10x mooie natuurhuisjes

26 januari 2023
Even ontsnappen aan de drukte van de stad? Wij hebben de 10 leukste natuurhuisjes voor jullie op een rijtje gezet. Hier gaan jullie een heerlijke ontspannen vakantie midden in de natuur tegemoet!
BoerenBed Hoeve De Pippert
Buiten spelen, dieren spotten, even geen schermen maar wat meer tijd voor elkaar. Een verblijf in de natuur doet je goed! Pak de laarzen in en ga lekker met je kids de natuur in. Bij deze 10 natuurhuisjes in Nederland komen jullie helemaal tot rust!


1. Natuurhuisje bij het bos: vakantiehuis Op é Polle

Dit 4-persoons vakantiehuis ligt in het mooie natuurgebied Nationaal Park Weerribben-Wieden. Het is omringd door water en bos en het enige geluid dat jullie zullen horen zijn de vogeltjes die zingen. Er ligt speciaal voor jullie een Canadese kano klaar waarmee jullie heerlijk het water op kunnen. En vergeet de regenlaarzen niet mee te nemen om lekker door de modder te banjeren! Lees hier meer over vakantiehuis Op é Polle.



2. Natuurhuisje op Vakantiepark Zeumersehof

Dit toffe vakantiepark heeft voor jullie van alles te bieden. Met meerdere speeltuinen, verwarmde zwembaden én een animatieteam houdt het speelplezier niet op. Huur een gaaf houten natuurhuisje, omringd door bomen, en geniet van jullie vakantie in de natuur. Lees hier meer over vakantiepark Zeumersehof.



3. Vogels spotten bij natuurhuisje 'Specht' in Drenthe

Ga op vogelspot-tocht in de bossen die dit schattige vakantiehuisje in Slecht, Drenthe, omringen. Je kunt hier slapen in een bedstee, genieten in de hottub, chillen in het ligbad of zonnen in de tuin met terras. Lees hier meer over vakantiehuis Specht.



4. Natuurhuisje op vakantiepark De Wije Werelt 

Dit luxe vakantiepark heeft alles wat jullie zoeken. Het ligt midden op de Veluwe en in de bossen van Otterlo naast Nationaal Park De Hoge Veluwe. Wandel zo de bossen in of loop naar zandverstuiving Het Mosselsche Zand. Voor de kids zijn er op het park meerdere speeltuinen, zwembaden een kinderboerderij én een kindertheater. Lees hier meer over vakantiepark De Wije Werelt.



5. Natuurhuisje op vakantiepark Beekbergen

Midden op de Veluwe ligt het gezellige Europarcs Beekbergen. Helemaal omringd door natuur, waar jullie met z'n allen lekker tot rust kunnen komen. Als je zin hebt in vertier ben je zó in het centrum van Apeldoorn en daarna geniet je weer van de natuur tussen de hertjes en zwijnen in Nationaal Park de Hoge Veluwe. Er is op dit vakantiepark van alles te doen, zoals een duik nemen in het binnenzwembad, knutselen, spelletjes spelen met het animatieteam (in de vakanties) & spelen op de speeltoestellen en airtrampolines die verspreid staan over het hele park. Lees hier meer over vakantiepark Beekbergen.



6. Wilde dieren spotten bij natuurhuisje 'Kijk uit'

Kom oog in oog te staan met wilde zwijnen, edelherten en reeën die dit vakantiehuis omringen. Midden in het bos ligt 6-persoons vakantiehuis 'Kijk uit'. Om bij dit mooie vakantiehuis te komen moet je eerst een stuk door het Leuvenumse bos lopen. Daar, op een open plek, zie je opeens dit pareltje. Hebben jullie na een paar dagen natuurbeleving ook zin in wat actie? Attractiepark Walibi Holland ligt op maar 17 kilometer van Nunspeet! Lees hier meer over vakantiehuis Kijk uit.



7. Natuurhuisje op natuurcamping de Duiventoren

Huur een vakantiehuisje, een houten tent, een yurt of zet zelf een tentje; deze natuurcamping biedt het allemaal. Op de camping zijn verschillende boerderijdieren te vinden, maar ook een fruitboomgaard en een moestuin. Ga overdag lekker op pad en geniet 's avonds van een kampvuurtje op het terrein. Lees hier meer over natuurcamping De Duiventoren.



8. Natuurhuisje Twee Lindes in Ugchelen

Dit 5-persoons vakantiehuis staat midden in het leefgebied van de reeën, wilde zwijnen en edelherten. Word wakker door het ruizen van de bomen en het zingen van de vogeltjes. Overdag zijn er in de omgeving genoeg leuke activiteiten te doen en voor 's avonds wacht de hottub naast het huis op jullie. Lees hier meer over vakantiehuis Twee Lindes.



9. Kom helpen op de boerderij; Hoeve De Pippert

Elke avond kalfjes voeren, een kijkje nemen in de knuffelschuur, geiten verzorgen, katten aaien en 's avonds bij het kampvuur spannende verhalen vertellen. Huur éen van de tien gezellige 6-persoons tenthuisjes. De kids leren van alles van de boer terwijl jij een rondje loopt door het boerderijwinkeltje met zelfgemaakte kaas, kalfsvlees en verse melk. 's Avonds is het tijd om op houtvuur te gaan koken en het tenthuisje te verlichten met kaarslicht. Dat klinkt als een geslaagde vakantie! Lees hier meer over BoerenBed Hoeve De Pippert



10. Heerlijk vakantiehuis in de polder; Huize Nuis

Midden tussen de weilanden vind je vakantieboerderij Huize Nuis. Om het huis heen zijn verschillende dieren te vinden die wel van wat aandacht houden; alpaca´s, geiten, schapen, pony’s, konijnen en eenden. Ze worden elke dag gevoerd en de kids mogen daar nog wel eens bij helpen. Wie weet verdienen ze aan het einde van de vakantie wel een heus 'boerenhulp diploma'! Bij de boerderij kunnen jullie kano’s en fietsen huren. Voor de deur is de Beemster Ringvaart, waar heerlijk in gezwommen kan worden. In de zomermaanden is de theetuin naast de boerderij, waar je heerlijk kunt genieten van een theetje en een gebakje, ook open. Lees hier meer over vakantieboerderij Huize Nuis.




Van vogels en wilde dieren spotten tot knuffelen met boerderijdieren, alles kan bij deze 10 leuke natuurhuisjes. We hopen dat jullie lekker tot rust gaan komen midden in de natuur en vooral natuurlijk gaan genieten. Fijne vakantie!

Op vakantie of een weekendje weg met kinderen in Nederland? Bekijk ook eens de bijzondere overnachtingsplekken, meer vakantieparken aan de kust, fijne vakantie adressen aan het water, boerderijen waar je kunt logeren bij de boer, de mooiste natuurhuisjes, familiehotels in de grote steden en overnachtingsadressen vlakbij een pretpark of dierentuin op Kidsproofvakantie.nl!