5x Vakantie op het water

24 mei 2024
Nederland is een waterland. De Friese meren, de plassen in en rondom het Gooi, het IJsselmeer, Zeeland... vanaf het water kun je bijna heel Nederland ontdekken. Wat dacht je van een vakantie op het water? Huur een boot en ga op avontuur met je gezin!
Foto: Wikkelboat
Ontdek Nederland vanaf het water! Een super bijzondere ervaring voor het hele gezin. Varen geeft een gevoel van vrijheid, en is dat niet precies wat je wilt tijdens een vakantie?

1. Huur een elektrische boot bij Natural Yachts 
Varen door heel Nederland

Laat je kind de mooiste plekken van Nederland zien vanaf een volledig elektrische motor- of zeilboot. Voor het varen met de boten van Natural Yachts heb je niet eens een vaarbewijs nodig! Kies op hun site een mooie boot, met de faciliteiten die jij wenst (bedden, sanitair, etc.) en als je denkt dat je het kunt gebruiken dan kun je er een korte vaarcursus bij boeken. Natural Yachts geeft je tips over de mooiste vaarroutes. Wat een vrijheid, en dat allemaal op een duurzame manier!


2. Een unieke ervaring: Logeer op een Wikkelboat!
Stedentrip in Rotterdam of Den Bosch

Deze superleuke tiny houseboats liggen in Rotterdam en Den Bosch. Geweldige plekken voor een stedentrip met kinderen! Ze zijn lekker comfortabel ingericht en sommige hebben zelfs een jaccuzzi op het terras. De naam Wikkelboat hebben ze gekregen omdat de bovenkant in héél veel lagen golfkarton is gewikkeld; dat maakt deze huisbootjes goed geïsoleerd tegen weersomstandigheden en tegen geluid. 


3. Vakantiepark aan het water: Maasresidence Thorn
Vakantie aan de Maasplassen in Limburg

Parc Maasresidence Thorn heeft een geweldige ligging voor een veelzijdige vakantie met het gezin; tussen grote steden én natuurgebieden in zowel Nederland, België als Duitsland. Parc Maasresidence Thorn ligt in het hart van Limburg, omringd door de Maasplassen. Op het park verblijf je in luxe vakantievilla's waarvan enkele speciaal geschikt zijn voor gezinnen met jonge kinderen. Het recreatiepark heeft een jachthaven, de MRT Harbor, waar je een eigen boot kunt afmeren óf een sloepje kunt huren om de omgeving vanaf het water te ontdekken. 


4. Logeren in een woonboot op Vakantiepark De Kempervennen   
Vakantie met kinderen in Brabant 

Niet het soort vakantiepark waar je met een (eigen) boot heen kunt varen, je kunt er wél op een mooie woonboot slapen en met je kids heel veel watersportactiviteiten ondernemen. Duiken, waterskiën, zwemmen, klauteren over het AquaPark; voor waterliefhebbers is dit the place to be5. Op zeil avontuur met Spes Mea 
Piratentocht op een schip - eilandhoppen over de Waddenzee 

Beleef met je kind(eren) een tóp vakantie op de Waddenzee! Met de spes Mea, een Groninger zeiltjalk, varen jullie van eiland naar eiland en zul je onderweg zeehondjes spotten. De schipper kan de boot op een zandplaat laten ‘droogvallen’ om te gaan wandelen over de zeebodem. Je vindt dan van alles; misschien wel een schatkaart! In Harlingen begint de avontuurlijke zeiltocht naar bijvoorbeeld Vlieland, Terschelling en nog een derde Waddeneiland. Er is voldoende tijd om alle eilanden te verkennen. De beschikbaarheid voor deze bijzondere vakantie op het water is elk jaar beperkt, boek dus op tijd! Meer tips voor een vakantie aan het water

Houdt jullie gezin van actieve, sportieve vakanties? Zoek dan een mooie plek aan een meer of rivier, voor een vakantie vol watersportplezier! Huur een kano, ga samen op surfles of plons in de recreatieplas. Ga je met je eigen boot op avontuur? Dan zoek je vast een accommodatie met aanlegsteiger of jachthaven. Bekijk hier alle vakantieparken en campings aan het water!