Bijzonder overnachten in een yurt!

16 april 2022
Kamperen, maar dan een beetje anders? Dat kan in een yurt! Deze ronde nomadentent kom je niet vaak tegen in Nederland en dat maakt hem zo leuk. Je hoeft in een yurt niet te bukken, je hebt echt alle ruimte en slaapt in een normaal bed. Zo leuk voor een bijzondere overnachting met je kind!
Yurt aan het water bij Noorder Yurts
Soms ben je op zoek naar net even anders dan anders, een unieke plek voor een bijzondere overnahcting met je kind. In een yurt, een traditionele nomadentent, kun je kamperen met het gemak en comfort van een vakantiehuisje. Op deze vakantieparken vind je yurts, leuk voor een unieke overnachting op een bijzondere plek!

1. Vakantiepark het Wylde Pad in Twijzelerheide

Friesland

Bij Het Wylde Pad kun je verblijven in één van de twee yurts. In deze bijzondere tenten vind je naast de bedden een lekkere bank, een houtkachel, heerlijke doucheproducten en je kunt je telefoon opladen. Verder heb je je eigen sanitair cabine met douche, toilet en wasbak net buiten de tent. De yurt is geschikt voor vier personen.

Op het park zelf kun je lekker eten in het restaurant, een bitterbal halen in de bar en samen met het hele gezin genieten van het kampvuur. Kinderen kunnen spelen in de speeltuin of afkoelen in het natuurlijke vennetje van het vakantiepark.

Zin in meer Friesland? Binnen een halfuur rijd je naar Drachten, Leeuwwarden, Dokkum en zelfs Lauwersoog voor de boot naar Schiermonnikoog. Houd je het liever bij natuur, dan kun je wandelen in het bos van Twijzelerheide. Lees meer over slapen in een yurt op vakantiepark het Wylde Pad2. Camping de Wereld in Zeewolde

Flevoland

Slapen in een yurt kan ook in in Flevoland, op Camping de Wereld. Het idee van Camping de Wereld stamt uit 2020, toen alle festivals in het water vielen. Festivalpersoneel ontwierp toen een pop-up familiecamping en dat viel zo in de smaak dat er al weer een derde editie aankomt. Tussen vrijdag 15 juli en maandag 22 augustus 2022 ben je welkom en kun je onder andere verblijven in een yurt.

Omdat de camping bedacht is door festivalliefhebbers kun je vijf weken genieten van live muziek, theater en silent disco's. Het hele gezin kan ook meedoen aan workshops, vlotten bouwen, kanoën en waterspellen.

Er is zo ontzettend veel te doen op de pop-up camping dat je er de hele dag zoet mee bent, maar mocht je toch even de omgeving verkennen dan kan dat. Je rijd zo naar Almere, of eigenlijk alle plaatsen in Flevoland. Je kunt ook zwemmen, fietsen en wandelen in de buurt. Er staan genoeg tips op de website van de camping. Lees meer over een vakantie op deze pop-up camping3. Noorder Yurts (Camping de Barkhoorn) in Sellingen

Groningen

In het noorden van Nederland vind je yurts op camping de Barkhoorn. In de tenten van Noorder Yurts beschik je over je eigen houtgestookt fornuis met oven, een koelkastje, een waterkoker en keukengerei. Je kunt met het hele gezin eten aan de eettafel en slapen in de opgemaakte bedden met lekkere dekbedden. Je kunt kiezen uit een yurt voor twee of vier personen.

Op camping de Bakhoorn kun je fietsen en kano's huren, langskomen in het restaurant of de bar en sporten op het veld. Speciaal voor kinderen zijn er animatie, speeltuinen, een zwemvijver en een zandstrand. Voor een paar euro kun je zwemmen in het Openluchtzwembad vlakbij.

De camping ligt op de grens met Duitsland, dus je kunt er zó een internationaal uitstapje van maken. Emmen is een halfuurtje rijden. Lees meer over slapen in een yurt van Noorder YurtsWij wensen je een unieke vakantie toe in een yurt!

Weekendje weg met kinderen in Nederland? Bekijk ook eens de bijzondere overnachtingsplekken, de vakantieparken aan de kust, fijne vakantie adressen aan het water, boerderijen waar je kunt logeren bij de boer, de mooiste natuurhuisjes, kinderhotels in de grote steden en overnachtingsadressen vlakbij een pretpark of dierentuin.