Weekendje Rotterdam

15 oktober 2020
Een weekendje weg met je kids naar het bruisende Rotterdam wordt een weekend om nooit te vergeten met deze leuke tips!
Weekend Rotterdam met kinderen
Rotterdam is een voor Nederlandse begrippen grote stad met in elke wijk wel iets leuks te doen. Kidsproof Rotterdam beschreef per wijk wat de leukste Kidsproof plekken zijn. Natuurlijk noemen we ook een paar heel bijzondere, kidsproof overnachtingstips. lees mee en verheug je vast op jullie weekendje weg in deze gave stad!

Ontdek Rotterdam centrum

In Rotterdam is zoveel leuks voor kinderen dat het helpt als je van tevoren keuzes maakt. In het centrum kun je eindeloos shoppen op de lijnbaan en in de Koopgoot, maar binnen een straal van nog geen kilometer is er heel veel leuks om met kinderen te doen. Kidsproof Rotterdam maakte een leuke  route met ‘12 x kidsproof-tips in Rotterdam Centrum’. Lees 'm hier!   Over water naar Kop van Zuid en Katendrecht 

Vanuit het centrum kun je met een watertaxi de Maas oversteken naar de Kop van Zuid. Met de metro kun je onder de Maas door en op een mooie dag kun je ook wandelen via de Erasmusbrug (niet voor kleine beentjes ;). Aan de overkant van het water ligt het SS Rotterdam, een heus stoomschip met terras en zwembad. De speciale kinderrondleiding Uitwaaien en Zwaaien is superleuk!

Ook vind je hier de kindvriendelijke foodhotspots De Foodhallen, Hotel New York én (over het bruggetje naast HNY) de Fenix Food Factory. Vanaf dit laatste adresje loop je Katendrecht in, een wijk die de afgelopen jaren helemaal in opkomst is. Speeltuinvereniging Katendrecht ligt vlak naast het SS Rotterdam en is een besloten speeltuin, je betaalt er 1 euro entree en dan kunnen de kids er uren spelen! 

Een bezoek meer dan waard; Centraal Station en Miniworld 

Het Centraal Station is een opvallend gebouw, ook wel Station Kapsalon genoemd, vernoemd naar het aluminium bakje van dit comfort food. In het station vind je de StationsHuiskamer van de bibliotheek. Een plekje waar je even ontspannen kunt zitten en een (kinder)boekje kunt lezen.
Als je het station uitloopt aan de voorkant, loop dan naar rechts het Weena op. Aan je rechterhand kom je dan ‘Altijd in de buurt’ tegen. Een kindvriendelijke lunchplek waar je op de eerste verdieping in houten huisjes kunt zitten en beneden op klauterpodia. Schuin aan de overkant bevindt zich Speelcentrum Weena, een heerlijke speeltuin met gras, zand en water. Een stukje verder zit Miniworld Rotterdam: een miniatuurwereld waar je Rotterdam, de havens en nog veel meer in miniatuur kunt bekijken! 

Actief in en om Kralingen en de Kralingse Plas 

De wijk Kralingen ligt aan de rand van Rotterdam. Op een zomerse dag kun je er vanaf het strandje lekker zwemmen in de Kralingse Plas, maar ook een stukje wandelen langs het water (of steppen voor de kids) is er heerlijk. Aan de westkant zit bovendien Kinderboerderij De Kraal en klimpark Fun Forest.

Loop vanaf de Kralingse Plas via de Korte Kade naar de Oude Dijk. Op de Korte Kade zit Osteria Vicini, één van onze favoriete plekjes voor een lekker ijsje, een goede koffie, een heerlijke lunch of vers gemaakte pizza. Voor de kinderen is er een leuke speelhoek én volop ruimte om rond te banjeren. Een ander fijn adresje voor ontbijt, lunch of borrel is Juffrouw van Zanten op de Lusthofstraat. Aan de Oudedijk zit de stadsspeeltuin Oudedijk: ideaal voor als je kinderen het stadsbezoek even zat zijn, hier kunnen ze lekker spelen.  

Overnachten in Rotterdam met kinderen

SS Rotterdam

We noemden 'm al als uit-tip maar wist je dat je op het SS Rotterdam ook kunt slapen? Hartstikke bijzonder en kidsproof! Lees meer over overnachten op een stoomschip!

De Vreemde Vogel

De leukste en gekste ideeën zijn waarheid geworden op deze fantastische plek in Vlaardingen, onder de rook van Rotterdam. Je kunt hier in de meest bijzondere accommodaties kunt overnachten! Geniet na een dag in de drukke stad van buitenleven, lekker eten, drinken en spelen! Bekijk de gekke accommodaties waar je in kunt overnachten! 

Wikkelboat

Wikkelboats zijn tiny houseboats, multifunctioneel en duurzaam ingericht met comfortabele bedden, een badkamer, een keuken, buitenmeubilair én sommige zelfs met jacuzzi op het terras! Kindermeubilair is op aanvraag beschikbaar. 
Wijnhaven: Wijnhaven in 'The Red Apple Marina' ligt in hartje centrum op een steenworp afstand van trekpleisters als de Markthal, Witte Huis en Oude Haven.
Rijnhaven: De 5 Wikkelboats in de Rijnhaven liggen tussen de metropolische Kop van Zuid en het hippe Katendrecht. Een gezellige, levendige omgeving! Zoek hier een Wikkelboat die bij jouw wensen past.

Veel plezier bij het ontdekken van al deze en meer leuke plekjes in en om Rotterdam!