Op vakantie met hond en kinderen

5 maart 2020
Hoort jouw trouwe viervoeter helemaal bij het gezin en nemen jullie je hond óók graag mee op vakantie? Op deze campings, vakantieparken en hotels in Nederland zijn honden welkom!
Met de hond op vakantie Foto: Vakantiepark Ackersate
Fijn met het héle gezin een nachtje weg of op vakantie! Op deze leuke kindvriendelijke vakantieadressen zijn honden van harte welkom!

Camping Westhove - Zeeland

Camping Westhove is de ideale camping voor je vakantie vlakbij het Zeeuwse strand van Domburg! De kinderen vermaken zich in de Indoor speeltuin, in de grote speeltuin, bij de dieren in de dierenweide en in het overdekte zwembad met stroomversnelling. Honden zijn welkom op de camping maar neem wel even vooraf contact op voor overleg, want op bepaalde plekken zijn honden het hele seizoen toegestaan, op sommige niet. En op specifieke zones mogen de honden niet op het campinggedeelte. In deze periode kunnen zij uitgelaten worden via het struinpad rondom het park.


Lees meer over Camping Westhove >>> 

Camping Torentjeshoek - Drenthe

Huisdieren zijn van harte welkom op Camping Torentjeshoek, de fijne familiecamping in Dwingeloo in Drenthe. De omgeving leent zich uitstekend voor wandelingen met jouw geliefde viervoeter. Wél moet de hond aan de lijn, zodat iedereen zich prettig voelt op de camping. Let op: in enkele van de verhuuraccommodaties z?n huisdieren niet toegestaan. Alleen de SafariTent en de SafariCabin zijn huisdiervriendelijk. Op alle kampeerplaatsen is de homd welkom. 


Lees meer over camping de Torentjeshoek >>>


Vakantiepark Ackersate - Gelderland

Lange wandelingen maken op de Veluwe, dat doe je natuurlijk met je trouwe viervoeter. De vakantie is toch niet compleet als de hond thuis moet blijven?! Honden zijn toegestaan op de meeste kampeerplaatsen (één per kampeerplaats). Ook in de tentvilla's en de bosrandchalets zijn honden welkom. Het vakantiepark geeft op de website een overzicht van losloopgebieden in de buurt. 


Lees meer over vakantiepark Ackersate >>>

Hoeve Zeeland Collection - Boerenbed

Vanuit de mooie safaritenten van Boerenbed ervaar je het boerenleven van dichtbij! Op deze boerencamping zullen vooral de jongeren kinderen tot ongeveer 10 jaar het geweldig naar hun zin hebben. Dit agrarisch boerenbedrijf houdt 75 koeien en enkele akkers met mais, bloemkool en aardappelen. Kinderen leren hier wat het leven en werken op een boerderij inhoudt en waar die bloemkool die zij regelmatig eten nou vandaan komt. Naast koeien zijn er op het erf ook schapen en kippen. Op slechts 1 km van de camping is een manege waar je paardrijles kunt krijgen of een ponyritje kunt maken. Hoeve Zeeland ligt op slechts 15 minuten fietsen van het strand.

Lees meer over Hoeve Zeeland Collection >>>


Camping de Rotonde Westhove in de Betuwe

Niet aan de kust, maar toch aan het strand! De ligging van deze camping, in de Betuwe dus heel centraal in Nederland, en aan de rivier de Linge, maakt dit een heerlijke vakantieplek voor gezinnen met kinderen tot ongeveer 12 jaar. Fijn voor het héle gezin, dus ook voor de hond; langs het voetbalveld vind je een hondenuitlaatpad, een speciaal terrein voor honden. Ook zijn er op diverse plaatsen depodogzakjes te verkrijgen. Kom hier kamperen met je eigen tent of caravan of kies voor één van de fijne vakantiechalets.


Lees meer over Camping de Rotonde >>>


Camping Besthmenerberg in Ommen- Overijssel

En óf deze camping hondvriendelijk is! Niet alleen zijn de beestjes welkom om met de vakantiegasten mee te komen, er wordt zelfs elk jaar een hele dag aan ze gewijd met workshops, activiteiten en demonstraties! Dat moeten dus wel echte hondenliefhebbers zijn daar in Ommen. Niet alleen voor honden is de Besthmenerberg een geweldig vakantie adres trouwens; kijk eens naar alle faciliteiten die er zijn en vooral naar het in 2019 geopende 'NuNature' outdoor centrum! Fantastisch voor de wat grotere kids en hun ouders! 

Lees meer over Camping Besthmenerberg >>> 

Vakantiepark 't Hooge Holt in Twente 

In deze mooie vakantiehuizen op het Overijsselse bungalowpark mogen ook huisdieren lekker vakantie vieren. Dat lukt vast in deze mooie groene omgeving! Ook de kinderen zullen hier genieten; met een animatieteam, kinderboerderij, 'Mad Monkey' binnenspeeltuin, buitenspeeltuin en meer zullen zij tijd tekort komen! Hadden we al gezegd dat ook Plopsaland, Slagharen en Wildlands Zoo dichtbij zijn? Boek maar een paar extra dagen ;-) 

Lees meer over 't Hooge Holt >>> 


Camping Geversduin - Castricum

Logeren in het groen én vlak bij zee; de ligging van deze familiecamping kan bijna niet beter! Als de hond mee gaat op vakantie kun je terecht op het gedeelte van de camping dat 'De Hoepse Beek' genoemd wordt. De kampeerplaatsen van de Hoepse Beek liggen vooraan op de camping waardoor je met jouw hond direct het Noordhollands Duinreservaat in wandelt. Vieze voetjes na het wandelen? Er is een speciale hondendouche! Op de website van de camping wordt heel duidelijk aangegeven waar en wanneer honden op het strand zijn toegestaan. 


Lees meer over Camping Geversduin >>>


Camping Torentjeshoek

De omgeving van deze Drentse camping leent zich uitstekend voor wandelingen met jullie geliefde viervoeter. Het beestje mag mee naar de kampeervelden en naar de safaritenten en de safaricabins. Wél wordt verzocht de hond aan de lijn te houden. 


Lees meer over Camping de Torentjeshoek in Drenthe >>> 


Familiehotel in Leiden

Tot slot noemen we een hotel, want je wilt ook wel eens een nachtje of weekendje weg met het gezin! In het gezellige Leiden is van alles te beleven. Op Kidsproof Leiden vind je een overzicht van de leukste Kidsproof musea en andere kinderactiviteiten en gezinsuitjes in de stad. Een top plek voor een weekendje weg in de Randstad dus! In dit hotel slapen kinderen gratis bij je op de familiekamer en ze eten ook nog eens gratis in het gezellige hotelrestaurant! Honden zijn welkom, lees wel even goed de regels omtrent huisdieren op de site door. 


Lees meer over Holiday Inn Leiden >>> 


Wil jij nou liever GEEN honden tegenkomen op vakantie? Lees dan dit blog met tips voor hondenvrije vakantieadressen in Nederland!