De Lange WeideTerug naar het overzicht

Jij bent hulp boer- of boerin tijdens je vakantie op deze Drentse boeren glamping!
Deze Drentse BoerenBed boerderij is helemaal ingericht voor kinderen. De gastvrije boer Rik en boerin Marian doen er alles aan om het je naar de zin te maken! 

Beestenboel op de boerderij in Drenthe

De boer en boerin zijn dol op dieren, zo hebben ze in de afgelopen jaren al heel wat boerderijdieren om zich heen verzameld. Ook de zwakkere dieren worden op de boerderij liefdevol opgevangen en vinden hier een warm nest.

Er wonen op Boerenbed De Lange Weide koeien, ezels, kalkoenen, wandelgeiten, een big, een mini varkentje en vele katjes, kippen en konijntjes om mee te knuffelen. Daarnaast zijn er ieder voorjaar (rond Pasen) lammetjes die je de fles mag geven. Verder zijn er op De Lange Weide vier paarden, twee grote pony’s en twee kleine pony’s die een eigen plek hebben in de grasweide. Een paar keer in de week zijn de “paardenmeisjes” op de boerderij om met de liefhebbers een ritje te maken. Er is een paardenbox voor gasten die hun eigen paard mee willen nemen.

Spelen op de glamping

Naast de vele dieren zijn er ook skelters, een trampoline en een hele bijzondere buitenspeelplek: 'Boeren Spetterpret'. Op deze plek kunnen de kinderen lekker spelen met zand en een waterpomp, om zo hun eigen zandboerderij te bouwen!

Slapen doe je in een luxe Boerenbed glamping tent, geschikt voor 6 personen. Ook is er een tent waar je met maar liefst 10 personen kunt overnachten.


Culinaire verwennerij

De boerin houdt ervan om haar gasten in de watten te leggen: zo bakt ze iedere dag heerlijk vers brood en draait ze ook haar hand niet om voor een lekkere ovenschotel. Op deze boerderij zijn er ook speciale 'kookkratten' te bestellen, die je zelf op de houtgestookte kachel in de BoerenBed tent of op je BakBecue kunt bereiden. Maar ook de gezellige Pizza Avonden zijn zeker een aanrader! 


Leuke uitjes vlakbij Dwingeloo

Dwingeloo is in 2012 verkozen tot groenste dorp van Europa. In de omgeving vind je onder andere het Nationale Park Dwingelderveld. Midden in het bos is Het Blauwe Meer, een recreatiepark waar je in het seizoen lekker kunt zwemmen. Een andere aanrader in de omgeving is herinneringskamp Westerbork, een bezoek zeker waard!

Klik door naar de website om jouw glamping tent op deze vakantieboerderij te boeken!

Boerenbed - De Lange Weide

Holtien 5
7991 PN Dwingeloo
Faciliteiten - Boerderijwinkel
- Pizza oven
- Speelplaats
- Gemeenschappelijke ruimte
- Paardenbox
- Fietsverhuur
- Babybedje- box- en stoel te huur
- Kampvuurkar
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer Klik hier door naar: Kidsproof.nl voor de leukste uitjes & adresjes in deze regio! Kidsproof_Laptop
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

 Ultieme natuurbeleving!

Ultieme natuurbeleving!

Dit vakantiehuis (oud jachthuis) ligt op een fantastische plek in de duinen. Vanaf de woning fiets of wandel je zo door de duinen naar het strand. Met het geluid van de nachtegaal, reeën, damherten of grazers rond de woning.

Bekijk de woning