Met openbaar vervoer op vakantie

1 december 2022
In Nederland op vakantie; dat is super leuk én een duurzamere keus dan naar het buitenland! Geen auto tot je beschikking? Wij hebben 6 gezellige vakantieplekjes op een rij gezet die goed bereikbaar zijn met het Openbaar Vervoer! Deze vakantieparken en vakantiehuizen in Nederland zijn bereikbaar met de trein of bus!
Camping de Norgerberg
Om de vakantie nóg bijzonderder én milieuvriendelijker te maken, óf omdat je geen auto bezit, kunnen jullie er voor kiezen om met het Openbaar Vervoer op vakantie te gaan in Nederland. Kijk van te voren even op de routeplanner wat het dichtstbijzijnde station of de dichtstbijzijnde bushalte is en stap vlak voor de plek van bestemming uit! Kies één van deze leuke vakantieparken die bereikbaar zijn met bus of trein!

1. De natuur in bij Vakantiepark Beekbergen

Midden op de Veluwe ligt het gezellige Europarcs Beekbergen. Helemaal omringd door natuur, waar jullie met z'n allen lekker tot rust kunnen komen. Je bent ook nog eens zó in het centrum van Apeldoorn of tussen de hertjes en zwijnen in Nationaal Park de Hoge Veluwe

Er is bij dit vakantiepark van alles te doen, zoals een duik nemen in het binnenzwembad (met een apart kinderbad), knutselen, nieuwe vrienden maken, spelletjes spelen met het animatieteam (in de vakanties) & spelen op de speeltoestellen en airtrampolines die verspreid staan over het hele park. 

Ga gezellig een dagje weg naar de Apenheul of Paleis het Loo (ook goed met het OV te bereiken) of beleef een fantastische dag in Attractiepark Julianatoren. Lees hier meer over Vakantiepark Beekbergen.


2. Luxe hostelkamers bij Hostel Roots in Tilburg

Op loopafstand van treinstation Tilburg, vind je, tussen de prachtige panden in de binnenstad van Tilburg, dit ontzettend gezellige hostel. Dit heerlijke familiehostel is ideaal voor een gezinsvakantie door de ligging, de (vrijblijvende) activiteiten en de faciliteiten. 

Er is een pooltafel, dartbord, sjoelbak, piano, spellen en er zijn stepjes en SUP-boards (gratis voor kids) te huur. Ook maakt Hostel Roots Tilburg het ouders en kinderen graag naar hun zin met speelgoed op de kamer en bij de bar. 

Het hostel is ook nog eens goed te bereiken met het OV! Lees hier meer over Hostel Roots. 


3. Slapen in een écht treinrijtuig bij Train Lodge Hostel Amsterdam

Met jullie gezin in een treinrijtuig slapen; hoe gaaf is dat! Op loopafstand van Station Amsterdam Sloterdijk ligt Train Lodge Hostel Amsterdam.

Boek een eigen deel van de trein en slaap in échte treinstapelbedden, net zoals treinreizigers dat doen. Elk treingedeelte heeft zijn eigen wasbak en op de gang zijn gemeenschappelijke douches en toiletten te vinden.

Ga gezellig een dagje uit naar bijvoorbeeld Utrecht, Den Haag, Rotterdam of Zandvoort, die allemaal heel goed te bereiken zijn met het OV door de centrale ligging van dit Hostel. Lees hier meer over Train Lodge Hostel Amsterdam.



4. Slaap in de duinen bij Camping de Lakens in Bloemendaal aan Zee

Je eigen tent opzetten óf een gave accomodatie huren. Bij Camping de Lakens in Bloemendaal aan Zee kan je kiezen. 100 meter van het Bloemendaalse strand vandaan bevind je je op deze gezellige en kindvriendelijke camping.

Kinderen kunnen hier ravotten, zandkastelen bouwen en zoeken naar garnalen. In het weekend en in de vakantieperiodes is er voor hen recreatie aanwezig.

Eén van de kampeervelden, de zogenaamde 'Playtown', is speciaal ingericht voor families met jonge kinderen. Tussen de plaatsen in is een speeltuin met trampoline en waterspeeltoestel en op dit gedeelte worden auto's geweerd.

