Voorjaarsvakantie tijdens lockdown

10 februari 2021
Wil je er in de voorjaarsvakantie een paar dagen tussenuit met je gezin? Lees onze tips!
Voorjaarsvakantie in Nederland
Door de lockdown en andere coronamaatregelen zijn we al een tijd aan huis gekluisterd. Wil je met je gezin toch even een paar dagen weg in de voorjaarsvakantie? Veel kindvriendelijke campings en vakantieparken in Nederland zijn geopend in de winter en hebben plaats voor jou en je gezin! Let wel op: In verband met corona en de huidige lockdown is het belangrijk rekening te houden met een aantal maatregelen.

Voorjaarsvakantie bij Erve Kleilutte

In een fijn vakantiehuis voor alleen jullie gezin en met voldoende buitenspeelmogelijkheden is Erve Kleilutte in Twente een fijne plek om de voorjaarsvakantie door te brengen. Er zijn nog enkele huizen vrij, kijk snel of er nog een plekje voor jullie is! 



Winter op Recreatiepark Kaps

Ook in Twente, in een parkachtige omgeving, vind je dit recreatiepark waar de vrijstaande vakantiehuizen rondom een charmant boerenerfje zijn geplaatst. De huizen zijn van alle gemakken voorzien, dezelfde luxe als thuis dus, maar dan wel even in een mooie, andere omgeving én een vette speeltuin die open is! Check de beschikbaarheid bij Kaps!



Kamperen of glamping op Strandpark de Zeeuwse kust

Deze familiecamping in het Zeeuwse Renesse ligt op slechts 250 meter van het Noordzeestrand! Je kunt hier het hele jaar door komen kamperen met je eigen tent of caravan, een luxe chalet huren of in een fijne suite van het familiehotel verblijven. Zie jij dat wel zitten, een strandvakantie in de winter? Lees meer en boek je verblijf! 



Privacy en luxe in Huize Hulshorst

Zó ruim, zó sfeervol, en zó'n grote tuin! Als je een paar dagen in dit mooie familiehuis verblijft maakt het helemaal niets uit dat we in een lockdown zitten; je hebt alle luxe van thuis of zelfs meer, en in de enorme tuin zullen je kinderen zich uren vermaken zonder te vragen om uitjes of activiteiten buiten de deur! Bekijk snel de beschikbaarheid in de voorjaarsvakantie! 



Corona en op vakantie in Nederland

- Blijf zoveel mogelijk op je vakantieadres.
- Mijd drukte en reis buiten de spits naar je bestemming.
- Reis ter plekke zo min mogelijk.
- Een groep mag bestaan uit maximaal 2 personen.
- Er geldt een uitzondering voor mensen die op 1 adres wonen.
- Bekijk de website van de gemeente en veiligheidsregio waar je naartoe gaat.
- Soms gelden er extra maatregelen in de regio om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

- Neem mondkapjes mee.
- Houd je als reiziger in eigen land aan alle basisregels.
- Bij klachten blijf je thuis en belt 0800-1202 om je te laten testen op het coronavirus.
- Krijg je klachten die passen bij het coronavirus? Dan laat je je testen op vakantie.

Bron: Rijksoverheid.nl

Maatregelen op de camping of het vakantiepark

Om teleurstelling te voorkomen is het goed je vooraf te realiseren dat veel voorzieningen op campings en vakantieparken in de voorjaarsvakantie nog niet open of toegankelijk kunnen zijn. Zo zullen binnenspeeltuinen, zwembaden, restaurants en bars bijvoorbeeld gesloten zijn. Gelukkig bestaan er bezorgservices, zorgen veel campings zelf voor afhaal maaltijden, kun je overal lekker buiten spelen en zorgt een andere omgeving al snel voor een echt vakantiegevoel!