Vakantie met kinderen op de Veluwe

3 november 2020
De leukste campings, vakantieparken én uitjes voor tijdens je vakantie met kinderen op de Veluwe. Voor je verzameld door de Veluwe- experts!
Vakantie met kinderen op de Veluwe
De Veluwe is ontzettend veelzijdig en dus een perfecte regio voor een vakantie met je kinderen! Geniet er van de rust of zoek juist de gezelligheid van leuke steden en dorpen op. Ga de natuur in of kies voor een dagje cultuur. Liever een actief uitje of dieren kijken? Het kan allemaal op de Veluwe! Esther en Patricia van Kidsproof Arnhem en Apeldoorn/Deventer weten er alles van en gaven ons hun leukste tips voor uitjes tijdens een vakantie met kinderen op de Veluwe! 


Lekker in de natuur

Kinderbelevingspaden
Ontdek de natuur met drie verschillende paden van ongeveer 3 kilometer met verschillende thema’s. Beleef samen avonturen en leer over de natuur. Kies een route en bewaar de andere routes voor de volgende keer! 
Ranger Route
Ontdek de natuur met jouw boswachters in spé met de Ranger Route. Je haalt een rugzak op bij het Veluwecentrum (op Bungalowpark Hoenderloo) met daarin alle benodigheden om de route lopen. Een avontuur voor de kids! 
Het Nationale Park De Hoge Veluwe
In het Nationale Park De Hoge Veluwe valt van alles te beleven voor het hele gezin. Je kunt zwijnen spotten, verschillende speurtochten lopen of ga met z'n allen het park per witte fiets ontdekken. Ook het Museonder en het Kröller Muller museum mag je hier niet missen! 
Kootwijkerzand
Misschien wel het meest bijzondere plekje van de Veluwe; het Kootwijkerzand! Eigenlijk is het een mega-zandbak, dus neem emmers en schepjes mee. Volg de oranje route van 3 km en beklim onderweg de uitkijktoren! 
Nationaal Park Veluwezoom
Dit prachtige natuurgebied is afwisselend (heide, zandverstuivingen, bossen) en maakt onderdeel uit van de grotere Veluwe. Vanaf het Bezoekerscentrum in Rheden zijn er diverse leuke wandelroutes die je met kinderen kunt ontdekken via een speurtocht. Ook is er een superleuk klim- en klauterpad en een buitenspeeltuin.



Musea & kastelen

Nederlands Openluchtmuseum
Ben je op zoek naar een oer-Hollands dagje uit? Ga dan naar dit toffe museum in Arnhem. In het najaar kun je een mooie wandeling in het museumpark maken. Ook de Canon van Nederland (binnen in het museum) is open en neemt je in 50 vensters mee in belangrijk gebeurtenissen, personen etc. In de winter vind je hier weer de grote ijsbaan!
Kasteel Cannenburch
Ga met je kinderen op ontdekkingstocht door Kasteel Cannenburch in Vaassen! Volg samen de kinder-audiotour op je eigen telefoon, beleef de schilderijen die tot leven komen en doe de super toffe, nieuwe speurtocht door het Kasteelpark. 
CODA Museum
Een museumbezoek aan het CODA Museum in Apeldoorn is hartstikke leuk met de speciale opdrachtenboekjes die bij elke tentoonstelling worden gemaakt. Of ga creatief aan de slag in het Atelier! Ze organiseren hier ook heel veel kinderactiviteiten!
Kasteel Rosendael
In het dorp Rozendaal bij Arnhem ligt het imposante kasteel Rosendael. Met de izi. Travel app kun je op ontdekkingstocht door de vertrekken van het kasteel en zo meer te weten komen over het vroegere leven in het kasteel. Vergeet ook niet park Rosendael te bezoeken met de Beleef!plattegrond!
Kasteel Doorwerth
Ontdek dit mooie en grootse kasteel, gelegen in de uiterwaarden van de Rijn, met een leuke speurtocht! Ga terug dit in de tijd en ontdek dit middeleeuwse kasteel, compleet met ophaalbrug. Regelmatig zijn er ook leuke activiteiten voor gezinnen.



