De leukste uitjes in West-Nederland

15 juli 2019
Rotterdam, Den Haag, Delft... misschien niet de eesrte plaatsen waar je aan denkt voor leuke zomervakantie uitjes... maar onterecht, want kijk eens wat veel leuks daar te doen en te zien is!
Binnenhof & Ridderzaal
Tijdens de Kinderrondleiding van ProDemos zijn kinderen de baas! Ga op avontuur naar de Ridderzaal, verdien munten en bepaal waar jij het geld aan uit zou geven als jij de baas van Nederland was. Deze vakantie vrijwel iedere dag. Reserveer je plekje!

Museum van het jaar!
Midden in Leiden vind je Rijksmuseum Boerhaave, onlangs uitgeroepen tot het Europees museum van het jaar! Ontdek de wetenschap in Schateiland, het anatomisch theater, knutsel een skelet en de waterspeeltuin buiten is fantastisch! Leuk voor nieuwsgierige aagjes.

Techniek is top!
Bij het Science Centre Delft ontdek je de gave projecten van de studenten van de TU Delft. En natuurlijk ga je ook zelf aan de slag! Maak je eigen speedboot, de LEDybug die naar je knipoogt of bouw in de tuin een stevige dijk. Superleuk!
Tip: Wil je in de buurt overnachten? Kijk eens wat een gaaf hotel dit is! Wat een originele kamers hè? 

Nieuw: Mappa Mundia!
Ontdek de bijzondere wereld van Mappa Mundia bij Avonturia! Dwaal door het grottenstelsel, bezoek de Pinguin Academy, ontdek de gekste dieren in de mini-zoo en plof neer op een terras tussen de piranha's... Een top dagje uit!

Ontdek de haven
Fossielenexpeditie, rondvaart, kidsquiz, strandspeurtocht, knutselworkshops en nog véél meer. Voor klein & groot is er bij FutureLand zóveel te beleven in de zomervakantie. Scheep in!
Houd je van Rotterdam en schepen? Dan wil je vast eens op een schip overnachten! 

Kinderen áltijd gratis!
In het prachtige Mauritshuis ontdek je deze zomer spelenderwijs álles over Rembrandt in de nieuwe familie-doe-tentoonstelling Hallo Rembrandt! Hoor, ruik, kijk, voel en natuurlijk ga je ook zelf aan de slag als zijn leerling! Leuk voor de héle familie.

Vooruit, nog één leuke tip;
5 musthaves voor op vakantie
Zomervakantie; met de beentjes omhoog en genieten van de zon. Flavourites.nl laat 5 items zien die handig én leuk zijn voor op reis. Wat dacht je van een tof vakantieboek, fijne zwemkleding of stoer speelgoed... Inpakken maar!



Lees ook: De leukste zomervakantie uitjes in Midden- Nederland