6x leuk eten/borrelen met kids tijdens stedentrip Utrecht

1 januari 2022
Een weekendje weg naar Utrecht? Misschien wil je dan aan het eind van de dag lekker eten en/of borrelen. Maar wel op een plek waar het ook voor je kids leuk is!
Utrecht, de gezellige stad in het hart van het land, is ideaal voor een weekendje weg met het gezin. Als geen ander weet Jakobien van Kidsproof Utrecht dat er ontzettend veel leuks te doen is voor kinderen! Aan het eind van een dag leuke dingen doen is het heerlijk om ergens neer te strijken waar je lekker kunt borrelen en waar je kids zich goed vermaken. Deze zes plekken lenen zich daar fantastisch voor! 

Loft 88

Loft 88 is een heerlijk restaurant aan de rand van Utrecht. 's Zomers kun je er heerlijk buiten zitten op het grote terras terwijl de kinderen buiten spelen. 's Winters zit je knus binnen bij de open haard. Ze organiseren regelmatig kidsactiviteiten zoals knutselen, yoga, koekjes bakken, pizza versieren, springkussen. Een gezellige ongedwongen plek waar je lekker kunt borrelen met kinderen, maar ook kunt lunchen en verse steenovenpizza's kunt eten. 

Jozef
Jozef op de Mariaplaats in Utrecht heeft een mooie speelhoek voor kleine kinderen en voor de oudere kinderen zijn er leuke spelletjes. De kaart wisselt 4 keer per jaar; je eet hier met de seizoenen mee. Voor de kinderen staat er ook van alles op het menu; van boterhammen met pindakaas tot kipnuggets. 

Buurten
'Buurten bij Buurten' kun je op twee plekken in Utrecht: Buurten in de Fabriek en Buurten op de Burgemeester Reigerstraat. Allebei heel geschikt voor een borrel met kinderen. In een leuke kinderhoek kunnen de kinderen zich prima vermaken. Ook heel fijn; er zijn genoeg kinderstoelen en er is een ruimte om je kind te verschonen. In de zomer kun je lekker op het grote terras zitten.
Meneer Peer
Het is net een huiskamer die je binnen stapt bij Meneer Peer in hartje Utrecht! Kinderen zijn er zeer welkom, er is voor hen een leuke speelhoek ingericht. Geniet van verse broodjes, zelfgemaakte taarten en borrelplateaus! De Rechtbank
De Rechtbank is een begrip in Utrecht, ouders waarderen het omheinde terras met buitenspeelgoed voor de kinderen en het speelparadijs dat elke zondag wordt opgetuigd voor kinderen! Er worden ook regelmatig leuke activiteiten voor kinderen georganiseerd.

Zoals je ziet zijn er volop leuke adresjes om te borrelen met kinderen in en om Utrecht, maar je moet ze wel even weten te vinden! Welk adresje ga jij als eerste proberen? Bij Kidsproof kun je meer leuke restaurants in en om Utrecht vinden, maar ook volop leuke uitjes in onder andere de Uitagenda

Familiehotel in Utrecht

Dit kindvriendelijke hostel in Utrecht is ideaal voor een nachtje of weekend weg met kinderen!

Stayokay Utrecht ligt midden in het gezellige centrum en heeft familiekamers. Er is een 'nijntje' kamer en ook een familiekamer die is gedecoreerd als treinkamer; leuk als je je bezoek aan het Spoorwegmuseum in stijl voort wilt zetten!
We wensen je veel plezier in Utrecht!

Tip: Ook eens een weekendje weg naar Rotterdam? Lees hier ons blog over hotels in Rotterdam en originele stadstours!