Hoeve SonneclaerTerug naar het overzicht

Glamping en camping op een Drentse boerderij met veel leuke boeren-activiteiten voor kinderen

Boerencamping in Drenthe

Hoeve Sonneclaer is een kleinschalige camping en glamping in Drenthe met 15 vrije campeerplekken en 25 mooie, compleet ingerichte safaritenten. De camping ligt naast een biologische melkveebedrijf.

Deze boerencamping is super kindvriendelijk en je kind zal zich hier dan ook uitstekend vermaken. Maar ook als gezin zul je samen genieten van leuke activiteiten op de camping en gezellige uitjes in de omgeving.


Kamperen en glamping op de boerderij

Naast het kampeerveld met 15 ruime plaatsen en een sanitairgebouw worden er ook 3 soorten safaritenten verhuurd; de safaritent, de ranchetent en de lodgetent. Deze zijn geschikt voor 4 tot 6 personen en zijn er ook met eigen badkamer en toilet.


Kindvriendelijke boerencamping 

Er wordt alles aan gedaan om het kinderen naar de zin te maken bij Camping Sonneclaer. Zo krijgen alle kinderen een boerenpaspoort waar leuke en leerzame opdrachten in staan. Na het behalen van alle stempels krijgen ze aan het einde van de vakantie een echt Boerenknechtdiploma.

Kinderen kunnen op de camping gemakkelijk kennis maken met het leven op en rond de boerderij. Kijken hoe de koeien worden gemolken door de robot, helpen kalfjes te verzorgen, helpen dieren te voeren en misschien zelfs een keer een rustige koe melken!


Boerderij avontuur met het hele gezin

Naast activiteiten voor de kinderen organiseert de camping ook uitdagingen voor groepen. Kom met het gezin of met de hele familie meedoen aan een rondleiding op biologisch boerderij, een potje boerengolf, klootschieten of koeknuffelen. 


Paardrijden op vakantie

Op de kampeerboerderij zijn pony’s om onder begeleiding een ritje mee te maken. In de directe omgeving van de camping zijn diverse maneges waar je kunt paardrijden. Heb je zelf een pony en zou je die graag mee willen nemen op vakantie, dan kan deze worden gestald op de camping.

Klinkt deze boerencamping in Drenthe nou echt als iets voor jullie? Klik dan door naar de website om je verblijf te boeken!
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Familieplezier op de Veluwe

Familieplezier op de Veluwe

De natuur is er prachtig, maar wist je dat er nog zó veel meer leuks te doen is in deze mooie regio? Lees hier waarom een vakantie met kinderen op de Veluwe een héél goed idee is!

Bekijk de tips