Dagje uit op Vlieland

2 juli 2021
Op Vlieland kun je, net als op alle andere Waddeneilanden, van alles beleven. Ontdek de grootste zandplaat van Europa, ga uit eten met het gezin of ga op avontuur met de Vlieland Expres op dit prachtige eiland. Ben jij benieuwd wat je allemaal kunt doen met kinderen op Vlieland? Je leest het hieronder!
Dagje uit op Vlieland

Dagje uit op Vlieland

Vlieland is klein en knus. Al lopend en fietsend kun je het hele eiland ontdekken. Loop bijvoorbeeld het Kabouterpad. Deze wanderoute ligt vol kaboutersporen. Vind jij ze allemaal?

Heb je genoeg gewandeld en gefietst? Ontdek dan het eiland met de Vliehors Expres! Hiermee ga je over de Vliehors, een grote zandvlakte in het oosten van Vlieland. 

Je kunt het eiland ook per boot verkennen. Ga op zeehondentocht op Vlieland! Met de Geus of Northern Diver ga je de zee op om zoveel mogelijk zeenhondjes te spotten. 

Ben jij een echte durfal en heb jij geen last van hoogtevrees? Beklim dan de vuurtoren van Vlieland. Vanaf de vuurtoren heb je een prachtig uitzicht over het hele eiland. Met helder weer kun je zelfs Texel en Terschelling zien! 

Zwembad op Vlieland 

Spetter spat! Bij Flidunen kun je heerlijk zwemmen. Er is een 25-meter bad, een recreatiebad met turbodouche en een babybad. Durf jij van de 50-meter lange glijbaan? 

Kindvriendelijk uitje op Vlieland

Bij Midgetgolfbaan De Oude Vuurtoren kun je midgetgolfen op maar liefst 18 verschillende banen. Voor de kids zijn er kindersticks aanwezig. Dat is handig!

Uit eten met kinderen op Vlieland 

Genieten aan zee kun je heel goed op Vlieland, maar wist je ook dat er allerlei lekkere restaurants aan zee zijn? Bij Strandpaviljoen Oost kun je namelijk heerlijk eten met een uitzicht op zee. 

Ook bij 't Badhuys geniet je van dit prachtige uitzicht. Voor de kids is er een eigen menukaart met allerlei lekkere gerechtjes en een leuke speelhoek. 

Geen zin in zand? Kom dan poffertjes of pannenkoeken eten op Vlieland bij Poffertjeshuis De Lickebaert. Bij dit restaurant eet je de lekkerste poffertjes, pannenkoeken en belegde broodjes! 

Ook bij het Posthuys staat er allerlei lekkers voor je klaar. Dit restaurant heeft een fijn terras met uitzicht op een speeltuin. Je kunt hier zelfs blijven logeren als je wilt! 

Camping/Glaming op Vlieland 

Een dagje Vlieland is leuk, maar een páár dagen Vlieland is nog veel leuker! Blijf daarom een paar nachten slapen! Bijvoorbeeld op Kampeerterrein Stortemelk, waar je in alle rust vakantie kunt vieren in je zelf meegenomen tent, of in een huurtent, duin- of boshuisje.

Heel veel plezier op Vlieland! 

Zoek je meer inspiratie voor leuke vakantie-adresjes met kinderen op de Waddeneilanden? Wil je met je kinderen naar Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland of Schiermonnikoog op vakantie? Kijk dan in onze categorie leuke vakantie-adresjes aan de kust voor meer gezinsvriendelijke vakantietips.

Op Kidsproofvakantie.nl vind je nog veel meer luxe campings en kindvriendelijke vakantieparken waar je een staanplaats voor je tent of camper, een safaritent, een caravan, chalet of vakantiehuisje kunt huren. Vaak verzorgt een animatieteam hier een mooi recreatieprogramma, zijn er binnen- en buitenzwembaden, grote speeltuinen en is er een restaurant, snackbar én supermarkt op het terrein.

Weekendje weg of op vakantie met kinderen in Nederland? Bekijk ook eens de 
bijzondere overnachtingsplekken, de vakantieparken aan de kustfijne vakantie adressen aan het water, boerderijen waar je kunt logeren bij de boer, de mooiste natuurhuisjeskinderhotels in de grote steden en overnachtingsadressen vlakbij een pretpark of dierentuin.