Expeditie ArcheonTerug naar het overzicht

Spectaculair en volledig verzorgd verblijf in Archeon in een ruime lodgetent
Ga mee op een spectaculair avontuur door de geschiedenis in Museumpark Archeon! Je hebt alle tijd om alles goed te onderzoeken tijdens een 4- of 5 daags verblijf op het park.

In Museumpark Archeon beleef je de levende geschiedenis van Nederland; de prehistorie, de Romeinse tijd, de Vikingen en de middeleeuwen. Je ziet er 45 boerderijen, huizen en hutten die ooit in Nederland gestaan hebben en nu worden bewoond door de 'Archeotolken'. 

Dagprogramma Expeditie Archeon

De bewoners van Archeon, de archeotolken, nemen jullie mee op expeditie. Dat begint al 's ochtends wanneer je, net zoals vroeger iedereen dat deed, de eieren voor je ontbijt bij de kippen haalt. 

Daarna kun je de hele dag meedoen met de rondleidingen en activiteiten op het dagprogramma of sluit je aan bij een van de bijzondere workshops; prehistorisch koken, prehistorische kleding maken van brandnetels, mozaïeken maken bij de Romeinen of laat je haar door de Romeinen op Romeinse wijze invlechten. Ook kun je mandenvlechten bij de middeleeuwse mandenmaker, middeleeuwse kruidenspeurtocht in de Kloostertuin of middeleeuwse muziek maken op de dam.

Aan het einde van de dag kun je nog lekker zwemmen in het Romeins zwembad en 's avond worden er verhalen van vroeger verteld rondom een zelfgemaakt kampvuur.

Overnachten in lodgetenten in Museumpark Archeon

Tijdens het verblijf van 3 of 4 nachten verblijven jullie in een 4-persoons lodgetent met overdekt terras en keukentje. Het keukentje zul je niet veel nodig hebben want het verblijf is inclusief dagelijks ontbijt en een aantal diners! De restaurants in het museumpark zijn ook geopend voor de lekkere trek.

Klik door naar de website van Archeon om meer te lezen over deze unieke belevenis en om je bijzondere verblijf in de geschiedenis te boeken!
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Familieplezier op de Veluwe

Familieplezier op de Veluwe

De natuur is er prachtig, maar wist je dat er nog zó veel meer leuks te doen is in deze mooie regio? Lees hier waarom een vakantie met kinderen op de Veluwe een héél goed idee is!

Bekijk de tips