11x Tiny houses voor 2 of 4 personen

6 oktober 2022
Tiny houses schieten als paddenstoelen uit de grond. Maar in tegenstelling tot paddenstoelen zijn Tiny Houses geen huisjes voor kabouters, maar knusse slaapplaatsen voor jou met 1 kind, of soms net groot genoeg voor 4 personen. Gezellig voor een paar dagen weg; quality time met jouw kind(eren). We hebben 11 kleine gezellige vakantiehuisjes voor twee, drie en vier personen voor je op een rijtje gezet.
Tiny House op EuroParcs Achterhoek

1. Roots Tiny House in Tilburg

Voor twee personen

Speciaal voor alle vaders en moeders die een weekendje alleen weg willen met hun kind, beginnen we de lijst met een Tiny House voor twee personen. Dit duurzame (want gas- en CO2 loos en voor 90% ingericht met materialen die geschikt zijn voor hergebruik) kleine vakantiehuisje heeft een tweepersoonsbed, een keuken en een balkon!
Ontdek Tilburg met z'n tweeën of blijf in deze Tiny House slapen na een bezoek aan de nabijgelegen Efteling! Lees meer over de Tiny Houses bij Roots 



2. Tiny House 4 in Susteren, Limburg

Voor vier personen

In Limburg kun je in Susteren verblijven in een Tiny House bij EuroParcs Limburg. Hier vind je beneden twee eenpersoonsbedden en op de vide een tweepersoonsbed. Je kunt koken in de kookhoek van je Tiny House en op het gemeubileerd terras kun je in de zon gezellig bordspelletjes spelen. Wat heb je meer nodig?

Op het vakantiepark zijn een zwembad en een recreatievijver en ook nog een binnenspeeltuin en sportveld. Susteren ligt precies tussen België en Duitsland in, dus je kunt zó de grens over. Of rijd in een kwartiertje naar Sittard. 



3. Tinyhouse in Voorthuizen, Gelderland

Voor vier personen

Als je graag alles op het vakantiepark hebt, dan is Vakantiepark Ackersate misschien iets voor jou. Er is een groot binnenzwembad met meerdere glijbanen en een kinder- en spartelbad en een buitenbad mét stroomversnelling. Ook kunnen kids hier heerlijk buiten spelen in één van de vele speeltuinen, het speelbos of de grote Watervallei. Aan de oudere jeugd is ook gedacht, zij kunnen zich uitleven op het voetbal-, panna- of volleybalveld. Tevens is er een spectaculair outdoor trampolinepark!

Het 4-persoons Tiny House heeft een volwaardige keuken en de eetruimte kan heel handig worden omgebouwd tot een slaapkamer die kan worden afgesloten met een gordijn. De tweede slaapkamer bevindt zich op de 'open' bovenverdieping. Lees meer over Tinyhouse bij Vakantiepark Ackersate



4. Tiny House met uitkijk op de dijk in Andijk, Noord-Holland

Voor twee of vier personen

Tiny Houses vind je ook op de camping. In Andijk kun je verblijven in het Tiny House 'de Daily Cabin' met uitzicht op de dijk. Je hebt in dit Tiny House een tweepersoonsbed, eenpersoonsbed, slaapbank en een campingbedje. Buiten kun je overkapt koken en er is zelfs een pizzaoven en een hangmat! Over spelletjes hoef je ook geen zorgen te maken, die zijn er genoeg. Dit Tiny House staat aan de rand van de camping, waardoor je veel rust en privacy ervaart op het houten terras. De grote centrale tarp en vuurplek staan ook geheel tot jullie beschikking.

Camping Dijk & Meer ligt aan het IJsselmeer, dus waterfans zullen hier de tijd van hun leven hebben. 



5. Tiny House 2 in Otterlo, Gelderland

Voor twee personen

Dit gezellige huisje grenst aan een binnenplaats met loungebanken, hangmatten, een barbecue en een (gedeelde) hottub. In de Tiny House zelf slaap je in een tweepersoonsbed en kun je koken op een inductiekookplaat. Ook heb je een leuk terras tot je beschikking als je hier verblijft.

