Glamping aan de kust in Nederland

21 maart 2023
Kamperen met iets meer luxe; glamping! Kies voor je vakantie aan de kust in Nederland voor een mooie safaritent of andere glampingaccommodatie  op één van deze campings en vakantieparken aan zee!
Foto: glampingtent van Sahara Stay
Vakantie aan zee? Dat kan ook in Nederland, met zijn kílometers prachtige kust aan de Noordzee en de Waddenzee! Er zijn talloze campings, glampings en vakantieparken aan de Nederlandse kust. Wij kozen voor dit blog de plekken waar je mooi kunt glampen; luxe kamperen! Mooie safaritenten, panoramatenten, strandlodges en duincabins op gave glampings aan de kust!

1. Glamping op Camping Bakkum | Castricum aan Zee

Voor ieder type kampeerder is er een passend veld op Camping Bakkum! Kies je voor een duinplaats, een speelplaats, een watersportplaats of een zonplaats? Camping Bakkum verhuurt prachtige glampingaccommodaties die allemaal het strandgevoel uitstralen; van fantastiche panoramatenten met privé sanitair tot aan mooie duin- of strandhuisjes én een gezellige groepsaccommodatie. Op maar 950m ligt het strand van Castricum. Het is dus zo dichtbij dat je er via een duinpad heen kunt lopen of fietsen! Lees hier meer over Camping Bakkum.



2. Glamping-Camping Geversduin | Castricum 

Glampen kan in deze camping aan de kust in heel toffe accommodaties! Camping Geversduin verhuurt prachtige 'Duin Boet' tenten en 'Duin Kebbin' accommodaties, strandhuizen (die niet op het strand, maar midden in de natuur liggen!) en werkelijk práchtige boomhuizen. Maar het meest bijzondere huisje is toch wel de 'duin onder'; half onder een heuvel gelegen, het lijkt wel uit een sprookje! Ook zijn er heerlijke kampeerplekken te huur naast het bos óf het strand. Aan jullie de keuze! Lees hier meer over Camping Geversduin.



3. Glamping bij Boerenbed de Zeekraal | Terschelling

Glampen bij de boer, en ook nog eens aan zee, dat is 3x raak! Bij Boerenbed de Zeekraal kan het. Jullie logeren op een echte melkschapenhouderij met wel 250 Friese melkschapen. Elke dag worden de schapen verzorgd en gemolken door de boer en boerin. Kids kunnen zien hoe de boer en boerin te werk gaan bij het maken van schapenkaas en schapenroomijs. Er worden 8 knusse glamping-tenthuisjes verhuurd die aan de rand van de boerderij liggen. Ze hebben zelfs allemaal uitzicht over het weiland waar de schapen lopen! Voor de ultieme zee-beleving zit je hier goed; op Waddeneiland Terschelling krijg je nooit genoeg van strand en zee tijdens jullie glampingvakantie! Lees hier meer over Boerenbed de Zeekraal.



4. Glamping op Strandpark de Zeeuwse Kust | Renesse

Strandpark de Zeeuwse Kust biedt voor de echte kampeerder mooie comfortplaatsen, sommige zelfs zo luxe dat ze beschikken over privé sanitair! Ga je voor glampen? Dan vind je hier geen safaritenten of ander canvas, maar wel veel leuke vakantiechalets en strandlodges. Alle glamping accommodaties hebben een televisie en verwarming en zijn compleet en sfeervol ingericht. Ze bieden plek aan 4 tot 8 personen. Lees hier meer over Strandpark de Zeeuwse Kust.



5. Camping en glamping Sint Maartenszee | Sint Maartenszee

Vakantie aan zee vieren kan prachtig in Noord-Holland, in een rustig kustdorpje in de duinen, op Camping Sint Maartenszee. Kom hier heerlijk glampen in een trekkershut, een knusse duolodge, een woodlodge of éen van de prachtige Duinlodges! Liever wat meer luxe? Kies dan voor de modern ingerichte villa voor 6 tot 8 personen! Het allerleukst zijn eigenlijk de schattige 2-persoons Vogelnestjes; leuk als je als ouder met 1 kind komt overnachten! Lees hier meer over Camping Sint Maartenszee. 


6. Camping en glamping 't Weergors | Hellevoetsluis

De kampeerplaatsen op deze camping aan de Zuid-Hollandse kust in Maritiem Hellevoetsluis liggen bij een speeltuin, beschut of juist open, geschikt met of juist zonder hond, autovrij of juist niet; er is altijd een mooie, ruime kampeerplek te vinden bij Camping 't Weergors! Voor de glampers onder ons zijn er bij deze glamping aan de kust luxe safaritenten, dijkwachterslodges, duinlodges én houten iglo's te huur. Allemaal zijn ze omgeven door natuur en ruime buitenruimtes. Hier gaan jullie een heerlijke vakantie aan zee tegemoet! Lees hier meer over Camping 't Weergors. 



7. Glamping met Little Canvas Escape | Ameland

Little Canvas Escape is een kleinschalige pop-up glamping op Ameland. Dit is dus écht heel letterlijk; glampen aan de kust! Heerlijk spelen op het strand, de golven van de zee trotseren; van vakantie aan zee wordt iedereen in het gezin blij. Op Glamping Little Canvas Escape zijn de gaafste 'Bell tenten' te huur. Voor de inrichting van deze tenten is gekozen om samen te werken met diverse (lokale) ondernemers en designers, wat heeft geresulteerd in een prachtig gestylde glampingtent. Naast de Bell glampingtenten biedt deze glamping ook toffe safaritenten aan. Dit wordt een heerlijke, ontspannen vakantie! Lees hier meer over Glamping Little Canvas Escape. 



8. Glamping in oosterse stijl bij Sahara Stay | 's-Gravenzande

Een unieke buitenvakantie aan de Zuid-Hollandse kust beleef je bij Sahara Stay in het Westland. Sahara Stay ligt op loopafstand van het strand, tegen de duinen aan. Je stapt zo het strand op! ‘Vlugtenburg beach’ ligt onder Scheveningen en net boven Hoek van Holland. Het unieke aan Sahara Stay is het totaalpakket dat je boekt. Dat bestaat niet alleen uit een mooie slaapplek, maar je krijgt daar ook allerlei activiteiten bij aangeboden! Slapen doe je in Marokkaans ingerichte prachtige glampingtenten. Lees meer over Sahara Stay
 




Wij wensen jullie heel veel plezier tijdens jullie glampingvakantie aan de kust! Geniet van de leukste safaritenten, houten huisjes, Bell tenten, panoramatenten of heerlijke kampeerplekken. Nog meer leuke kidsproof vakantie adressen aan de kust vind je op onze website.


Op vakantie of een weekendje weg met kinderen in Nederland? Bekijk ook eens de bijzondere overnachtingsplekken, meer vakantieparken aan de kust, fijne vakantie adressen aan het water, boerderijen waar je kunt logeren bij de boer, de mooiste natuurhuisjes, familiehotels in de grote steden en overnachtingsadressen vlakbij een pretpark of dierentuin op Kidsproofvakantie.nl!