Vakantie in België

3 februari 2023
Vanuit Nederland ben je zó in België. Géén enorme onderneming om tóch van een vakantie in het buitenland te genieten! De kust, de Ardennen, de Kempen, pretparken en allemaal gezellige steden; België heeft alles te bieden voor een leuke vakanie met kinderen!
Foto: Vakantiepark Zilverstrand in Mol, België

Hoeve Brugge | Brugge | België

Vlakbij de stad Brugge en bij het bos ligt deze boerencamping. Op zo'n 200 km vanaf Utrecht beland je in een omgeving waar je heerlijk kunt fietsen, wandelen en waar je het Kasteel van Loppem of het Tillegembos kunt bezoeken. Op deze boerderij wonen veel boerderijdieren, waaronder koeien, katten, honden, een pony en meer! Je verblijft hier in gezellig ingerichte BoerenBed tenthuisjes; deze staan verspreid op het terrein en hebben alle 6 uitzicht op de verschillende dieren. Klinkt dat leuk, zo'n vakantie op de boerencamping in België? Klik dan door naar de website van Hoeve Brugge om je tenthuisje te reserveren!
Zilverstrand | Mol | België

Op maar 135 km van Utrecht ligt de mooie groene omgeving van de Antwerpse Kempen. Een uniek natuurgebied! het vakantiepark dankt haar naam aan het schone, 'zilveren' zand dat op het strandje bij het zwemmeer ligt. Dit Belgische vakantiepark is een droom voor waterratjes; naast natuurbad 'Het Zilvermeer' met zandstrand en glijbaan is er ook een binnenzwembad met een waterglijbaan en voor de allerkleinsten een baby- en peuterbad. Op ongeveer 20 minuten rijden van Zilverstrand ligt Bobbejaanland; een themapark met te gekke attracties en de leukste shows. Nog dichterbij is Pakawi Park; een dierentuin waar je zo'n 200 verschillende diersoorten kunt bewonderen!Rochefort en Ardenne | Nassogne | België

We gaan al iets verder van huis; Nassogne, Wallonië, is 300 km rijden vanaf Utrecht. Drie uurtjes rijden om op en kleinschalige boerencamping in een heerlijk rustige omgeving aan de rand van de Ardennen aan te komen. Écht even weg! Boeren Didier en Arnaud verwelkomen jullie gezin graag op hun kleinschalige familieboerderij waar ze koeien, varkens en schapen groot brengen en waar je slaapt in knusse tenthuisjes met comfortabele bedden, een keuken en toilet. De Ardennen zijn beroemd om de mountainbikeroutes, maar in het bos van Saint-Hubert zijn ook veel wandelpaden. Je kunt hier ook uitstekend vissen of op kajaktocht. Vergeet ook niet om de Grotten van Han en het dierenpark te bezoeken. Al zin gekregen in een trip naar de Ardennen? Klik door naar de website van de boerencamping Rochefort en Ardenne in België.Hoeve den Overdraght | Poperinge | België

Helemaal in het zuiden van België, tegen de Franse grens, 300 km vanaf Utrecht, ligt dit moderne landbouwbedrijf waar boeren Filip, Ann en hun kinderen samen met hun prachtige Jerseykoeien en schapen wonen. Boer Filip is altijd wel ergens aan het werk, de kinderen mogen hem helpen bij het voeren van de melkkoeien, bij het binnenhalen van gras en stro en met het veldwerk. Poperinge is de ideale uitvalsbasis voor een wandel- of fietstocht. Ook een bezoek aan het Hopmuseum, de Kinderbrouwerij, Kasteel Beauvoorde of kabelbaan Cordoba zijn leuk. Fan van K3, Bumba, Kabouter Plop? Dan is een dagje Plopsaland zeker een aanrader! En hadden we al gezegd dat boerencamping den Overdraght een zwembad heeft? Yay!!
Op vakantie of een weekendje weg met kinderen in Nederland? Bekijk ook eens de bijzondere overnachtingsplekken, meer vakantieparken aan de kust, fijne vakantie adressen aan het water, boerderijen waar je kunt logeren bij de boer, de mooiste natuurhuisjes, familiehotels in de grote steden en overnachtingsadressen vlakbij een pretpark of dierentuin op Kidsproofvakantie.nl!