10x Vakantie in Friesland

23 maart 2023
Kom gezellig op vakantie in Friesland; varen op de Friese meren, zeilen, surfen en genieten van de Nationaal parken De Alde Feanen en het Drents-Friese Wold. In Friesland zijn veel leuke campings met mooie kampeerplekken maar ook kun je in Friesland heerlijke vakantiehuisjes huren!
Foto: Cnossen Leekstermeer
Kamperen aan de Friese Meren, een gezellig ingericht vakantiehuisje huren aan het water, op pad gaan met de boot of kano en genieten van de mooie Nationale Parken. Dat is Friesland! Wij hebben voor jullie de acht leukste vakantieparken in Friesland op een rijtje gezet!


Vakantie aan het water in Friesland
1. RCN de Potten | Sneek | Waterrijk Friesland 

Tentvilla's, safaritenten, luxe watervilla's en gezellige bungalows; op RCN de Potten in Sneek zijn veel verschillende vakantiehuizen voor vier tot tien personen te huur. Vrijwel alle vakantiehuisjes bieden uitzicht over de Friese Meren. Ook zijn hier heerlijke kampeerplekken te vinden. Het hele vakantiepark is omgeven door water, neem dus jullie eigen boot mee, huur een boot, kom waterfietsen of suppen! Door de ligging aan de Friese Meren is dit een paradijs voor liefhebbers van watersport. Lees hier meer over RCN de Potten.



2. Vakantiepark Bergumermeer
| Sumar | Watersportparadijs Friesland 

Camping en Vakantiepark Bergumermeer is een luxe familiecamping in hét watersportcentrum van Nederland. Geniet – met het hele gezin - van de Friese wateren en van alle leuke faciliteiten op de camping. Kies voor een kampeerplek met zicht op het speelveld, dichtbij de jachthaven of aan het water. Of huur een prachtig vakantiehuisje; van safaritent tot beachlodge aan het water! Vanaf de haven op het vakantiepark vaar je gemakkelijk richting Drachten, Groningen, het Lauwersmeergebied of het Nationaal Park De Alde Feanen. Lees hier meer over Vakantiepark Bergumermeer.



3. Camping Dijk en Meer | Andijk, West-Friesland

Geniet van de rust op deze mooi plek aan de West-Friese dijk, waar je kinderen heerlijk over de camping zwerven en overal nieuwe vriendjes maken. Kom met jullie eigen caravan of tent naar deze gemoedelijke camping óf huur een leuk vakantiehuisje op deze West-Friese camping

Een grote speeltuin, ponyritjes, midgetgolf en zwemmenl het kan hier allemaal! De ligging aan het IJsselmeer nodigt ook uit tot watersporten. Er zijn langs de dijk verschillende steigertjes vanwaar je een duik kunt nemen en vlakbij de camping ligt natuurgebied de Vooroever; een heerlijk plekje! Lees hier meer over Camping Dijk en Meer.



4. Camping It Wiid | Earnewald | Luxe Friesland!

De ligging van deze Friese camping met luxe vakantiehuizen, direct aan het water en middenin een Nationaal Park, is geweldig! Kom maar op met die zeillessen, sup-sessies en boottochten! Kom je met je eigen boot? Je kunt hem aanleggen in de haven bij de camping.

Rondom de haven van deze Friese camping staan mooie vrijstaande vakantiehuizen aan het water. Je kunt ook kiezen voor een prachtig huis aan de buitenrand van het park, met vrij uitzicht over het natuurgebied en een aanlegsteiger voor een boot. Lees hier meer over Camping It Wiid.



5. Cnossen Leekstermeer | Nietap |  Friesland op de driehoek

Vakantiepark Cnossen Leekstermeer, op de driehoek Friesland, Drenthe en Groningen, is helemaal gericht op de watersport en regelt alles voor een onvergetelijke watersportervaring! Kom kamperen op de comfortplaats, boek een camperplaats óf de gezellige groepskampeerplaats, of huur een chalet of mooie glampingtent! Lees meer over Cnossen Leekstermeer 


Kleinschalig Friesland 

6. Het Wylde Pad | Twijzelerheide | Hip Friesland!

Het Wylde Pad is een kleinschalig vakantiepark met hippe huisjes, appartementen en yurts. Luxe en comfort in een hip jasje! Deze plek in Friesland is perfect om te onthaasten; zowel voor volwassen 'wylde ones' als voor kleine 'wylderikken'!

