Kidsproofvakantie.nl blogTerug

10x Tuinspeelgoed voor jullie staycation

24 maart
Jij op een luie stoel in de zon, de kinderen spelen lekker in de tuin. Dat is toch hélemaal het vakantiegevoel? Voor de ultieme staycation struinden wij partnersite Bol.com af naar het leukste kinderspeelgoed. Gewoon voor in de tuin of op het balkon!

Aquaplay waterbaan

Of het nu een zwembad, de zee of een waterballonnen gevecht is… water en vakantie horen bij elkaar! En hoe leuk is deze waterbaan dan? Je zet ‘m zo in elkaar én hij past ook op sommige balkons. Tip: laat de kinderen met twee kurken, satéprikkers en een stukje stof zelf ook bootjes knutselen.

Mega bellenblaas

Lekker in het lentezonnetje bellen blazen klinkt al leuk, maar hebben jullie wel eens giga bellen gemaakt met deze mega bellenblaas? Veel kinderen kijken hun ogen uit bij het zien van zulke grote bellen. Nu nog een wedstrijdje met het hele gezin wie de grootste maakt!

Knikkerpot

Stiekem geniet je hier als ouder misschien nog wel het meest van. Het is zo heerlijk nostalgisch: knikkeren. Deze leuke groene knikkerpot kun je overal neerzetten, buiten én binnen. Pas bij een balkon natuurlijk wel op dat de knikkers niet naar beneden rollen ;)Bouw je eigen tent

Je kent het misschien wel? De kinderen willen een tent bouwen, maar dat blijkt nog niet zo makkelijk. Het laken is te kort… of het kleed valt de hele tijd van de stoel. Wij vonden deze geniale oplossing: een tent kit. Met behulp van zuignappen, klemmen en haken kun je de coolste tenten bouwen. Kinderen blij, jij blij!

Skippy danstouw

Ken je het oude elastieken nog? Wij kwamen een grappige variant hierop tegen. Perfect voor kleine dansers en danseressen: de SkippyDance. Het spel draait helemaal om coole muziek en coole dansmoves. Je kunt de stapjes leren via de SkippyDance website.

XXL ladders & slangen spel

Oke, we geven het toe. Je moet wel een flinke tuin hebben om dit levensgrote bordspel te spelen… Maar hoe leuk is deze XXL versie van ladders en slangen! Tip: je kunt natuurlijk ook gewoon het bordspel in normaal formaat bestellen.
Zand en water picknicktafel

Lekker scharrelen in het zand, spelen met water en daarna picknicken in het zonnetje. Dat klinkt toch als de perfecte vakantie voor kinderen? Wij vonden deze toffe kinderpicknicktafel die je in een handomdraai ombouwt tot zand- of watertafel. Parasolletje erbij en klaar!

Jeu de boules

Oui, madame, monsieur! Een vakantie naar Frankrijk in je eigen tuin… daar hoort natuurlijk de klassieker jeu de boules bij. Deze set komt in vrolijke kleuren en is al leuk vanaf de kleuterleeftijd. Spannend, wie gaat het gezinstoernooi winnen?Fantasy fort speelhuis

Met oude kartonnen dozen een speelhuis bouwen? Meestal kom je dan niet veel verder dan een huisje voor de kat of hond. Wij vonden deze te gekke upgrade: een huttenbouwpakket met meer dan 30 kartonnen onderdelen. Met klittenband kun je de stukken aan elkaar bevestigen. Voor je het weet hebben de kinderen een prachtig kasteel gebouwd in de tuin.

Kubben

Zijn jullie een beetje competitief thuis? Bij vakantie horen natuurlijk (camping)spelletjes en dit Zweedse familiespel is een aanrader: Kubben. Je probeert met houten stokken de blokken van de tegenstander om te gooien. PS: voor dit spel heb je een flink grasveld nodig! Helaas niet geschikt voor elke achtertuin dus.

Veel vakantieplezier!