Vanaf Station Haarlem stap je op bus 81 richting Zandvoort en voor je het weet zit je al met je voeten in het zand. Lees hier meer over Camping de Lakens


5. Ontspannen bij Bos Park Bilthoven

Op loopafstand van de bushalte 'Bilthoven', midden in de bossen, ligt Recreatiepark Bos Park Bilthoven. Denk aan een natuurlandschap en je vindt het hier! Heide, landgoederen, plassen, bossen en stuifduinen, het is allemaal vlakbij. 

Voor de kids is er in het zomerseizoen op het park van alles te beleven. Met een verwarmd zwembad, springkussen, speeltuin, kabelbaan én een animatieteam vervelen ze zich nooit!

Neem je eigen tent mee, huur een luxe glampingtent of ga voor een leuk aangekleed chalet. Misschien zijn de laatste opties iets makkelijker als jullie met de bus komen ;). Lees hier meer over Bos Park Bilthoven.


6. Een vakantie zonder zorgen op Camping de Norgerberg in Norg

Camping de Norgerberg in Norg (op de driehoek Friesland, Groningen en Drenthe) biedt jullie een luxe kampeervakantie. De fantastische faciliteiten, zoals een sanitair met welness, een wasserette, versgebakken broodjes voor het ontbijt en een sport- en spel faciliteiten zorgen ervoor dat jullie een relaxte vakantie hebben. 

In het zwembad kan, door het schuifdak, zowel met mooi als minder goed weer gezwommen worden. Er zijn sportvelden, speelvelden (onder andere een spetterpoel; lekker kliederen!) en een recreatieteam dat sportief, creatief én educatief met de kids aan de gang gaat!

Stap uit bij halte Norg, de Norgerberg en je staat al bijna op de camping! Lees hier meer over Camping de Norgerberg. 


7. Een koninklijk verblijf voor burgerlijke prijs bij Stayokay Domburg

Stayokay Domburg is een hostel op een wel heel bijzondere locatie: Kasteel Westhove. Dit 13e-eeuwse kasteel, compleet met torens en een slotgracht, ligt op loopafstand van het strand. Ook Deltapark Neeltje Jans en museum Terra Maris zijn in de buurt; Zeeland is een superleuke provincie voor een verblijf met kinderen! 

Wanneer je als koning(in) of koningskoppel met je prinselijke kind(eren) in Zeeland wilt verblijven zijn de 2-, 4- of 6-persoons privékamers van het hostel heel geschikt. deze familiekamers hebben een eigen douche en WC.

Vanaf treinstation Middelburg brengt de bus je helemaal totaan Domburg, slechts 200 meter van het kasteel! Lees meer over Stayokay Domburg



8. Een natuur-retreat in Friesland; RCN de Roggeberg 

Kom jullie batterij opladen op deze gezellige camping in het Drents-Friese Wold. Er zijn diverse accommodaties te huur; van tentvilla tot bungalows voor grotere gezinnen. Sjouw niet teveel bagage mee; vanaf buslijn 114 of 115 bij halte Smidslaantje is het nog wel een stukje lopen naar het park. Maar daar zit je dan ook meteen helemaal goed; alles is bij de hand. De kinderen worden vermaakt door het recreatieteam, jullie kunnen zwemmen in het naastgelegen zwembad en voor de boodschappen in het dorp en tochtjes de natuur in zijn er fietsen te huur! 






Fijn te zien dat je in Nederland prima op vakantie kan met de trein of de bus! Geniet van jullie mileuvriendelijke vakantie in Nederland, op een vakantiepark of op een bijzonder plekje! 


Op vakantie of een weekendje weg met kinderen in Nederland? Bekijk ook eens de bijzondere overnachtingsplekken, meer vakantieparken aan de kust, fijne vakantie adressen aan het water, boerderijen waar je kunt logeren bij de boer, de mooiste natuurhuisjes, familiehotels in de grote steden en overnachtingsadressen vlakbij een pretpark of dierentuin op Kidsproofvakantie.nl!