Rolstoeltoegankelijke vakantiehuisjes

11 november 2022
Een vakantie moet onbezorgd zijn. Wanneer iemand in je gezin afhankelijk is van een rolstoel wil je je dus geen zorgen maken over de toegankelijkheid van een vakantiehuis. Wij vonden deze aangepaste, rolstoelvriendelijke vakantiewoningen op leuke, kindvriendelijke vakantieparken en campings in Nederland!
Foto: Center Parcs Zandvoort
Wanneer iemand in jullie gezin afhankelijk is van een rolstoel is het belangrijk dat een vakantiehuisje toegankelijk is voor deze rolstoel. Wij zochten en vonden deze leuke, aangepaste vakantiehuisjes op kindvriendelijke, Nederlandse vakantieparken en campings. Rolstoelvriendelijke campings en vakantieparken die ook écht leuk zijn voor een vakantie of weekend weg met kinderen!


1. Zorgbungalow op Villapark Eureka

Bosvillapark Eureka is er voor iedereen: van mindervaliden tot mensen die net dat beetje extra zorg nodig hebben. De luxe 5-sterren zorgbungalows zijn volledig aangepast en toegankelijk. In samenwerking met thuiszorgorganisatie Veertienrond biedt Eureka uitgebreide zorgfaciliteiten. En als kers op de taart: ze zijn het allereerste vakantiepark in Nederland met het NBAV-keurmerk voor aangepaste vakanties! Lees meer over Villapark Eureka in Twente



2. Toegankelijke bungalow op Camping Strand 49

In Sint Maartenszee, op maar 3 kilometer van het Noordzeestrand, ligt deze luxe camping. Het strand is voor mindervaliden per auto bereikbaar, je kunt dan gratis parkeren aan het strand. De camping heeft een strandbungalow die speciaal is ontworpen voor minder validen. De woonkamer is ruim opgezet. De slaapkamer is gemakkelijk toegankelijk voor rolstoelen en de badkamer en de keuken zijn volledig aangepast. De woonkamer is functioneel ingedeeld met een in hoogte verstelbare tafel. Lees meer over Strand49.


3. ITS Keurmerk voor Camping de Ruimte

Camping De Ruimte is bij uitstek geschikt voor mensen met een beperking. Alle gebouwen, ook het restaurant, zijn toegankelijk en zijn voorzien van het ITS-symbool. De camping heeft vier aangepaste badkamers, twee daarvan beschikken over een douchestretcher. In 2017 zijn alle paden vernieuwd en rolstoeltoegankelijk gemaakt.

Aan het Drontermeer staat een gehandicapten-vissteiger waar jullie op tandems en met een electrische rolstoelbakfiets van de camping heen kunnen.

Ook in de keuze van de speeltoestellen is rekening gehouden met beperkingen. Er is een ligschommel, een hangmatschommel, een rolstoelwip, een aangepaste sjoelbak en er staan zandtafels bij de zandbakken. Het speelbad is volledig rolstoeltoegankelijk en staat er een watertafel. Het recreatieteam houdt natuurlijk rekening met ieders mogelijkheden en beperkingen, zodat niemand aan de kant hoeft te staan. Lees meer over Camping de Ruimte

Aangepaste accomodaties bij Camping de Ruimte

De Ruimte Lodges en de kampeerbungalows (tenthuisjes) zijn rolstoeltoegankelijk. Beide accomodaties zijn voorzien van een houten vloer. Ook kan er in beide accomodaties een hoog-laag bed geplaatst worden, tilliften of andere hulpmiddelen kunnen op de camping worden afgeleverd.

4. Aangepast sanitair en toegankelijke vakantievilla's op de Paardekreek 

Wanneer je graag komt kamperen met een caravan of tent kun je op de camping van de Paardekreek gebruik maken van meerdere sanitairgebouwen die voorzieningen hebben voor mindervaliden. Liever een aangepaste vakantiewoning huren? Lodge Lepelaar is toegankelijk voor rolstoelgebruikers door de oprijplank die aan de buitenzijde van de lodge ligt. De inrichting en het sanitair is afgestemd op rolstoelgebruik. Er is ook een aangepaste villa, die beschikt over een extra grote slaapkamer op de beneden verdieping en aangepast sanitair.

Op de Paardekreek is veel mogelijk op het gebied van hulp en hulmiddelen. Een wijkverpleegkundige woonachtig nabij de camping kan hierin adviseren. Lees meer over de Paardekreek.

TIP: De Paardekreek is aangesloten bij Ardoer Campings. Ardoer heeft toegankelijkheid hoog in het vaandel staan, veel van de bij hen aangesloten campings bieden aangepaste woningen of kampeerfaciliteiten die toegankelijk zijn voor gasten met een rolstoel. 

