Kidsproofvakantie.nl blogTerug

Spetterpret; wat heb je nodig?

24 maart
Bij een watersport- of strandvakantie hoort ook passende bescherming voor je kind. Wat heb je nodig en waar vind je het?
Verheug je je al op de vakantie? Heerlijk zwemmen en spelen op het strand... Of is jouw gezin meer van de 'actieve vakanties' en zal er dus flink gesport worden? Wat je ook gaat doen, begin goed voorbereid aan je vakantie en zorg dat je vast de juiste spullen in huis hebt! 

Fun in the sun!
Heerlijk hoor, zon, maar die ultraviolette straling is niet goed voor je huid, zéker niet voor de tere kinderhuid. Omdat de straling op water en zand nog eens extra weerkaatst wordt, doe je er goed aan de huid van je kind niet alleen goed in te smeren maar ook extra te beschermen door middel van UV kleding. Extra voordeel; op een druk strand valt je kind met een fel gekleurd shirt goed op!

Voor die lieve zachte voetjes
Kinderen spelen een stuk lekkerder op het strand als ze geen last hebben van de steentjes en schelpjes waar ze in stappen. Waterschoenen zijn de oplossing! En kijk ook eens naar de beachsocks; deze bieden UV bescherming én hebben een anti-slip zool, waardoor rennen langs het zwembad ook meteen een stuk minder gevaarlijk is! 


Bootje varen? Vestje aan!
Een reddingsvest is niet verplicht wanneer je op een boot gaat, maar wel zeer aan te raden. Houd er rekening mee dat zelfs kinderen met zwemdiploma's beter af zijn met een reddingsvest wanneer zij onverwacht ter water raken! Let op: er bestaat een verschil tussen een zwemvest (helpt bij het blijven drijven, maar vergt enige inspanning van het kind zelf om op de rug of rechtop te blijven) en een reddingsvest (met kraag, die ervoor zorgt dat iemand die niet meezwemt toch op zijn rug blijft drijven). Lees je even in voordat je iets koopt, de Consumentenbond geeft goede tips!  Wél verplicht; lol maken!
En dan, na alle waarschuwingen en veiligheidsmaatregelen; laten we niet vergeten vooral heel veel lol te maken! Bij Plutosport.nl schaf je voor niet al te veel geld leuk speelgoed zoals opblaasartikelen, snorkelmateriaal en bodyboards aan. Laat de vakantie maar beginnen! 


Online winkelen bij Plutosport betekent topmerken voor de scherpste prijs. Plutosport is niet alleen je beste sportmaatje, maar je kunt er naast bovenstaande leuke artikelen ook shoppen voor hippe sneakers, slippers en sportieve kleding. Je kunt kiezen uit ruim 20.000 artikelen uit de nieuwste collecties van Adidas, Nike, Asics, Puma, Converse, Birkenstock, Teva, Tenson, Icepeak, Craft, Under Armour, Salomon en vele andere Topmerken. Het inkoopteam zorgt niet alleen voor superdeals, maar reist door heel Europa op zoek naar de nieuwste collecties die in Nederland niet te koop zijn.

Heb je nog geen vakantieadres gevonden? Zoek een fijne plek aan het water of aan de Nederlandse kust!