8x duurzaam op vakantie - Campings met Green Key keurmerk

28 januari 2022
Op vakantie gaan in eigen land is een duurzamere keus dan naar het buitenland gaan. Hechten jullie veel waarde aan duurzaamhied? Dan wil je misschien overnachten op een camping met een Green Key keurmerk. We hebben een aantal hele mooie voor je op een rij gezet en vertellen je over hun duurzame aanpak.
Speeltuin op Camping de Lakens

Over Green Key

Green Key is een internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche. Campings met dit keurmerk doen er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat dit ten koste gaat van comfort. Denk aan regels voor maatschapelijke betrokkenheid, water, reiniging en afval, bouwen, mobilitieit en eten en drinken. Lees meer over Green Key


1. Duurzame Camping De Nollen in Callantsoog

Noord-Holland
Op Camping De Nollen kun je genieten van een vakantie vlakbij het strand, binnen tien minuten fiets je naar het Noord-Hollandse strand. Op de camping kunnen kinderen zich vermaken in de speeltuin, op het basketbal- en beachvolleybalveld, bij de dieren, op een skelter of tijdens de verschillende activiteiten. En goed te weten; je kunt er heerlijk eten in een sfeervol horeca paviljoen!

Duurzaam
De Nollen is vanaf 1 juli 2021 GreenKey-gecertificeerd. De receptie en warenmarkt zitten in een modern en duurzaam gebouw van hout. Het zonnepark met 180 zonnepanelen voorziet de camping van stroom en in twee toiletgebouwen worden toiletten doorgespoeld met opgepompt oppervlaktewater. Verder is Camping De Nollen een erkend leerbedrijf, worden er sportevenementen gesponsord en is de camping toegankelijk voor mindervaliden. Lees meer over de duurzame aanpak van Camping de Nollen


2. Camping Geversduin in Castricum- Gouden Green Key!

Noord-Holland
Deze camping ligt op twaalf autominuten van het strand, en je kunt hier overnachten in een supergaaf boomhuis! Kinderen kunnen zich vermaken in de (overdekte) speelplaatsen, op het sportveld of bij de vele activiteiten die worden georganiseerd. Als gezin kun je er ook van alles doen, denk bijvoorbeeld aan korvissen en excursies met de boswachter.

Duurzaam
Alle inspanningen op het gebied van natuurbehoud en duurzaamheid op deze camping werden beloond met een gouden Green Key! Op Camping Geversduin vind je geen gekleurde wipkip, wel natuurlijke speelplaatsen. Er wordt zo veel mogelijk hergebruikt, van bankjes tot klimmuurtjes. De boomhuizen waar je in kunt verblijven zijn gemaakt van onbehandeld hout, afkomstig uit beheerde FSC-bossen en geïsoleerd met 100% recyclebaar minerale wol. Sanitairgebouwen zijn waterbesparend en worden gereinigd met biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen. Je kunt hier ook je elektrische auto opladen. Lees meer over de duurzame aanpak van Camping Geversduin


3. Duurzaam Kampeerterrein Stortemelk op Vlieland

Friesland
Op Vlieland vind je, slechts 1 duinenrij verwijderd van het strand, het duurzame kampeerterrein Stortemelk met kindertheater en speeltuinen. Je kunt een tent meenemen of verblijven in een van de mooie duinhuisjes, boshuisjes of huurtenten. Geniet van het waddenleven!

Duurzaam
Kampeerterrein Stortemelk heeft al jaren het gouden, dus hoogste label van Green Key. Je vind hier zonnepanelen en zonnecollectoren op gebouwen, 'warmte terugwin'-installaties in toiletgebouwen en een 'grijswater-circuit'. De boshuisjes zijn goed geïsoleerd en hebben elektrische kookplaten en een geavanceerd CO2-ventilatiesysteem om warmteverlies tegen te gaan. Meer acties voor duurzaamheid van kampeerterrein Stortemelk lees je hier


4. Duurzame Camping de Lakens in Bloemendaal aan Zee

Noord-Holland
Midden in Nationaal Park Zuid-Kennemerland ligt Camping de Lakens, ook een ideale plek voor een vakantie aan zee: binnen 100 stappen sta je op het strand van Bloemendaal! Ouders kunnen chillen in de sauna, de Zen Zone of tijdens een sportles terwijl kinderen zich vermaken in speeltuinen of met het recreatieteam. Ook hier kun je met je eigen tent terrecht of iets huren, wat dacht je van een Beachbus!