Voor kinderen is dit een mega avontuurlijke plek; naast speeltuin 'Het Wylde Spel' zijn er ook allemaal mooie verborgen plekjes waar ze kunnen spelen. En natuurlijk kunnen ze af en toe ook een duik nemen in de pingo (het vennetje bij het park)! Lees hier meer over Het Wylde Pad.



Midden in Friesland

7. RCN de Roggeberg | Appelscha | Natuurrijk Friesland 

Kom jullie batterij opladen op deze gezellige camping in het Drents-Friese Wold. Alle kampeervelden zijn omringd door bomen en struiken, waardoor je het gevoel van privacy ervaart, terwijl er wel genoeg vriendjes en vriendinnetjes voor de kinderen in de buurt zijn.

Naast een gave kampeerplek kun je ook kiezen voor een bungalow, een ruime chalet, een tentvilla of een safaritent. Genoeg om uit te kiezen dus! Kids vermaken zich heerlijk op onder andere de speeltoestellen en sportvelden die op het vakantiepark liggen. Lees hier meer over RCN de Roggeberg.



Bij de boer in Friesland

8. Boerenbed Hoeve Waterschap | Echtenerbrug | Het boerenland van Friesland 

Kom gezellig vakantie vieren op deze Friese Boerderij! Op de boerderij staan mooie, compleet ingerichte glamping tenten.
Eens per week mogen kids de pony’s borstelen en échte liefhebbers mogen ook nog een rondje op het paard Janneke rijden. In de dierenweide kunnen ze met de jonge geitjes spelen en in de oude koeienstal is een ruimte met strobalen waar mooie hutten gemaakt kunnen worden. Dat klinkt toch als een heerlijke vakantie? Lees hier meer over Boerenbed Hoeve Waterschap.



9. Appartementenverhuur de Trijehoek | Stiens | Sfeervol Friesland 

De sfeervol ingerichte appartementen in het Friese Stiens hebben 4-, 6- of 8 slaapplaatsen, zijn gebouwd in een Friese karakteristieke kop-hals-romp boerderij en onderdeel van een melkveebedrijf met ongeveer 190 koeien en kalfjes. De trotse boeren laten je graag het Friese boerenleven ervaren dus je mag altijd even een kijkje achter de schermen komen nemen! Lees hier meer over Appartementenverhuur de Trijehoek. 



10. BinnenInn | Metslawier | Friesland in art-deco style

In een typisch Fries terpdorpje tussen Dokkum en de Waddenzee ligt dit voormalig jaren 30 schoolgebouw dat is omgebouwd tot de 'BinnenInn'. BinnenInn is geen actief boerenbedrijf, echter lopen er zóveel dieren rond dat je er wel het gevoel krijgt op een boerderij te logeren! In de binnentuin lopen paarden, een pony, een haan, poezen, kipppen, een hond die denkt dat hij een blije kip is...

Elk van de vijf leuk ingerichte appartementen, geschikt voor 2-6 personen, heeft z'n eigen badkamer, woonkamer met grote eettafel en openslaande deuren naar de tuin. Het Art-Deco gedeelte van het schoolgebouw is nu een heerlijk familiehuis voor 12 personen. Met 4 slaapkamers, een gezellige ruime woonkamer een keuken zó mooi... is dit een heerlijke plek voor een verblijf met meerdere gezinnen of met de familie. Lees meer over BinnenInn.




Dit waren volgens ons dé tofste vakantieplekjes van Friesland. Of jullie nu voor een plekje bij het water, een kleinschalig park of voor logeren bij de boer gaan; het wordt vast een heerlijke vakantie!

Op vakantie of een weekendje weg met kinderen in Nederland? Bekijk ook eens de bijzondere overnachtingsplekken, meer vakantieparken aan de kust, fijne vakantie adressen aan het water, boerderijen waar je kunt logeren bij de boer, de mooiste natuurhuisjes, familiehotels in de grote steden en overnachtingsadressen vlakbij een pretpark of dierentuin op Kidsproofvakantie.nl!