een relaxte, maar ook betaalbare plek voor een vakantie of weekend weg met kinderen in Nederland? Wij zetten de tofste hostels van Nederland voor jullie op een rijtje!
Hostel Roots in Tilburg

Hostels met privé familiekamer

Een hostel; net zo fijn en gezellig als een hotel, maar wel een stukje goedkoper. Verken op een betaalbare manier de leukste plekjes van Nederland. In deze negen leuke hostels verblijven jullie in een privé- of familiekamer mét eigen badkamer!

1. Een koninklijke vakantie in Hostel Domburg

Dé vakantiespot van Zeeland is het enige echte Domburg. Hier vind je dit prachtige 13e-eeuwse kasteel op loopafstand van het strand. Stayokay begrijpt dat je het liefst met het hele gezin op één kamer slaapt. In dit kasteel verblijf je daarom in een privékamer met eigen badkamer. 's Morgens wacht er een heerlijk ontbijt op jullie en voor overdag kunnen jullie fietsen huren bij de receptie. Lees hier meer over Hostel Domburg.


2. Familiehostel Roots in Tilburg

Tussen de prachtige panden in de binnenstad van Tilburg vind je dit ontzettend gezellige hostel. Dit heerlijke familiehostel is ideaal voor een gezinsvakantie door de ligging, de (vrijblijvende) activiteiten en de faciliteiten. In het hostel en in de omgeving zijn allerlei leuke dingen te doen. Hostel Roots Tilburg het ouders en kinderen graag naar hun zin met speelgoed op de kamer en bij de bar. Lees hier meer over Hostel Roots. 


3. De natuur in bij Hostel Dordrecht

Sport, stad, water en natuur; bij Hostel Dordrecht vind je alles. Met de Biesbosch als achtertuin en de stad op fietsafstand, wordt dit een fantastische vakantie! Slaap in een moderne privékamer (kinderbedjes zijn op aanvraag beschikbaar) mét eigen badkamer en schuif 's ochtends aan bij het ontbijtLees hier meer over Hostel Dordrecht.


4. Overnachten in dé nijntje-kamer bij Hostel Utrecht Centrum

In het hartje van Nederland, het prachtige Utrecht, vinden we Stayokay Hostel Utrecht Centrum. Dit moderne hostel is gezellig, ligt op een top locatie (aan het Neude) en is ook nog eens betaalbaar. Logeer in de, speciaal voor gezinnen met jonge kinderen ingerichte, nijntje-kamer of de Spoorwegmuseumkamer! Lees hier meer over Hostel Utrecht. 


5. Logeer in de themakamers bij ROOM Rotterdam

Verblijven in een toffe familiekamer met een Nederlands óf Rotterdams thema en overdag de levendige stad Rotterdam in; Dat klinkt als een heerlijke vakantie! Geniet van de faciliteiten die dit hostel biedt, zoals een wasmachine, een heerlijk ontbijtje en leuke spelletjes. En ga 's avonds voor het slapen gaan vooral nog even langs bij de bar die bij het hostel in zit. Lees hier meer over ROOM Rotterdam.


6. Slapen in de Kubuswoningen bij Hostel Rotterdam

Overnachten in de beroemde Kubuswoningen; dat wil iedereen toch wel eens meemaken? Dit is jullie kans! Verblijf in het prachtige Rotterdam, de op-een-na-grootste stad van Nederland. Dit hostel heeft een hele bijzondere familiekamer; De Marinierskamer. Deze is volledig in thema ingericht en heeft zelfs een klimwand en een verstopplek voor de kids! Natuurlijk ga je ook op avontuur naar het Mariniersmuseum, tickets zijn inclusief. Lees hier meer over Hostel Rotterdam.


7. Een toffe familiekamer bij Hostel Terschelling

Verblijf in dit prachtige hostel, dat boven op de Terschellinger duinen ligt! Geniet, samen met de kids, van een fietstocht over het eiland of ga op zeehonden spottocht. Boek een gezellige familiekamer met eigen douche en toilet. Kids mogen altijd rondrennen in het hostel en als het lekker weer is, kunnen ze spelen in de speeltuin die naast het hostel ligt. Lees hier meer over Hostel Terschelling.


8. Overnachten in een treinrijtuig bij Train Lodge Amsterdam

Met jullie gezin in een treinrijtuig slapen; hoe gaaf is dat! Een betaalbare en unieke ervaring. Boek een eigen deel van de trein en slaap in échte treinstapelbedden, net zoals treinreizigers dat doen. Elk treingedeelte heeft zijn eigen wasbak en op de gang zijn gemeenschappelijke douches en toiletten te vinden. Lees hier meer over Train Lodge.


9. Droom zacht ... bij B&B Droomzacht!

Ok, het is geen hostel, maar wel een familiekamer die we jullie willen laten zien, want zó leuk! 
Op de Veluwe, in het gezellige dorp Epe, ligt een bijzonder kindertalentencentrum met café, speeltuin, heel veel ontdek- en speelmogelijkheden én heerlijke familiekamers. Deze kamers hebben een oudergedeelte en een kinderdeel, die met elkaar verbonden zijn door een af te sluiten tussendeur. Hier tref je alles voor een comfoetabel verblijf met je gezin, in een leuk dorp op de Veluwe! Lees meer over B&B DroomzachtDit zijn wat ons betreft dé tofste hostels van Nederland. Of jullie nu naar het kasteel in Domburg gaan, of uitrusten bij een hostel op Terschelling; we wensen jullie ontzettend veel plezier en een hele fijne vakantie!

Op vakantie of een weekendje weg met kinderen in Nederland? Bekijk ook eens de bijzondere overnachtingsplekken, meer vakantieparken aan de kust, fijne vakantie adressen aan het water, boerderijen waar je kunt logeren bij de boer, de mooiste natuurhuisjes, familiehotels in de grote steden en overnachtingsadressen vlakbij een pretpark of dierentuin op Kidsproofvakantie.nl!  Naar de website