Zon Zee Strand - in de herfst!

1 november 2019
In de herfst een midweekje kamperen... in een tent... in Nederland. Wat hebben we genoten!
Normaal misschien niet het eerste waaraan je denkt in de herfstvakantie; een mini-vakantie in Nederland in een tent! Wij hadden behoefte aan tijd voor elkaar en heel veel ontspanning, en ons oog viel op de glamping accommodaties van Duynpark het Zwanenwater van Zon Zee Strand; lekker op loopafstand van de kust. Dat klonk als een perfecte plek voor ons!

Diverse lodges
Duynpark het Zwanenwater biedt verschillende mooie lodges. Sommige verscholen in een eigen duinpan, anderen met een fantastisch uitzicht over de weilanden. Wij kozen de BeachLodge; een mooie tent met een gezellige 2-persoons bedstee, een bedstee stapelbed voor de kinderen en op de eerste verdieping (jawel, een tent met 2 verdiepingen!) nog eens een kamer met 4 bedden.

Back to Basics blijkt lekker actief!
In de omschrijving stond dat deze tent verwarmd dient te worden door middel van een houtkachel, dat klinkt gezellig. Ik lees verder… dit hout mag je echter zelf gaan hakken. Het zweet breekt me een klein beetje uit bij het lezen hiervan. Uiteindelijk bleek deze activiteit één van de vele hoogtepunten te zijn (zeker ook voor de kinderen) van ons verblijf.


Elke zonnestraal werd meteen benut; loungen op de veranda of languit op die fijne terrasstoelen in ons voortuintje! 

Gastvrije ontvangst
Terwijl wij de auto uitlaadden en onze tent vol zetten met regenlaarsjes, gezelschapsspelletjes, ons jeu de boulespel en een paar tassen boodschappen werden we gastvrij welkom geheten door een al knapperend houtvuurtje in de tent, een flesje wijn (wat een warm welkom!) en het supervriendelijke personeel van de camping. We werden gewezen op de fiets (mooie degelijke fiets met krat) die wij konden gebruiken, op ons privé douchegebouw net naast de Lodge en op de voorraad hout (deels kant en klaar, deels dus door ons te hakken!). 


De meiden gingen meteen aan de slag; hout hakken was iedere dag weer een highlight! 

Gemak en vermaak binnen handbereik
Na het inrichten van de tent en het hakken van de eerste voorraad hout togen de kinderen naar de speeltuin en genoten wij van ons eerste wijntje op het terras. Leuk dat de tuintjes deels zijn afgeschermd, geeft een fijn gevoel van privacy! Het centrum van Callantsoog en het strand ligt op maar 10 minuten lopen van de camping en op slechts 7 minuten rijden ligt het attractiepark de Goudvis.


Instant ontspanning; na arbeid in de frisse lucht lekker borrelen op het terras of bij het knapperende vuurtje.

Spelen, meer hebben kinderen niet nodig
Na een nachtje slapen op heerlijke bedden spring ik op de fiets om bij de bakker verse croissants te halen. Eenmaal weer terug, zet ik thee in ons keukentje terwijl de kinderen ondertussen de tafel dekken voor het ontbijt. Na het ontbijt stel ik voor een spelletje te doen, maar daar hadden de jongedames geen zin in; die speeltuin met trampoline en uitkijktoren lonkten!


1 Van de 2 speeltuinen op de camping. Veel meer bleken de meiden niet nodig te hebben!

Missie geslaagd!
De dagen vlogen om met spelen in de speeltuin, spelletjes doen (binnen en buiten), lunchen in Callantsoog, wandelen in de duinen en op het strand en een bezoekje aan De Goudvis. We hebben op onze twee gaspitten verrassend lekker kunnen koken, maar hebben ook dankbaar gebruik gemaakt van de friettent en de restaurants die dichtbij de camping liggen. Ondanks de prima WiFi ontvangst in de lodge heb ik de verleiding van werken goed kunnen weerstaan. Deze hele week was meer dan geslaagd! We voelden ons vanaf het eerste moment volledig ontspannen en hebben echt weer even heerlijk tijd voor elkaar gehad!

In de herfstvakantie al zo genoten, komen hier zeker nog een keer terug in de zomer!


Attractiepark de Goudvis is een binnen- en buiten walhalla voor kinderen! Missie geslaagd; quality time met elkaar! 

Wil je meer weten over Duynpark het Zwanenwater en de verschillende lodges waarin je kunt verblijven? Klik dan door naar de website.
Tip: Kijk eens naar die aantrekkelijke eindejaars aanbieding, geldig in november en december!