Leuke vakantieparken op de Veluwe

18 mei 2023
Op de Veluwe beleef je een heerlijke vakantie met kinderen! Geniet van de natuur in Nationaal Park Veluwezoom en Nationaal Park de Hoge Veluwe, maar ook van leuke uitjes in Apeldoorn, Arnhem, Ede of Beekbergen. Wij kozen de leukste vakantieparken op de Veluwe!
Foto: Capfun Camping de Scheepsbel
Kilometers heide, bos, strandjes en meren, verschillende dieren, waaronder de 'Big 5' van Nederland, leuke dorpjes en steden en een mooie centrale ligging in Nederland; de Veluwe is een perfecte regio voor een vakantie in eigen land!


Kindvriendelijke vakantieparken op de Veluwe

1. RCN De Jagerstee | 100% Wildgarantie 

Als je kiest voor een vakantie op RCN de Jagerstee dan beleef je 100% wildgarantie. Zeker weten dat je konijnen, eekhoorns, edelherten, reeën, wilde zwijnen of vossen zult spotten!

Op dit familiepark midden in het bos kun je kiezen voor fijne kampeerplaatsen, al dan niet met privé sanitair, of voor het huren van een vrijstaande glampingtent, bungalow of chalet.

Zwemmen, sporten, spelen en meedoen met het leuke animatieprogramma; voor kinderen is het één groot feest op de Jagerstee! Ook als ouders kun je de gezelligheid makkelijk opzoeken; bij de brasserie is een gezellige ontmoetingsplaats met een groot terras.



2. Veluwecamping de Jutberg | Binnen/buiten zwembad 

Op camping De Jutberg kun je kiezen voor een 'natuur kampeerplaats', maar deze camping op de Veluwe biedt ook verschillende verhuuraccommodaties; mooie safaritenten en chalets, maar ook een robuuste 'Pod' met buitenkeuken!

Het vakantiedorp beschikt over een zwembad met peuterbad en glijbaan. Het zwembad heeft een dak dat open en dicht kan, dus je kunt het gehele jaar door lekker zwemmen! 

Sluit je aan bij de Jutberg-ranger tijdens een boswandeling... misschien spot je wel wild! Of verken de omgeving per fiets of wandelend met de Jutberg Speurder-app; met deze avontuurlijke speurtocht ontdek je de mooiste plekken! 



3. Veluwecamping Samoza | Camping met manege 

Veluwecamping Samoza is een paradijs voor families; zeker als er in deze families paardenliefhebbers zijn! 

Naast een binnen- en een buitenzwembad met vette glijbanen, een toffe chillplek voor tieners en een leuke binnenspeeltuin heeft deze camping ook een eigen manege voor heerlijke bosritten, goede lessen en voor de beginnende ruiters lieve stappony's. Nemen jullie een eigen paard mee naar de Veluwe? Boek dan een Veluwe Chalet! Deze prachtige chalets liggen op een heuvel én direct naast de manege.



4. Camping de Scheepsbel | Vlakbij Walibi!

Vakantiepark Capfun De Scheepsbel ligt in Nunspeet, een dorp aan de rand van de Veluwe. De camping verhuurt luxe accomodaties en ruime kampeerplaatsen.

Op het vakantiepark is een lekker verwarmd zwembad met een prachtige waterglijbaan, voor de kleintjes is er een peuterbad. Er is volop speelmogelijkheid buiten en als klap op de vuurpijl is er een geweldige indoorspeeltuin: De Speelpiraat, met een echt pirateneiland!

Het animatieteam zorgt regelmatig voor leuke activiteiten voor de jongere kinderen tot 12, maar ook voor de tieners!



5. Camping de Weeltenkamp | Met natuurbad

Deze gezellige, kleinschalige camping ligt tussen Apeldoorn en Deventer. Het mooie natuurgebied de Veluwe is vlakbij en ook leuke daguitjes naar Julianatoren en Apenheul of Paleis het Loo zijn makkelijk te doen vanaf deze camping in Teuge.

Hoewel Camping de Weeltenkamp een kleinschalige camping is, is het wel voorzien van veel leuke faciliteiten voor gezinnen zoals een geweldig natuurbad, een kinderboerderij, binnenspeeltuin en verkeersplein.



Geniet van jullie vakantie op de Veluwe!



Weekendje weg of op vakantie met kinderen in Nederland? Bekijk ook eens de bijzondere overnachtingsplekken, de vakantieparken aan de kust , fijne vakantie adressen aan het water, boerderijen waar je kunt logeren bij de boer, de mooiste natuurhuisjeskinderhotels in de grote steden en overnachtingsadressen vlakbij een pretpark of dierentuin