3x Kampvuur/ BBQ recepten

27 april 2020
Vakantie vieren kan in de coronaperiode héél goed bij de Vreemde Vogel, maar óók geven zij lekkere tips voor thuis!

Vakantie bij de Vreemde Vogel, juist nu!

De Buitenkamers van het Buitenhotel van de Vreemde Vogel  nabij Rotterdam hebben voldoende afstand van elkaar en hebben allemaal eigen sanitair. Op het 1,6 hectare grote terrein is lekker veel ruimte om te spelen zonder te dicht bij andere gasten te komen. 

Extra maatregelen voor een veilige, maar zéker zo leuke vakantie!

De Vreemde Vogels, ofwel de eigenaars, hebben goed nagedacht over wat ze jou kunnen bieden om het jou, ondanks de verplichte coronamaatregelen, gemakkelijk te maken. Dat heeft geresulteerd in een paar héle fijne services!

Zo kun je een (gratis) ontbijt op bed verwachten, zijn er BBQ pakketten te verkrijgen, mag je koken in de 'Kombuizerd', kun je roomservice bestellen voor lunch en/of diner (life-cooking) en gezellig met je gezin eten in één van de nieuw gecreëerde mini-huiskamers. Ter vermaak mag je als gezin nog steeds gebruik maken van de spannende familie-escaperoom, de 2 SUP's, roeibootjes en buitenspeelgoed. Ook de dierenweide is open.Haal de vakantie in huis!

Heb je zin om alvast wat vakantiegevoel in huis te halen? (Nou vooruit, in je tuin is beter) Ga dan aan de slag met deze 3 héérlijke kampvuur recepten die de kok van de Vreemde Vogel met ons heeft gedeeld. Heel geschikt om met je kinderen op de BBQ te maken!REUZE hotdog in pizzadeeg

Benodigdheden: Reuze hotdogs (vega variant met groene asperge) - pizza deeg - bamboe stok (om veilig vast te houden) -satéprikkers 25-30 cm

Deeg minimaal 1 uur van te voren maken:
- 250 gr bloem 
- 3 gr gedroogde gist 
- 5 gr zout
- 150 ml water, lauwwarm
- 1 el olijfolie

Dit is voldoende voor 10-15 worstjes

Doe alle ingrediënten in een kom en meng met je handen tot een samenhangend deeg. Kneed het deeg 8-10 minuten door. Verdeel de bol in 4 bollen en laat het deeg afgedekt 1 uur rusten. Rol het deeg nu in lange platte stukken tot ongeveer ½ cm dik.

Snijd het deeg in stroken en omwikkel de hotdog er mee. Prik er een grote spies doorheen die daarna op een bamboe stok geprikt kan worden. Bak het worstje net boven het vuur tot het deeg mooi bruin is.

Saus tip! 2 el mayonaise 1 el chili saus Klein Bosje peterselie fijn hakken dit met elkaar mengen.

Gestoomde vis pakketjes

Benodigdheden: Stukje vis zalm of witvis - verse dag groenten, bv asperge, broccoli, tomaat, courgette - olijfolie - 1/2 citroen of ½ sinasappel - aluminiumfolie -p eper zout. Tomaat is 1 van de groenten die eigenlijk altijd erbij moet omdat die veel vocht afgeeft waardoor het pakketje lekker kan stomen.

1. Scheur 2 stukken van 40 cm folie af en leg ze op elkaar.
2. Snij de groenten in gelijke delen.
3. Leg in het midden van de folie wat groenten en leg de vis erboven op 
4. Knijp nu wat sap van een citroen uit over de vis en de groenten Bij vegetarisch variant een beetje sap van sinaasappel.
5. Strooi wat peper en zout erover
6. Vouw nu het pakketje dicht. Er mag geen lucht en sap ontsnappen. 
8. Leg nu de pakketjes rondom het vuur of op een rooster boven het vuur.
9. Door de hitte gaat het vocht in de pakketjes stomen en daardoor gaan de pakketjes bol staan omdat de stoom niet weg kan. Zodra de pakketjes bol gaan staan mogen ze nog ongeveer 1 minuut blijven liggen.
10. Voorzichtig de pakketjes openmaken want de stoom komt nu vrij bij het openmaken!

Geroosterde ananas met honing en appelstroop

Benodigdheden: Verse ananas - 2 el honing- 1 el appelstroop - bamboe stok (om veilig vast te houden) - sateprikkers 25-30 cm

1. Maak met de honing en appelstroop een marinade
2. Snijd de ananas in 8 parten, in de lengte doormidden en dan weer doormidden en dan weer doormidden
3. Prik er een grote spies doorheen die daarna op een bamboe stok geprikt kan worden.
4. Giet wat van de honingsaus over de ananas
5. Laat dit minimaal 30 minuten liggen (“marineren”)
6. Bak de ananas boven het vuur goudbruin. Let op; door de honing en stroop kleurt het snel dus vaak draaien! 
7. Eet-tip, giet nog wat van de honing erover en besprenkel met chocolade vlokken of mini marsmellows!

Eet smakelijk!