Fakânsje in Fryslân

9 maart 2020
De Noordelijkste provincie van Nederland heeft zo ontzettend veel leuks te bieden... Tips voor een vakantie in Friesland met kinderen
Deze laaggelegen, waterrijke provincie is heerlijk voor een weekendje weg of vakantie met kinderen! Door de lange kustlijn en vele binnenwateren is Friesland super geschikt om met een boot naartoe te komen. Ook de Nationale Parken en het Waddengebied zijn goede redenen om je vakantie hier door te brengen!


Friesland en Water

Beekjes, rivieren, meren, vaarten, plassen, baggersloten en singels; Friesland kent meer woorden voor de wateren dan voor brood! Het beheersen van water is een belangrijk onderdeel van de Friese geschiedenis, daarom kun je natuurlijk niet om de Afsluitdijk en een bezoek aan het Afsluitdijk Waddencenter heen. Hier is een interactieve beleefexpositie en voor kinderen is er een speeltafel, tekentafel en een speciale speurtocht naar Bobby Fish.Het water is naast een uitdaging natuurlijk vooral een bron van vertier! Het IJsselmeer, de eilanden en de Friese meren nodigen uit tot varen en alle andere vormen van watersport. Er zijn dan ook veel bootverhuurbedrijven en watersportorganisaties waarmee je kunt varen, suppen, vissen, kiten, surfen en meer!

Zelfs de dierentuin heeft hier als thema 'water'; in Aquazoo leer je over bijzondere dieren en bewandel je spannende avonturenroutes, die natuurlijk onderbroken worden door... slootjes! Friesland en Natuur

Met maar liefst 4 Nationale parken, de Waddenzee als UNESCO Werelderfgoed én het Waddengebied (onlangs verkozen tot 'Mooiste Natuurgebied van Nederland) kun je als natuurliefhebber niet om Friesland heen!

Er is voor kinderen geen betere manier om de natuur intenser te beleven dan door een Blotenvoetenpad te lopen! Willen de kinderen meer leren over de omgeving? Ga dan op pad met een rugzak vol onderzoeksmateriaal en Rugzakroutes door de laagveenmoerassen!Wist je dat in Friesland Kabouters wonen? In het Drents-Friese Wold zie je kleine voetafdrukken in het zand, wielsporen van een kruiwagentje en ook weleens een kabouterdrolletje! In Friesland zijn meerdere kabouterpaden; zó leuk met je kleintje!

Kidsproof Overnachten in Friesland

Wij zouden Kidsproofvakantie niet zijn als we niet de leukste overnachtingsadressen voor je geselecteerd hadden!
  • Boerenthuis de Prikkebosk is een actief boerenbedrijf met familiekamers en een groepsverblijf met bedstedes! 
  • Bijzonder overnachten kun je bij Binneninn, een voormalig schoolgebouw. Leuk voor met het gezin, maar ook als je met een groep gaat!
  • Kampari is een knusse, kleinschalige glamping met slechts enkele kampeerplekken, een paar safaritenten, een tipi en een pipowagen vlakbij het Tjeukermeer. Er is veel speelruimte waar kinderen zichzelf prima kunnen vermaken.
  • Vakantie OP het water? Syperda Waterrecreatie verhuurt platbodems met of zonder schipper. Een heerlijke bootvakantie, ook voor onervaren zeilers!  
Zoek je nog meer inspiratie om te overnachten? Op Friesland.nl vind je nog meer leuke overnachtingsadressen.

Kidsproof Fryslân

De provincie is groot, uitgestrekt en ontzetten divers. Dat er veel te doen is voor kinderen mag ook wel duidelijk zijn! Check Kidsproof Fryslân voor de leukste uitjes en adressen tijdens jullie verblijf in Friesland!

Folle wille in Fryslân ofwel veel plezier in Friesland!