De leukste vakanties met kids in Brabant

12 januari 2022
Brabant; bekend om gastvrijheid en gezelligheid! Wat dacht je van een vakantie onder de rivieren? Onderstaand een overzicht met de leukste tips voor campings en vakantieparken in Brabant. Verblijf bijvoorbeeld in een boomhut of op een kampeerboerderij en rij zó naar Safaripark Beekse Bergen of de Efteling!

Vakantie in Brabant: Slapen bij de boer

Houd je kind van dieren? Verblijf dan tijdens jullie vakantie bij een boer, bijvoorbeeld bij Recreatieboerderij en Camping Johan en Caroline. Je kunt hier kiezen om er met je caravan of tent op de camping te staan, maar er zijn ook luxere Boergondische pods te huur. Vanaf deze camping rij je zó naar Breda. Lees meer over Recreatieboerderij en Camping Johan en Caroline.

Of kies voor een slaapplek bij Mariahout in de Hei. Hier kun je naast dieren (bv. alpaca's!) knuffelen ook je eigen pizza bakken in de steenoven. Je verblijft op deze boerderij in mooie, super gezellig ingerichte Tenthuisjes en je bent dichtbij BillyBird Park Hemelrijk. Lees meer over Mariahout in de Hei. 

Ook bij Recreatie- & Kampeerboerderij Waleuk vind je een hele beestenboel, maar ook een kabelbaan, bloemenpluktuin en midgetgolfbaan tussen de fruitbomen. Vanaf deze boerderij rij je in een kwartier naar de Efteling. Lees meer over Recreatie- & Kampeerboerderij Waleuk
Schapen voeren bij Recreatieboerderij en Camping Johan en Caroline


Vakantie in Brabant: je bent bijna in België!

Kun je niet kiezen tussen een vakantie in Nederland of in België? Kies voor beide! Camping Ponderosa ligt op tien minuten rijden van de Belgische grens en je bent binnen een uur in Antwerpen. Of rij naar Baarle, waar je een stukje België in Nederland vindt! Op de camping kun je kamperen of een accommodatie huren. Er is o.a. zwembad met een lekker lange glijbaan en een gave pumptrackbaan. Lees meer over Camping Ponderosa.

Ook dichtbij de grens ligt Recreatiepark De Achterste Hoef. Vanaf dit park is het een uur rijden naar Plopsa Indoor Hasselt. Op de 5-sterren familiecamping vind je een buiten- en binnenzwembad, minigolfbaan en binnentheater. Lees meer over Recreatiepark De Achterste Hoef


Vakantie in Brabant: Slapen tussen de bomen

Zou je graag vakantie vieren op een unieke plek? Wat dacht je van een boomhut! Tussen de bomen vind je Camping d'n Mastendol met zwembad en natuurspeeltuin. Je rijdt vanaf deze camping zó naar Tilburg of Safaripark Beekse Bergen. Lees meer over Camping d'n Mastendol.

Vlak onder de rivieren vind je Camping Hartje Groen. Op deze camping kom je helemaal tot rust. Wandel bijvoorbeeld in de omgeving; er zijn bijzonder leuke routes voor gezinnen met kinderen. Wandel het Kabouterpad, het Docus de Das avonturenpad of ga op pad met een ezeltje!.Je kunt ook op avontuur gaan en Geocachen in de omgeving. Check de speciale baby- en peuterweken! Lees meer over Camping Hartje Groen


Vakantie in Brabant: Slapen in een familiehotel

HUP Hotel is een bijzonder hotel voor het hele gezin met stapelbedden en bad in de leuke familiekamer! Er is zo veel te doen in dot hotel! Zo kun je o.a. zwemmen, minigolfen of spelen bij Monkey Town. Eindhoven is een kwartiertje rijden. Lees meer over HUP Hotel


Of kies voor Guesthouse Hotel in Kaatsheuvel; na een heerlijke dag Efteling ‘thuiskomen’ zonder dat je hiervoor de auto in hoeft te stappen! GuestHouse Hotel Kaatsheuvel is de ideale locatie om te overnachten na een bezoek aan het pretpark, het hotel ligt op 500 m van de Efteling vandaan. Een modern en huiselijk familiehotel waar je jezelf kunt zijn, net zoals thuis!


Vakantie in Brabant: Vlakbij de Efteling!

EuroParcs Kaatsheuvel ligt in dezelfde plaats als de Efteling. Heerlijk dus voor een minivakantie rondom een bezoek aan dit attractiepark! Europarcs Kaatsheuvel heeft een heerlijk binnen- en buitenzwembad. Zowel binnen als buiten is er een spetterende waterglijbaan en in het binnenbad is bovendien een stroomversnelling en een paraplufontein. Op het vakantiepark is een goed restaurant waarbij een leuke binnenspeeltuin is, je kunt dus onder genot van een hapje en drankje je spelende kids in de gaten houden! In vakantieperiodes is er een animatieteam aanwezig dat met de kinderen leuke spelletjes en activiteiten doet.



Gezellige vakantie bij RCN de Flaasbloem in Chaam - Noord-Brabant

Bij vakantiepark RCN de Flaasbloem in Chaam is van alles te beleven. Wordt 's ochtends in je tent wakker van de fluitende vogels of geniet van alle faciliteiten die de safaritenten te bieden hebben. Plons in het binnenzwembad met waterparadijs of duik in recreatiemeer 't Smokkelstrand mét glijbanen en een speeltuin. Dat klinkt als een geslaagde vakantie, toch? Lees hier meer over vakantiepark RCN de Flaasbloem.



Meer tips voor een vakantie in Brabant vind je op Kidsproof.nl. Hier vind je onder andere kindvriendelijke restaurantjes, musea en eropuit tips in Den Bosch, Breda, Eindhoven en Tilburg!

Veel plezier in Brabant!

Op Kidsproofvakantie.nl vind je nog veel meer luxe campings en kindvriendelijke vakantieparken waar je een staanplaats voor je tent of camper, een safaritent, een caravan, chalet of vakantiehuisje kunt huren. Vaak verzorgt een animatieteam hier een mooi recreatieprogramma, zijn er binnen- en buitenzwembaden, grote speeltuinen en is er een restaurant, snackbar én supermarkt op het terrein.

Weekendje weg of op vakantie met kinderen in Nederland? Bekijk ook eens de 
bijzondere overnachtingsplekken, de vakantieparken aan de kustfijne vakantie adressen aan het water, boerderijen waar je kunt logeren bij de boer, de mooiste natuurhuisjeskinderhotels in de grote steden en overnachtingsadressen vlakbij een pretpark of dierentuin.