Duurzaam
Ook Camping de Lakens heeft de hoogste erkenning van Green Key. Medewerkers rijden hier rond op fietsen of elektrokarren en bezoekers kunnen hun elektrische auto of fiets opladen. In de sanitairgebouwen zijn de kranen en douchekoppen waterbesparend, de schoonmaakmiddelen zijn biologisch afbreekbaar en afval wordt gescheiden. De verlichting op de camping werkt op bewegingssensoren, de waterspeeltoestellen maken gebruik van grondwater en het hout komt van FSC-bossen. Lees meer over duurzaamheid op Camping de Lakens 


5. Zandpaviljoen met gouden Green Key- Pier 7 in Vlissingen

Zeeland
Ook nummer vijf is bij het strand, of nee, OP het strand! In de Beachrooms van Pier 7 kun je met het hele gezin genieten van het strand bij de voordeur. Een ideaal verblijf voor bijvoorbeeld een lang weekend met het plan de hele dag te zwemmen in zee. De twee Family Beachrooms hebben tweepersoons slaapkamers en een slaapbank in de woonkamer. Om de hoek zit het restaurant van Pier 7 en de boulevard van Vlissingen.

Duurzaam
Ook Pier 7 heeft het gouden keurmerk van Green Key ontvangen en werd uitgeroepen tot meest duurzame Strandpaviljoen van Nederland in 2019. Door automatisering wordt energie van verlichting en verwarming bespaart en op de menukaart staat een lange lijst van veganistische gerechten. Lees meer over duurzaam slapen op het strand


6. Vakantiepark met duurzame huisjes De Wije Werelt in Otterlo

Gelderland
Voor vakantiegangers die liever naar een bosrijk gebied gaan hebben we EuroParcs De Wije Werelt op het lijstje gezet. Op het park vind je een buitenzwembad, (overdekte) speeltuinen en animatie. Ook kun je fietsen huren en van de omgeving genieten. Je fietst bijvoorbeeld binnen een kwartier naar Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Je kunt verblijven in je eigen caravan of bijvoorbeeld slapen in een boomhut!

Duurzaam
EuroParcs De Wije Werelt gaat zuinig om met energie en water, maakt gebruik van milieuvriendelijke schoonmaakproducten en produceert zo min mogelijk afval. Er wordt op het park gerecycled, afval gescheiden en samengewerkt met goede doelen, natuurorganisaties en lokale partijen. Ook is De Wije Werelt gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer! Alle huurwoningen voldoen aan de Green Key voorwaarden.  Lees meer over de duurzame aanpak van EuroParcs De Wije Werelt7. Oog voor milieu op Camping De Pampel op de Veluwe

Gelderland
Veluwecamping De Pampel ligt op één van de mooiste plekjes op de Veluwe; aan de rand van Hoenderloo, midden in de bossen, maar ook dichtbij steden als Apeldoorn en Arnhem. De ligging en daarnaast de vele faciliteiten op dit kindvriendelijke vakantiepark maken dit een ideale camping voor een vakantie op de Veluwe met het gezin!

Duurzaam
Als vakantiepark in een prachtig natuurgebied als de Veluwe kun je volgens De Pampel niet anders dan bewust bezig zijn met de leefomgeving. Daarom zijn er verschillende maatregelen getroffen op het gebied van zuinigheid met energie en water die tot een gouden Green Key keurmerk hebben geleid. 8. Green Key keurmerk op Camping RCN de Jagerstee op de Veluwe

Camping
Aan de rand van de Veluwe ligt de prachtige, groene camping RCN de Jagerstee. Huur een kampeerplek midden in de bossen en geniet van alle faciliteiten die deze camping biedt. Verken de omgeving op de mountainbike of ga op wildspottocht. Dit belooft een fantastische vakantie te worden!

Duurzaam
Camping RCN de Jagerstee denkt aan groen! Ze hebben zonnepanelen, de speelvoorzieningen zijn gemaakt van duurzaam materiaal, ze verkopen zo veel mogelijk biologisch & fairtrade producten, de sanitairgebouwen zijn duurzaam en nog veel meer. Zo blijven ze investeren in een duurzame toekomst voor hun gasten. Lees hier meer over Camping RCN de Jagerstee.Wij wensen je een duurzame vakantie vol plezier!


Op Kidsproofvakantie.nl vind je nog veel meer luxe campings en kindvriendelijke vakantieparken waar je een staanplaats voor je tent of camper, een safaritent, een caravan, chalet of vakantiehuisje kunt huren. Vaak verzorgt een animatieteam hier een mooi recreatieprogramma, zijn er binnen- en buitenzwembaden, grote speeltuinen en is er een restaurant, snackbar én supermarkt op het terrein.

Weekendje weg of op vakantie met kinderen in Nederland? Bekijk ook eens de 
bijzondere overnachtingsplekken, de vakantieparken aan de kustfijne vakantie adressen aan het water, boerderijen waar je kunt logeren bij de boer, de mooiste natuurhuisjeskinderhotels in de grote steden en overnachtingsadressen vlakbij een pretpark of dierentuin.