Bucketlist Terschelling

19 september 2019
Wie had gedacht dat er op een eiland van nog geen 150 KM2 zoveel te doen is met kinderen? Wij zijn fan! Lees hier waarom!
Voel, ruik, proef strand en zee; het ware eilandgevoel! Vakantie op één van de Waddeneilanden is áltíjd een goed idee. Instant vakantiegevoel!

Je hebt besloten een weekend weg te gaan met je gezin... een Waddeneiland moet het worden. Kies je voor Terschelling? Maak dan maar een strakke planning en houd er rekening mee dat een weekend te kort kan zijn, want wów, wat is er veel te doen! Vul je dagen met krabbetjes vangen, hutten bouwen, ravotten op het strand, strandjutten of wadlopen. Wij selecteerden een aantal excursies die je zéker niet mag missen tijdens je bezoek aan het één na grootste Waddeneiland!

Overtocht Harlingen - Terschelling
Het vakantiegevoel begint al bij de overtocht. Je bent op zee! De zilte lucht zal je eerste blijvende herinnering aan deze vakantie zijn! Met de veerboot vaar je in ongeveer 2 uur van Harlingen naar Terschelling. Heb je je auto op het eiland niet nodig en wil je er sneller zijn? Ga dan voor de sneldienst, die brengt je in 45 minuten naar je vakantie adres. Je stapt de boot af, brengt je spullen naar je hotel, camping of vakantiehuis en dan kan de pret beginnen! Ren je meteen het strand op of verken je het eiland met een leuke excursie? We hebben een paar gave uitgelicht!

Op Safari
Wild spotten? Op een Waddeneiland? Jazeker! In elektrische (dus stille!) terreinwagens ga je onder begeleiding op een 2,5 uur durend avontuur. Op het eiland leven wel 65 soorten vogels, maar ook herten, paarden, schapen, konijnen... wat zul je allemaal tegenkomen? Garnalen vissen en Zeehonden spotten
Je kunt verschillende boottochten boeken om op zoek te gaan naar de grijze zeehond. Als je in een sportieve bui bent kan dat zelfs per kano! Ook gaaf is het om het zeehonden spotten te combineren met garnalenvissen op een viskotter. Je ziet en leert er veel! Huifkartocht of Ezeltocht 
Een koetsier vertelt je tijdens je huifkartocht alles over het eiland. Wil je de excursie combineren met wadlopen? Of met strandjutten? Of kies je voor een 'volle maan' tocht...

Ontdek je het eiland liever te voet? Neem gezellig een ezeltje mee! Deze draagt graag je picknick of een kind. Lieve beestjes, lang niet zo eigenwijs en koppig als men denkt! Naast de leuke excursies biedt Terschelling nog veel meer, bezoek bijvoorbeeld een leuk museum!

Wrakkenmuseum en Natuurmuseum
  
Is het even wat minder lekker weer? Er is gelukkig binnen ook genoeg te ontdekken! Het Wrakkenmuseum is een spannend museum voor grote en kleine mensen, vól opgedoken rariteiten van 1650 tot nu! In het Natuurmuseum leer je over getijden, zeestromingen, duinvorming en de onderwaterwereld. Leuk én leerzaam!Ben je enthousiast geworden en wil je meer lezen over Terschelling? Op Bestemmning Terschelling lees je alles wat je wilt weten over dit paradijs voor kinderen. 

Als je besluit te gaan... heel veel plezier en de groeten aan de zeehondjes!