Vakantie met kinderen in Maastricht!

22 juni 2022
Stedentrip, weekendje weg of vakantie met kinderen in Maastricht? Bezoek dan deze gezellige restaurantjes, bijzondere winkels, avontuurlijke grotten en toffe speeltuinen voor een heerlijk dagje (of meer!) uit in deze Zuid-Limburgse stad. Natuurlijk vertellen we je ook waar in Maastricht je met kinderen leuk kunt overnachten.
Dagje Zuid-Limburg / Maastricht
Zijn jullie als gezin op vakantie of met kinderen op stedentrip in Maastricht? Gebruik dan deze tips van Kidsproof Zuid-Limburg om de leukste kindvriendelijke restaurants en uitjes niet te missen! Natuurlijk laten we je ook weten welke hotels in Maastricht of welk vakantiepark met vakantiehuisjes in Maastricht het leukst zijn om met kinderen te boeken. 

Kidsproof ontbijt in Maastricht

Begin de dag in hartje Maastricht met een ontbijtje in het Familycafé van Kids Conceptstore Confetti. Terwijl jij geniet van één van de heerlijke ontbijtgerechten vermaken de kinderen zich in de uitdagende speelhoek. Met een goedgevulde maag mag een kijkje in de winkel daarna niet ontbreken. De conceptstore verkoopt unieke producten, van babykleding tot handgemaakte hebbedingetjes.


Cultuur voor kids in Maastricht

De volgende stop is Centre Cerámique: hét culturele centrum van Maastricht! Je vindt hier een grote bibliotheek, maar er zijn ook vaak bijzondere voorstellingen waar je je ogen uitkijkt. Voor de kinderen zijn er vrolijke voorleesuurtjes en toffe workshops. Zeker de moeite waard!


Koffie en taart in Maastricht

Koffietijd! Coffeelovers de Annex zit vlak naast Centre Cerámique en serveert dampende kopjes koffie voor de echte koffieliefhebber. Met één van de heerlijk gebakjes voor hun neus willen de kids hier vast niet van tafel, maar voor de echte energiebommetjes is er een fijne speelhoek.


Het Bonnefantenmuseum met kinderen

Na de koffie staat een bezoekje aan het Bonnefantenmuseum gepland. In dit museum ontdekken jullie alles over markante kunstgeschiedenissen op een speelse manier. Ga op pad met het Bonnefanten Kunst Kijk Doe Boekje of met de Klopjacht Kids Audiotour!


Natuur in Maastricht?

Óf zijn jouw kids nieuwsgierig naar de dieren en natuur in Limburg. Tijdens een bezoek aan het Natuurhistorisch Museum Maastricht worden kinderen omgetoverd tot echte onderzoekertjes en boswachtertjes. De kinderactiviteiten die het museum aanbiedt zijn ook een echte aanrader!


Lunch met kids in Maastricht

Met knorrende magen wandelen jullie ’s middags de Brandweerkantine in. Twintig jaar geleden reden de brandweerauto’s hier nog met gillende sirenes de deur uit, maar nu is het omgetoverd in een uniek restaurant. Ook hier hoeven de kinderen zich niet te vervelen met de spelletjes uit de kinderhoek.


Maastricht vanaf het water

Na de lunch gaan jullie een hele andere kant van Maastricht ontdekken: met het hele gezin op een bijzondere rondvaart. Een boottocht doet het altijd goed bij kinderen én je ziet onwijs veel van de omgeving. Bij Rederij Stiphout kun je kiezen uit verschillende rondvaarten, elk met een uniek thema.


Citytour Maastricht met kinderen

Wat is Maastricht toch mooi en wat is er veel te zien! Je komt al snel tijd te kort… Gelukkig kun je met de City Tour in 45 minuten de leukste plekjes van Maastricht bekijken. Hoe? Nou, met een echte gele Amerikaanse schoolbus. Hoe stoer is dat!


De grotten van Maastricht

Valt het weer tegen? Dan schuilen jullie toch gewoon ondergronds! Bij Maastricht Underground kun je met het gezin mee met een spannende grottocht. Dat is pas een bijzondere manier om Maastricht te bekijken!

Speeltuinen in Maastricht

Laat je de kinderen liever een middagje spelen, terwijl jij van het zonnetje geniet? In Maastricht vind je meerdere gezellige speeltuinen. In Speeltuin Fort Willem kunnen de kids zwemmen, spelen, schommelen en van de kabelbaan! De prachtige natuurspeeltuin De Mergelhoof is een oase van rust aan de rand van Maastricht. Of pak het groter aan en bezoek Speeltuin Heer, een speeltuin van maar liefst 5000m2!


Kidsproof restaurant in Maastricht

Na een dag vol ontdekkingen in, om en ónder Maastricht is het tijd voor een gezellig familiediner. Het Belgische restaurant Witloof serveert verrukkelijk eten, bereid volgens oude familierecepten. Dat is klinkt toch als een heerlijk einde van een dagje Maastricht!

Met kinderen overnachten in Maastricht

Een rustig en gezinsvriendelijk vakantiepark is EuroParcs Poort van Maastricht. Het park is niet groot, fijn overzichtelijk, en toch van alle gemakken en faciliteiten, zoals binnen- en buitenzwembad en animatieteam, voorzien. Je kunt er kamperen of een mooie accommodatie huren.

In een hippe wijk vlakbij het centrum van Maastricht ligt een leuk, hip hostel: The Green Elephant. Naast gedeelde kamers zijn ook frisse, mooie familiekamers. Het hostel wil graag bijdragen aan een fitte, groene en gezonde wereld. Wil jij dat ook? Dan is dit jullie 'place to be' tijdens een stedentrip in Maastricht!

Vlakbij het Centraal Station van Maastricht ligt Kaboom Hotel Maastricht. Het hotel heeft 79 betaalbare en comfortabele kamers, van twee-persoons kamers tot vier-persoons kamers in verschillende soorten en maten. Er zijn zelfs kamers met vier-persoons stapelbed!

Op 10 minuten fietsen van het gezellige Maastrichtse stadscentrum ligt resort Dormio Maastricht, een resort met de prachtigste woningen. Herenhuizen, hofmeesterswoningen, koopliedenhuizen en meer. Met kinderen zul je waarschijnlijk kiezen voor een verblijf in het kidskwartier. Het Kidskwartier is een apart gedeelte in het resort dat volledig is ingericht voor ouders met (jonge) kinderen. 


Op Kidsproofvakantie.nl vind je nog veel meer luxe campings en kindvriendelijke vakantieparken waar je een staanplaats voor je tent of camper, een safaritent, een caravan, chalet of vakantiehuisje kunt huren. Vaak verzorgt een animatieteam hier een mooi recreatieprogramma, zijn er binnen- en buitenzwembaden, grote speeltuinen en is er een restaurant, snackbar én supermarkt op het terrein.


Weekendje weg of op vakantie met kinderen in Nederland? Bekijk ook eens de 
bijzondere overnachtingsplekken, de vakantieparken aan de kustfijne vakantie adressen aan het water, boerderijen waar je kunt logeren bij de boer, de mooiste natuurhuisjeskinderhotels in de grote steden en overnachtingsadressen vlakbij een pretpark of dierentuin.
Naar de website