12 Tips voor Ameland

1 juni 2021
Ga je op vakantie naar Ameland, of plan je vanaf je vakantieadres in Friesland een dagje Ameland? Er valt van alles te beleven! Wadlopen, wandelen en genieten van het strand, de zee en de zon. Ook kun je er surfen, zwemmen, heerlijk eten en meer! Hieronder hebben we de leukste tips op Ameland voor je op een rijtje gezet.
Dagje Ameland met kinderen

Dagje uit op Ameland 

De natuur ontdekken op Ameland? Ga wadlopen! Je kunt namelijk vanaf de Friese kust helemaal naar Ameland lopen. Dat is gaaf!

Ga je liever wandelen op een wat hardere bodem? Loop dan het Krûmeltjesspoor. Bij deze wandelroute wijzen keien met oogjes je de weg.


Foto: Krûmeltjesspoor

Ook wandelroute het Paddenpad is onwijs leuk om te wandelen met de kids. Bij deze wandelroute wijzen padden je de weg. Ook leer je tijdens deze wandeltocht van alles over de natuur en het leven op en rond Ameland.

In natuurgebied Oerd en Hôn kun je ook heerlijk wandelen. Vanaf de hoge duinen heb je een prachtig uitzicht over de nabijgelegen kwelders, waar met hoogwater duizenden vogels rusten.

Vanaf de vuurtoren van Ameland heb je ook een prachtig uitzicht over het eiland. Durf jij het aan om de toren te beklimmen? Je wordt beloond met een prachtig panorama. De vuurtoren zelf is niet meer in gebruik, maar wordt nog wel gebruikt als expositieruimte. 

Educatieve uitjes op Ameland 

Bij het Natuurcentrum van Ameland kom je van alles te weten over het landschap van Ameland. Maak de fascinerende onderwaterwereld mee in het Watertheater of kom in de waterzaal van alles te weten over zeehonden, bruinvissen, potvissen en andere zeedieren. Je kunt in verschillende bassins zelfs allerlei zeedieren bewonderen!


Foto: Natuurcentrum ameland

Stoere uitjes op Ameland 

Leer de golven de baas te zijn bij Ameland Adventure! Golfsurfen op Ameland is een geweldige uitdaging die je alleen of samen met familie of vrienden kunt doen. De surfles bestaat uit een kort theoriegedeelte waarna je onder begeleiding van ervaren instructeurs je eerste golf gaat surfen. 

Zwembaden op Ameland 

Spetter spat! Ook op Ameland kun je heerlijk zwemmen. Bij De Schalken kun je heerlijk zwemmen in de buitenlucht. Super leuk voor op zonnige dagen! Een 25-meterbad met duikplank, een peuterbad, een ondiep speelbad én een 35-meter lange glijbaan zorgen voor ongekend veel zwemplezier.

Bij Zwembad de Golfslag kun je juist terecht voor de wat minder zonnige dagen. Dit is namelijk een binnenbad. Het zwembad heeft een 25-meterbad, een peuterbad en een leuke waterglijbaan. Kom je ook plonzen? 

Kindvriendelijke restaurants op Ameland 

't Strandhuys is ook een heel fijne plek om een lekker hapje te eten. Je kunt hier zelfs je eigen borrelplank samenstellen, dat is lekker! Vanaf het paviljoen heb je uitzicht op strand en zee, gegarandeerd ontspannen dus!


Foto: Strandhuis Ameland

Zin in een pannenkoek? Of iets anders lekkers? Neem dan een kijkje bij Pannenkoekenhuis Onder de Vuurtoren. Je raadt het al; dit pannenkoekenhuis staat onder de Amelandse vuurtoren! 

Glamping op Ameland 

Op Ameland valt van alles te beleven. Je kunt hier zoveel doen dat één dag natuurlijk niet lang genoeg is. Misschien wil je wel een paar nachtjes blijven logeren? Zo kun je je verblijf op Ameland zo lang maken als je zelf wilt! Op Boerderij Ameland kun je in een mooie glampingtent logeren; hier kunnen kinderen het echte boerenleven ervaren!

Heel veel plezier op het adembenemende Ameland! 


Zoek je meer inspiratie voor leuke vakantie-adresjes met kinderen op de Waddeneilanden? Wil je met je kinderen naar Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland of Schiermonnikoog op vakantie? Kijk dan in onze categorie leuke vakantie-adresjes aan de kust voor meer gezinsvriendelijke vakantietips.

Op Kidsproofvakantie.nl vind je nog veel meer luxe campings en kindvriendelijke vakantieparken waar je een staanplaats voor je tent of camper, een safaritent, een caravan, chalet of vakantiehuisje kunt huren. Vaak verzorgt een animatieteam hier een mooi recreatieprogramma, zijn er binnen- en buitenzwembaden, grote speeltuinen en is er een restaurant, snackbar én supermarkt op het terrein.

Weekendje weg of op vakantie met kinderen in Nederland? Bekijk ook eens de 
bijzondere overnachtingsplekken, de vakantieparken aan de kustfijne vakantie adressen aan het water, boerderijen waar je kunt logeren bij de boer, de mooiste natuurhuisjeskinderhotels in de grote steden en overnachtingsadressen vlakbij een pretpark of dierentuin.