De leukste uitjes in midden-Nederland

13 juli 2019
Avontuur in de natuur, een stukje geschiedenis en nieuwe belevingen; leuke uitjes voor de zomervakantie in het midden van Nederland!
Alles kan op Pampus
Wel eens op een onbewoonde eiland geweest? Ontdek Forteiland Pampus. Zie hoe de soldaten leefden, doe de speurtocht, speel spellen, ga zwemmen en geniet op het terras. Check ook de nieuwe attractie, met de luchtballon. Vaar mee naar Pampus!

Nieuw: vlieg als een vogel!
In DierenPark Amersfoort slinger je als een aap, duik je op als een prairiehondje en deze zomer... vlieg je als een ooievaar! In het avontuurlijke dierenpark opent er een nieuwe beleving. Ga net als de ooievaars op trektocht naar Afrika. Vlieg je mee?

Avontuur in de natuur!
Pure natuurbeleving midden in het land: Het Nationale Park De Hoge Veluwe! Pak een Witte Fiets of ga op safari met de boswachter. Doe een spannende speurtocht of ontdek de ondergrondse wereld in het Museonder!

Kom spelen op Schokland
Tijdens de zomervakantie in Museum Schokland: Ontdek de geheimen van schokland met de expeditiekit! Ga mee met rondleidingen, ontdek de nieuwe speelelementen, (roofvogel)workshops, verhalenverteller én waterspelletjes. Elke dag ander programma!

Klaar voor de zomer?
Hittegolf of regen, weer of geen weer, bij het Nationaal Militair Museum kun je terecht voor een leuke dag! Haal deze zomer je soldatendiploma of laat zien dat jij een goede chauffeur bent in de mini-tank of mini-jeep. Stoer toch?

Ontdek Batavialand
Wat Nederland uniek maakt? We leven al eeuwenlang aan het water, onder de zeespiegel en vinden dat heel normaal. Stap in de wereld van Batavialand: Ontdek het maritiem verleden. Ga aan de slag met de toekomst.

Overnachten in Midden Nederland
De Veluwe is een populaire streek voor vakanties in Nederland. Je zit lekker centraal, en kunt bovengenoemde uitjes dus allemaal vandaaruit aanrijden! Bekijk hier leuke overnachtingadressen op de Veluwe!

Als toegift nog een paar extra uit-tips,  een stukje buiten Nederland:
Nausicaá onderwaterwereld 
Op slechts een paar uur rijden van Nederland ligt Europa's gróótste aquarium. Er zijn wel 58.000 dieren te zien! Ontdek via spannende routes interessante weetjes en wees getuige van trainings- en voedersessies, zélfs van haaien. Altijd iets te beleven! 



Avontuurlijke zomervakantie 
LEGOLAND® Discovery Centre Oberhausen is deze zomer een Ninjago-trainingskamp waar je een echt Ninja-certificaat kunt halen! Verken ook met zelfgebouwde LEGO® zeedieren de wereld van de bewoners van SEA LIFE. Cool combi-uitje over de grens! 



Fijne Vakantie!

Lees ook: De leukste uitjes in de zomervakantie in Noord-Nederland!