Voor dierenvriendjes

Apenheul 
Ontdek ruim 300 apen in het prachtige bos van de Apenheul. Tip: Er is een nieuw losloopgebied voor dwergapen en een nieuwe, natuurlijke speeltuin voor de kids mét een heerlijk terras voor jou!
De Koperen Ezel
Speel en Doe Paradijs De Koperen Ezel ligt net buiten Epe. Bestel een picknickpakket en maak een ezel wandeling of ga lekker spelen in de binnen- en buitenspeeltuin. Behalve ezels vind je hier trouwens nog veel meer aaibare dieren!
Kinderparadijs Malkenschoten
Bij Kinderparadijs Malkenschoten is zoveel leuks te beleven: dieren knuffelen, (water)speeltuinen, het verkeersplein, waterfietsen en de Binky show. Gelukkig mag je hier onbeperkt spelen!
Burgers’ Zoo
In deze dierentuin kun je je zowel binnen als buiten prima vermaken! Er zijn gratis te downloaden speurtochten om de dierentuin met kinderen te ontdekken. Zijn ze toe aan even spelen, ga dan naar Burgers’ Avonturenland, een grote moderne buitenspeeltuin of Kids Jungle, een leuke binnenspeeltuin.



Actieve uitjes

Op fietsavontuur
Fietsen met kinderen is echt niet saai met de gratis fietsroutes van Go Veluwe. Ga mee op avontuur, ontdek de geschiedenis en speel games via de app. Er is een fietsroute voor Apeldoorn en voor Voorst.
De Veluwsche Stoomtrein
De Veluwsche Stoomtrein stoomt er lustig op los en neemt je mee over de oude spoorlijn tussen Apeldoorn en Dieren. Een echte belevenis voor 'jonkies' en 'oudjes'.
ZERO55
Bij ZERO55 in Apeldoorn kunnen kinderen én volwassenen zich helemaal uitleven met elektrisch karten, bowlen, lasergamen en nog veel meer stoere games. De perfecte hotspot voor als het weer wat tegenvalt of als je juist de airco op wilt zoeken! 
Klimbos Veluwe
Het klimbos der klimbossen met maar liefst 9 verschillende routes en circa 90 verschillende overgangen! Vanaf 6 jaar en een reikhoogte van 1.30 meter mag je je uitleven in het junior klimbos. Vanaf een reikhoogte van 1.60 meter mag je ook de andere 6 routes verkennen. 



Overnachten op de Veluwe

Camping de Wildhoeve
Deze 5-sterrencamping ligt op 24 autominuten van Deventer, dichtbij Apenheul en meer van bovenstaande leuke uitjes en is voorzien van luxe faciliteiten. Je kunt er kamperen of verblijven in een glamping-huuraccommodatie.
Camping De Pampel
Aan de rand van Hoenderloo, midden in de bossen, maar ook dichtbij steden als Apeldoorn en Arnhem ligt deze 5-sterrencamping. Met binnen- en buitenzwembad, hertenbos en kabouterpad echt een feest voor kinderen! 
Hoeve Meijer
Aan de rand van Nationaal Park de Hoge Veluwe ligt deze authentieke melkveehouderij waar je kunt logeren in een geweldige glamping tent! Kinderen mogen natuurlijk een handje helpen bij de werkzaamheden op de boerderij.
Camping de Bosgraaf
Op deze ontspannen familiecamping vind je zowel rust als vertier. Sportieve kids kunnen helemaal uit hun dak in het openluchtzwembad en op de sportvelden terwijl de ouders lekker op genieten van een terras in het 'dorpshart' van de camping.
Hotel Kruller
Voor een korter verblijf kies je misschien liever voor een hotel dan voor een camping of vakantiepark. Dit hotel is enorm kindvriendelijk, beschikt over familiekamers én je kunt er verrukkelijk eten! 
Vakantiepark de Scheepsbel
Dit vakantiepark ligt in Nunspeet. Het heeft kampeerplekken en verhuuraccommodaties en het beschikt over een zwembad en veel speelmogelijkheden! 
Familiehotel 't Speulderbos
Fijne familiekamers, een speeltuin, speelkamer én zwembad; wat een goede uitvalsbasis voor een paar dagen op de Veluwe! Vlakbij Julianatoren en Apenheul. 
Vakantiepark de Zanding 
Ruime kampeerplaatsen, tiny houses, wellnessvilla's; iedereen vindt z'n plek op dit vakantiepark vlakbij Apeldoorn. Hier kun je binnen en buiten zwemmen en leuke uitjes naar Burger's zoo en Julianatoren ondernemen. 


Vergeet eenmaal op je vakantie adres aangekomen niet regelmatig Kidsproof Apeldoorn-Deventer of Kidsproof Arnhem te checken voor de leukste uitjes en adressen in je omgeving!  

Veel plezier op de Veluwe!