5. Aangepast chalet bij Camping 't Weergors

Camping 't Weergors is een echt familiebedrijf en bestaat al bijna 60 jaar. Vader, moeder, zoon en dochter Riedijk runnen deze familiecamping in Hellevoetsluis met veel passie en enthousiasme. De camping ligt in een gebied waar je zowel brede zandstranden, unieke natuurgebieden als historische havens vindt. Er zijn zoveel mogelijkheden voor leuke dagjes uit! Bezoek verschillende musea, ga op avontuur in Belevenispark Historyland, ga naar het 'Piratenstrandje', ontdek wilde natuur en ga op zoek naar fossielen op het Maasvlaktestrand! 

't Weergors heeft een prachtige rolstoelvriendelijke chalet met 5 slaapplaatsen. Het chalet is uitgerust met rolstoelopritten bij ingang en veranda, een toilet met steun en douche met stoel en rolstoeltoegang tot badkamer en slaapkamers. Lees meer over 't Weergors


6. Aangepaste vakantiecottage in Zandvoort

Center Parcs vindt het belangrijk dat ook rolstoelgebruikers zorgeloos kunnen genieten van een vakantie. Daarom zorgen zij ervoor dat de wegen en paden in het park goed toegankelijk zijn voor rolstoelen. Lekker zwemmen met z’n allen? Tuurlijk! Subtropisch zwemparadijs Aqua Mundo is ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers (maar een rolstoelglijbaan moeten ze nog uitvinden…) Ook in de restaurantsin de Market Dome en de wc’s heb je met een rolstoel alle ruimte. Op Center Parcs Zandvoort is een mooie rolstoelvriendelijke premium cottage voor 6 personen. Deze vakantiewoning is aangepast aan het gebruik van een rolstoel. Lees meer over Center Parcs Zandvoort 


7. Europarcs Zuiderzee; vakantiehuizen voor minder validen aan het water 

Bij EuroParcs Zuiderzee vind je luxe mindervaliden vakantiehuizen voor maximaal 6 personen. Er is ook zelfs een aangepaste wellness bungalow met sauna, sunshower of jacuzzi. Alle rolstoelvriendelijke vakantiehuizen hebben een slaap- en badkamer op de begane grond, waarbij de badkamer is voorzien van een douchestoel en beugels bij het toilet. Ook de keuken is aangepast en rolstoelvriendelijk. Het huis heeft extra brede deuren en er zijn twee parkeerplaatsen bij de woning. Het vakantiepark ligt pal aan het water, het is dan ook erg fijn dat de aanlegsteiger eenvoudig te bereiken is zodat iedereen kan genieten van de vakantie aan het Veluwemeer! Lees meer over Europarcs Zuiderzee 



8. Rolstoel-aangepast 4- of 8 Persoons vakantiehuis op Vakantiepark Molenwaard 

Midden in het Groene Hart, vlakbij Avonturenboerderij Molenwaard, ligt dit kindvriendelijke, oer-Hollandse vakantiepark. Tijdens een dagje uit naar Avonturenboerderij Molenwaard (10 minuten van het vakantiepark) ontdek je alles over het boerderijleven; van oude ambachten tot tractor rijden! Leer hoe je een koe melkt, ga bootje varen, pony rijden of verdwalen in het wilgendoolhof. Ook hier kom je Fien en Teun tegen. Toegang tot dit park is inbegrepen bij je verblijf op het vakantiepark! In het Polderpaspoort dat kinderen tijdens een vakantie bij Vakantiepark Molenwaard krijgen staan andere superleuke dagje uit-tips in de omgeving. UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk, Nationaal Park De Biesbosch, de Hollandse Waterlinie en vele steden in de buurt zijn het bezoeken waard.

Rolstoelvriendelijk vakantiehuis 'Hooimijt'

Vakantiepark Molenwaard beschikt over drie Hooimijten, met ieder twee appartementen. Deze appartementen kunnen aaneengeschakeld worden tot één groot rolstoeltoegankelijk appartement. Het terras van de Hooimijt is volledig rolstoelvriendelijk aangelegd. Rondom staat een hekwerk, waardoor de jonge gasten veilig in de tuin kunnen spelen. Daarbij is het appartement nog voorzien van een eigen parkeerplaats, direct naast de Hooimijt. Lees meer over Vakantiepark Molenwaard




TIP:
Ken jij de website Kidsproofplus.nl al? Deze site staat vol leuke uitjes voor gezinnen en kinderen mét of zonder beperking! 


Op vakantie of een weekendje weg met kinderen in Nederland? Bekijk ook eens de bijzondere overnachtingsplekken, meer vakantieparken aan de kust, fijne vakantie adressen aan het water, boerderijen waar je kunt logeren bij de boer, de mooiste natuurhuisjes, familiehotels in de grote steden en overnachtingsadressen vlakbij een pretpark of dierentuin op Kidsproofvakantie.nl!