Originele vakantiefoto's

1 december 2020
Tijdens een vakantie met je gezin maak je vast heel veel foto's om later nog eens mee na te genieten. Met deze optische illusies breng je leuke grapjes aan in je foto's!
Optische illusies in je vakantiefoto's
Tijdens je vakantie aan de kust kun je leuk werken met diepte, om zo optische illusies in je vakantiefoto's aan te brengen. Natuurlijk kun je ook vanaf je kampeerplek of in de tuin van je vakantiehuisje lekker aan de slag, maak het zo gek als je kunt verzinnen! Wij geven je vast wat inspiratie!

Haring happen, maar dan anders!

Door een kind verweg te plaatsen en een ander juist dichtbij, kun je spelen met diepte. Zo kun je laten lijken of een van hen de ander als klein object vasthoudt.Pas jij in een strandemmertje?

Probeer anders eens je kind te vangen in een strandemmertje. Lukt je nooit zou je zeggen...! Maar met een camera en een paar vrolijke kinderen kun je een heel eind komen.Kun jij je eigen hoofd onder je arm meenemen?

Ok, deze is niet eenvoudig en voorop staat dat je kinderen het vooral heel graag moeten willen. Bij mij was dat het geval. Zij vonden dit leuker dan ik ;) Gebruik een handdoek, die je over het gezicht doet, voordat je het zand gaat strooien. Zorg dat alles klaar is en de camera op scherp staat .... let wel: haast is geboden! Enne, lijkt me beetje overbodig om te zeggen dat dit vooral geschikt is voor oudere kinderen en volwassenen, misschien wil papa wel model staan :-)
Gigantische fles

Het strand is een leuke plek om je uit te leven met dit soort gezichtsbedrog. Je hebt hier lekker de ruimte. Hieronder twee voorbeelden wat je kunt doen met een fles.... waaaaaaaaahhh......Lukt het die reuze fles om de jongen te vangen?Vang een reuzenrad!

Is er een groot object in de verte, dan is een gekke foto gauw genoeg gemaakt. Zo kun je zelf iets vangen, in plaats van gevangen worden! Vang bijvoorbeeld eens een reuzenrad of til een toren met één hand op...Spierballen.....!Waterval uit mijn flesje

Op vakantie maak je altijd net even meer foto's dan anders, althans de meeste mensen. Je hebt meer tijd, bent op een andere plek en ziet ook vaak andere dingen. Probeer ook eens anders te kijken! Zo kun je je eigen waterval maken, of toch niet...Til de Eiffeltoren op

De toren van Pisa en de Eiffeltoren doen het ook altijd goed voor dit soort foto-momentjes. Hoe groot de Eiffeltoren ook is, op deze foto lijkt het toch of je 'm op kunt pakken, niet?Mama mag ik de zon meenemen?

Dit is wel de meest bekende denk ik. De zon pakken, het kan... met een camera! Je kunt de zon ook op je hand leggen, tussen je vingers pakken of opeten. Met een ondergaande zon kun je heerlijk spelen.

Wow, mijn voeten zijn gegroeid mama!

Je hoeft niet altijd een object in de verte te gebruiken. Je kunt er ook voor kiezen om juist een voorwerp dichtbij te plaatsen. Zo kun je jezelf juist klein maken :-)Wil je jouw voorbeelden graag delen?

Dit leuke blog is gemaakt door onze Kidsproof collega Maud, bedoeld om ideëen op te doen waar je zelf mee aan de slag kunt. Wij zijn heel benieuwd of jullie meer van dit soort grapjes weten te verzinnen! Lijkt het je leuk jouw foto in dit blog te zien staan? Mail de foto naar redactie@kidsproofvakantie.nl Zet er meteen bij of wij je foto mogen gebruiken om deze blog mee aan te vullen. Wie weet gebruiken we jouw voorbeeld!

Veel plezier!


Kidsproofvakantie.nl biedt ouders inspiratie voor een vakantie of weekendje weg in Nederland. Je vindt er de leukste familiecampings, kindvriendelijke vakantieparken en kidsproof bungalowparken voor een lang weekend met Pasen, met Pinksteren, in de meivakantie, de zomervakantie, een weekje weg in de herfstvakantie of zomaar een weekendje weg met het gezin. Bekijk ook eens de bijzondere overnachtingsplekken, de vakantieparken aan de kust, fijne vakantie adressen aan het water, boerderijen waar je kunt logeren bij de boer, de mooiste natuurhuisjes, kinderhotels in de grote steden en overnachtingsadressen vlakbij een pretpark of dierentuin.