5x Mooie glampings in Nederland

18 november 2020
Glamping, oftewel 'Glamourous camping', is hélemaal in! En terecht, in deze mooie glampingtenten wil jij toch ook vakantie vieren?
Glamping tenten in Nederland

Wat is glamping?

Glamping is een 'glamourous' manier van kamperen, die enorm aan populariteit gewonnen heeft de afgelopen jaren. Glamping is een heerlijke vorm van vakantie vieren voor zowel kampeerders als voor mensen die eerder gewend waren in hotels of naar resorts op vakantie te gaan.


Glamping vs Camping

Een glamping accommodatie - vaak een safaritent of lodge-  biedt meer comfort dan een normale tent of caravan. Over het algemeen zal een glamping accommodatie voorzien zijn van een keukentje, goede bedden en eigen sanitair. 


Waarom glamping?

Wil jij met je gezin optimaal genieten van de natuur om je heen? Iets avontuurlijker op vakantie dan in de hotels waar je eerder altijd kwam? Maar toch het comfort van faciliteiten vergelijkbaar met die in een hotel of op een resort hebben? Kies dan voor glamping!

5x Kindvriendelijke glamping accommodaties

Onderstaande kindvriendelijke vakantieparken in Nederland hebben prachtige glamping accommodaties! Is een glamping vakantie in Nederland met het gezin ook iets voor jullie?


Zon Zee Strand

Dít bedoelen we met een kindvriendelijke glamping accommodatie; de 'Kidz lodge' op dit vakantiepark aan de Noord-Hollandse kust, grenzend aan een mooi natuurpark, heeft naast een master-bedroom voor de ouders een aparte speel- en slaapplaats voor de kinderen. De badkamer heeft een toilet en lekker warme douche. > Lees meer over Zon Zee StrandRecreatiepark TerSpegelt

O, oh, ooohhh wat zijn deze glamping lodges aan, of sommige zelfs óp, het water práchtig! En lekker luxe, met keuken en badkamer, fijne bedden en een loungebank. De faciliteiten op dit 5-sterren vakantiepark zijn trouwens ook niet mis; er is zelfs een (overdekt) sterrenstrand! > Lees meer over Recreatiepark TerSpegeltCamping De Zandhegge

Deze gezellige familiecamping op de Veluwe biedt verschillende fijne huuraccommodaties, waaronder een 6-persoons Veluwe glamping-safarilodge. Deze heeft 2 slaapcabines en een bedstee, met onder de bedstee een leuke speelruimte voor de kinderen. Op de camping kunnen kinderen zwemmen in het buitenzwembad, spelen in de binnenspeeltuin, knuffelen in de dierenweide en van alles ondernemen met het recreatieteam! > Lees meer over Camping de ZandheggeCamping De Bosgraaf

De Bosgraaf noemt zich een 'comfortcamping', dat klinkt al bijna als glamping! De kampeerplekken met privé sanitair, het verwarmde buitenzwembad en het mooie sport- en speelveld dragen daar al aan bij, maar de mooie glamping accommodaties ook! In de glampingtent zijn 6 slaapplaatsen, een complete keuken, badkamer en een overdekt terras om ook op regenachtige dagen lekker droog buiten te kunnen zitten. > Lees meer over Camping de BosgraafCamping Geversduin

Wij menen dat deze accommodatie uitermate geschikt is voor de first-time kampeerder, want zeg nou zelf; dit is toch écht 'kamperen in stijl'? De Duin Boet is sfeervol ingericht en voorzien van eigen sanitair. De vele ramen rondom zorgen ervoor dat je het echte binnen/buiten gevoel ervaart. Maar kijk eens, de muren zijn van tentdoek, je kunt dus écht tegen je vrienden zeggen dat je aan het kamperen bent! ;-) De overdekte veranda nodigt uit om lekker lang buiten te zijn.
Lees meer over Camping Geversduin
Kamperen is leuk, een vakantie op een resort heerlijk, maar deze middenweg; glamping, mag er ook wel zijn, vind je niet? Wij hopen dat we je enthousiast hebben kunnen maken voor glamourous camping. Veel plezier als jij de komende vakantie met je gezin in een mooie glamping accommodatie in Nederland door gaat brengen!