Huur een safaritent!

8 september 2021
Er gaat niets boven het gevoel van kamperen, maar een beetje comfort is ook wel erg fijn... Vind jij dat ook? Kies dan voor een vakantie in een safaritent! Op deze campings en vakantieparken vind je mooie exemplaren!
Recreatiepark Kaps

Luxe kamperen in een safaritent; glamping

Kamperen in een safaritent is een luxe vorm van kamperen; glamping. Wel het gevoel van kamperen, maar dan met de luxe van een hotelkamer! Een safaritent hoef je niet zelf op te zetten, ze staan helemaal voor je klaar op de camping of op het vakantiepark.

Een safaritent is opgebouwd uit vlonders, houten tussenwanden en tentdoek. Safaritenten zijn compleet ingericht; geen gezeul met luchtbedden en campingstoeltjes dus, maar heerlijk slapen op bedden en gezellig met elkaar eten aan de eettafel. De meeste safaritenten zijn ook uitgerust met een keuken en eigen sanitair. Klinkt geweldig toch?

Op deze campings en vakantieparken in Nederland staan mooie safaritenten:

1. Safaritenten op Recreatiepark Kaps in Twente 

In Twente, vlakbij de Duitse grens, ligt dit parkachtige vakantiepark met campingplekken en accommodaties in het groen. Het park heeft een grote speeltuin, een indoor speeltuin, een sportveld en een verwarmd buitenbad. Voor lekker eten hoef je niet ver weg; familierestaurant de Troubadour serveert alles van een klein hapje tot compleet diner. De 6-persoons safaritenten op dit vakantiepark zijn superdeluxe; douche, toilet, verwarming en zélfs televisie en wifi zijn aanwezig! Bekijk de safaritenten op Recreatiepark Kaps in Twente 




2. Safaritenten op Camping de Poppe in Twente 

Op deze camping kun je kiezen voor een 4-of 6 persoons safaritenten met WC, fijne bedden en keukenblok met o.a. een Dolce Gusto apparaat. Sinds 2020 is er ook een nieuwe safaritent die nog net ietsje luxer is; met afwasmachine en bedstede. De camping heeft met haar zwembaden, sportvelden, animatieteam en zwemmeer alles te bieden wat je nodig hebt voor een fijne familievakantie. Daarnaast vind je in de omgeving ook prachtige natuurgebieden voor lekkere wandel- of fietstochten en zijn een aantal gezellige steden gemakkelijk per auto te bereiken. Lees meer over Camping de Poppe.



3. Safaritenten op Camping de Roos in 't Salland

Camping De Roos is een ecologische natuurcamping aan het water. Je kunt er zwemmen in de Vecht, kids kunnen van speelplaatsje naar speelplaatsje, ze kunnen kikkervisjes vangen of lekker voetballen op het veldje. In safaritent 'de Classic Wood' en in 'de Trappeur' kun je met 5 personen slapen. Lees meer over camping de Roos in Beerze-Ommen! 



4. Safaritenten op Camping Zuidduinen in Katwijk

Wat een geweldige plek voor strand- en zee liefhebbers! Deze camping ligt in een beschermd natuurgebied in Katwijk aan zee, op een steenworp afstand van het strand. Zo fijn om na het ontbijt meteen de zee in te kunnen duiken! De safaritenten op deze camping aan de kust zijn voorzien van gezellige houten meubelen, een compleet ingerichte keuken met 4-pits gastoestel en koelkast, 2 slaapkamers en er is gratis wifi.



5. Safaritenten op Streekpark Klein Oisterwijk vlakbij Kaatsheuvel

Vlakbij de Efteling en Beekse Bergen ligt dit Streekpark waar zo ontzettend veel te doen is. In de natuurspeeltuin gaan kinderen op avontuur, maar soms is het lekker om binnen te spelen; dat kan, er is een indoor speeltuin! Eten doe je hier in het familierestaurant en 'chillen' kan in het jeugdhonk. Naast dagtripjes naar de Efteling en de Beekse Bergen kun je hier ook genieten van natuur; de Oisterwijkse bossen en vennen liggen op loopafstand. De safaritenten hebben een binnentent van 5 bij 7 meter, ruimte genoeg voor 6 bedden. De royale luifel beidt een heerlijke hangplaats. Je maakt gebruik van het sanitairegebouw in de buurt van je tent.




Veel plezier op jullie vakantie in een safaritent!

Op Kidsproofvakantie.nl vind je nog veel meer luxe campings en kindvriendelijke vakantieparken waar je een staanplaats voor je tent of camper, een safaritent, een caravan, chalet of vakantiehuisje kunt huren. Vaak verzorgt een animatieteam hier een mooi recreatieprogramma, zijn er binnen- en buitenzwembaden, grote speeltuinen en is er een restaurant, snackbar én supermarkt op het terrein.

Weekendje weg of op vakantie met kinderen in Nederland? Bekijk ook eens de 
bijzondere overnachtingsplekken, de vakantieparken aan de kustfijne vakantie adressen aan het water, boerderijen waar je kunt logeren bij de boer, de mooiste natuurhuisjeskinderhotels in de grote steden en overnachtingsadressen vlakbij een pretpark of dierentuin.