De leukste uitjes in het Noorden van het land!

15 juli 2019
Zoek het hogerop deze zomervakantie; leuke uitjes in Friesland en West-Friesland!
De OnderWaterSafari!
Stap in de spétterend nieuwe attractie van Natuurmuseum Fryslân in Leeuwarden: De OnderWaterSafari. Hier maak je in een voertuig een reis van het zoete water van sloot en plas naar het zoute water van de Waddenzee. Ga je mee kopje onder?
Tip: Wil je in de buurt blijven logeren? Kom eens 'te gast op stal'

Zuiderzeemuseum

De poppenspeler van de Dam laat deze zomervakantie Jan Klaassen en Katrijn achter in Amsterdam om in het buitenmuseum vissersvrouw Grietje met haar familie te laten schitteren in de poppenkast. Dat wordt flink lachen!

Naar buiten! 
Wist je dat Nederland 21 Nationale Parken heeft? En dat ze heel leuk zijn om te ontdekken met je kids. Ren over een grote zandvlakte, loop tussen een schaapskudde, volg een kinderroute, leer meer over waterdiertjes of ... Ontdek de natuur! 



9 zonnige buitentips 
De boswachters van Staatsbosbeheer hebben weer wat fijne buitentips voor je verzameld voor in de zomervakantie. Wat dacht je bijvoorbeeld van een wilde dieren safari of een duik nemen in een speelvijver. Elke regio heeft wel wat!



MuseumJeugdUniversiteit 
Waar zitten de oren van een sprinkhaan? Kan pindakaas kunst zijn? Is Afrikaans voetbal magisch? Je kunt het zo gek niet bedenken of er is een college over. De colleges starten in het najaar. Schrijf je nu in en haal je MJU-diploma! 



Veel plezier deze vakantie!

Lees ook: De leukste uitjes voor de zomervakantie in Amsterdam