Zwemmen kan op EuroParcs De Zanding lekker buiten in het meer, of binnen in het zwembad! Willen de kids even vermaak op het droge? Dan kunnen ze lekker spelen op de speeltoestellen of op het multisportveld. Het vakantiepark ligt pal aan Nationaal Park de Hoge Veluwe dus een wandeling kan niet ontbreken. Lees meer over deze Tiny House met hottub

6. Tiny House 4 in Lochem, Gelderland

Voor vier personen

Nog een tip voor een huisje omringd door natuur, maar ook door Achterhoekse kastelen en landgoederen, is Tiny House 4 van Vakantiapark De Achterhoek. Het slim ingedeelde huisje heeft een slaapvide, sfeerhaard, keuken, tv en een terras. Op het vakantiepark is een binnenzwembad, indoorspeeltuin en een recreatieplas. Je kunt er minigolfen en tennissen. 
Lees meer over Tiny House 4 in Lochem



7. Wikkelboat in Rotterdam en Den Bosch

Voor vier (en zes) personen

Voor een heel speciale slaapplaats aan het water in de stad moet je bij Wikkelboat zijn. Zij hebben Tiny Houses óp het water in Rotterdam en in Den Bosch. Sommige huisjes hebben een jacuzzi en een beamer voor gezellige filmavonden. Huisdieren zijn toegestaan in deze Tiny Houses.

 Lees meer over slapen in een Tiny House in Rotterdam en Den Bosch 



8. Tiny House 2 en 4 in Arnhem

Voor twee of vier personen

Dichter bij Nationaal Park Hoge Veluwe kun je bijna niet overnachten. Als je vanaf vakantiepark De Hooge Veluwe de weg oversteekt, sta je al bij ingang Schaarsbergen van het Nationaal Park en kunnen jullie wandelingen beginnen! Net als in de meeste tiny houses in dit lijstje is ook dit Tiny House ingericht met een keuken, tv en terras. En kijk eens wat een knusse slaapkamer dit huisje heeft? Op het park kun je kun je binnen en buiten zwemmen, fietsen huren en kunnen kinderen spelen in de speeltuin. Lees alles over de tiny houses in Arnhem



9. Tiny House 2 en 4 in Belfeld, Limburg

Voor twee of vier personen

Deze stijlvol ingerichte Tiny Houses liggen in de natuur van het bourgondische Limburg. Huisdieren zijn hier welkom, dus jouw trouwe viervoeter kan gezellig mee met wandelingen! 

Het vakantiepark heeft een binnenzwembad, door de glazen wanden kun je tijdens het zwemmen genieten van het groen van het park, net alsof je buiten bent. Écht buiten zwemmen kan ook; er is een natuurmeer met strand en speeltoestellen.
Belfeld ligt op de grens met Duitsland, dus je kunt zó bij de buren langs. Het dorp ligt in Noord-Limburg, vlak bij Venlo.

Lees meer over verblijven in een tiny house op de Duitse grens

10. Beach House 4, Tiny House Plus 4 en meer in Hulshorst, Gelderland

Voor twee of vier personen

Wie van natuur en watersport houdt zit helemaal goed op dit fijne vakantiepark. Met directe toegang tot het uitgestrekte Veluwelandschap en de ligging aan het Veluwemeer is Bad Hoophuizen voor zowel natuur- als watersportliefhebbers een ideaal adres voor een heerlijke vakantie of een lang weekend weg!

Het vakantiepark heeft veel verschillende Tiny Houses. Op de foto zie je het 4-persoons Beach Tiny House, op loopafstand van het strand van het Veluwemeer. 

Ontdek een actief weekendje weg in Gelderland



11. Duurzaam Tiny Wikkelhuis in Nationaal Park de Biesbosch

Op de camping van Stayokay Hostel Dordrecht staan 4 Wikkelhouses. Dit zijn tiny houses gemaakt van recyclebaar karton. Er zijn 4 slaapplaatsen in dit huisje, een baby tot 2 jaar mag erbij in een babybedje. In dit huisje ga je even helemaal 'back to nature'; er is geen WiFi, dus alle tijd voor elkaar en voor je omgeving! Koken kan in het huisje en voor het ontbijt wordt gezorgd.


We zijn benieuwd welk Tiny House jullie kiezen voor een verblijf! Laat het ons weten met een leuke foto van je gezin in een Tiny House met de @ Kidsproofvakantie! 

Op vakantie of een weekendje weg met kinderen in Nederland? Bekijk ook eens de bijzondere overnachtingsplekken, meer vakantieparken aan de kust, fijne vakantie adressen aan het water, boerderijen waar je kunt logeren bij de boer, de mooiste natuurhuisjes, familiehotels in de grote steden en overnachtingsadressen vlakbij een pretpark of dierentuin op Kidsproofvakantie.nl!