De mooiste vakantiefoto's!

2 oktober 2018
Op vakantie met je gezin beleef je de mooiste momenten. Hoe leg je ze zo goed mogelijk vast? Tips van de fotograaf!
Tamara Krijkamp, die als fotograaf ook wel gaat onder de naam 'mevrouw Kiekkiek', woont met man en 2 zoontjes in de Zaanstreek. Als geboren Haarlemse, die op 21 jarige leeftijd haar stadje verliet voor de liefde, mist ze de stad nog regelmatig. Ze sluit dan ook niet uit dat ze ooit nog eens terugkomt. Ondertussen laat ze haar zoontjes af en toe zien waar ze als kind vaak kwam en ontdekt ze door vriendinnen ook nog steeds nieuwe plekken die het bezoeken waard zijn.
Uiteraard gaat de camera op dit soort uitstapjes mee, dat levert mooie plaatjes op zoals onderstaande. 

Hoe maak je mooie foto's van je kinderen? Tamara geeft ons tips!Tip:  Het schepnet dat Tamara meenam naar duinmeer 't Wed zorgde ervoor dat haar zoon druk bezig was. Een kind dat lekker in zijn eigen wereldje zit is geweldig om op de foto te zetten!
Tip:  Bepaal je compositie. In het bezoekerscentrum van de Kennemerduinen waar Tamara en haar zoon ware is zóveel te zien; bepaal wat er, naast je kind, mooi is om ook in beeld te hebben.Ook op de foto's van de jongens in de speeltuin zie je dat kinderen niet persé hoeven te poseren voor een foto.
Tip: Laat ze spelen, hun eigen ding doen. Wil je toch hun gezicht goed in beeld probeer dan eens ze naar je toe te laten rennen, bijvoorbeeld van een heuvel/ duin af. Of roep, tijdens het spelen, je kind even. Maar dan niet met de aankondiging dat je een foto gaat maken, maar om het iets te laten zien. 'Kijk eens hier wat een mooie vogel er vliegt!' De camera moet dan natuurlijk wel helemaal klaar voor gebruik zijn want het mooiste moment zal kort zijn!

Sgoolfotografie
Tamara is een van de fotografen van Sgoolfotografie.nl. Alle bij Sgoolfotgrafie aangesloten fotografen hebben veel ervaring met portretfotografie. Zo weten zij dat het soms tijd kost om een kind het leukst op de foto te krijgen, en dat een grapje soms ook wonderen doet! 

Shoot the Book
Tamara gaat er, net als Sgoolfotografie.nl, vanuit dat ondanks alle voordelen van digitale fotografie het toch nog steeds het leukst is om foto's uiteindelijk in een boek te hebben.
Daarom denkt zij wanneer ze een foto van haar kinderen maakt altijd meteen aan hoe de pagina in een fotoboek eruit zou moeten zien. Maakt ze een foto van haar zoontje dat aan tafel zit te eten, dan maakt ze deze foto van verschillende afstanden en invalshoeken. Ook schiet ze dan af en toe een detailfoto van bijvoorbeeld de knuffel, een handje of een flesje.
Tip: Probeer eens een ander perspectief! Zet de camera op tafel, ga op een stoel staan, lig op je rug op de grond; dit levert verrassende beelden op!